Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ


PANOSDER

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Παραθέτω την  απάντηση που έλαβα από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου έπειτα από σχετικό  σχετικό ερώτημά μου, (περί ύπαρξης ρέματος) σε οικοδομή που ανεγείρεται πλησίον της κατοικίας μου στο χωριό Άγρα.

 

" Σε συνέχεια..... και έπειτα από αυτοψία....διαπιστώθηκαν τα παρακάτω: Παραπλέυρως της ιδιοκτησίας σας και της ιδιιοκτησίας του ... υπάρχει πτύχωση του εδάφους πάτους από 2,20 έως 2,80μ. που καταλήγει σε τεχνικό απορροής ομβρίων της οδού.Η προαναφερόμενη πτύχωση η οποία λειτουργεί ως αποστραγγιστική τάφρος της ανάντη περιοχής δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3010/2002 που αφορά σε διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για υδατορέματα.Με δεδομένη την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση της περιοχής επισημαίνουμε ότι η υπόψη αποστραγγιστική τάφρος θα πρέπει να διατηρηθεί ως έχει. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η εκτέλεση έργων χωρίς έγκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες εντός της κοίτης και επί των πρανών οποιασδήποτε μορφής τάφρων, ρεμάτων, κ.λ.π.

 

Και το ερώτημά μου: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση των ρεμάτων; Από την ανλαγνωση του του άρθρου 5 του Ν. 3010/2002 δεν γίνεται κατανοητό.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.