kalivatsis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Συνάδελφοι θα ήθελα να με ενημερώσετε για τις προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων για καθορισμό οριογραμμής ρέματος σε κλίμακα 1:1000 , Εκτός Σχεδίου και ειδικότερα περί της αποτύπωσης των δένδρων και των θάμνων !! Επιβλέπων σε μία μελέτη που εκπονώ απαιτεί να εμφανίζονται όλα τα δένδρα καθώς και οι θάμνοι. Παρακαλώ εαν γνωρίζετε κάτι σχετικό (εγκυκλίους , Π.Δ. , Κανονισμούς) να τους παραθέσετε για γνώση και συμμόρφωση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Δες εδώ http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=778&sni%5B1155%5D=2354&language=el-GR
kalivatsis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 @georgegaleos ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου αλλά αναφέρομαι σε τοπογραφικές μελέτες και όχι σε τοπογραφικό προς έγκριση δόμησης
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 οκ. sorry κατάλαβα λάθος αν βρω κάτι θα σου πω.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 (edited) Κοίτα Εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/10345-%CE%9F%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7/ Γενικά οι προδιαγραφές καθορίζονται από το 696/74. Στην σύμβαση που κάνατε γράφει αναλυτικά? Γενικά, η αποτύπωση των δέντρων μέσα στην κοίτη είναι απαραίτητη. Η αποτύπωση των θάμνων θα γίνει με σημεία περιμετρικά και θα γράφεις "θαμνώδη έκταση"... Edited Φεβρουάριος 5 , 2014 by Γιάννης
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 (edited) με πολύ σύντομη αναζήτηση όσα μπόρεσα να βρω τα παραθέτω και ίσως φανούν χρήσιμα και στο γενικότερο σχεδιασμό http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108188.html για το πρώτο συνημμένο στις σελ. 5-6 παρουσιάζει τις απαιτήσεις μελέτης από το δήμο. για το δεύτερο συνημμένο σελ. 57-61 Β4ΣΠΩΕΕ-Κ1Β-ANAΘΕΣΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ.pdf ΡΕΜΑΤΑ.pdf Edited Φεβρουάριος 5 , 2014 by Pavlos33
kalivatsis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 (edited) @Pavlos33 οκ αυτά που μου έστειλες.Το ερώτημα είναι εάν κατά το στάδιο της τοπογραφικής αποτύπωσης απαιτείται η αποτύπωση των δένδρων και των θάμνων (βάσει προδιαγραφών που είναι φεκ ή εγκύκλιος).Μου φαίνεται παράλογο.Σημειώνω πως είμαι 22 χρόνια στο επάγγελμα και δεν μου έχουν ζητήσει ούτε έχω ακούσει πως πρέπει να αποτυπώνονται θάμνοι και δένδρα παρά τω ρέμα... Κοίτα Εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/10345-%CE%9F%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7/Γενικά οι προδιαγραφές καθορίζονται από το 696/74. Στην σύμβαση που κάνατε γράφει αναλυτικά? Γενικά, η αποτύπωση των δέντρων μέσα στην κοίτη είναι απαραίτητη. Η αποτύπωση των θάμνων θα γίνει με σημεία περιμετρικά και θα γράφεις "θαμνώδη έκταση"... Η σύμβαση αναφέρει απλά αποτύπωση ζώνης κλίμακα 1:1000@Γιάννης υπάρχει αναφορά στο άρθρο 119 (ΕΦΑΡΜΟΓΑΙ) παράγραφος 8 του 696/74 ( αναφέρεται σε Αποτύπωσις ζώνης δια προμελέτην οδοποιίας.......) σχετικά με αποτυπώσεις δένδρων μεμονωμένων και συστάδων δένδρων. Γνωρίζεις κάτι ειδικότερο περι ρεμάτων?Συνάδελφε, σε παρακαλώ θερμά να προσέχεις να αποφεύγεις τις διαδοχικές δημοσιεύσεις. Υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας του προηγούμενου μηνύματος.Ευχαριστώ, DIMITRIS80 Edited Φεβρουάριος 6 , 2014 by DIMITRIS80
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 (edited) Κοίταξε να δεις. Η τελευταία οριοθέτηση που είχα κάνει μου είχαν δώσει από την περιφέρεια υπηρεσιακό σημείωμα που περιέχει οδηγίες για την μελέτη οριοθέτησης. Εκεί αναφέρει: ...Άστο θα το ανεβάσω.... Αλλά αυτό που σου είπα κάνε: Αποτύπωσε μεγάλα δέντρα και τα υπόλοιπα περιμετρικά και θα φαίνονται με πολυγωνική γραμμή όπου μέσα θα γράφεις "θαμνώδες" ή "δασώδης έκταση" ή "πυκνά δέντρα" κλπ. Δες αυτό, αλλά επειδή δεν θυμάμαι πως είχε φτάσει στα χέρια μου και αν το διανέμει η περιφέρεια ή όχι, έχω σβήσει τα στοιχεία της περιφέρειας... yphresiako_oriothetisi_perifereia.zip Edited Φεβρουάριος 6 , 2014 by DIMITRIS80
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα