Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας βιομηχανίας


lenaki85

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα! 

 

Μπορείτε να μου πείτε τι θα ζητούσατε για να καταθέσετε όλη τη χαρτούρα για να βγει άδεια εγκατάστασης σε βιομηχανικό κτίριο ( το οποίο έχει οικοδομική άδεια). Και τι για άδεια λειτουργίας που επεται αλλα έιναι και λιγοτερο τρέξιμο σαφώς~! Ρωτάω να δω πως ειναι διαμορφωμένες οι τιμές στην αγορά γενικά, για να μην το παρατραβήξω όυτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα με την δουλειά, από 1000€ έως πάνω από 20.000€ + ΦΠΑ.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που επηρεάζουν την αμοιβή.

Κάποια από τα εξής πρέπει να γίνουν σε όλες τις περιπτώσεις, κάποια υπό προϋποθέσεις: ερωτηματολόγιο, άδεια ίδρυσης, άδεια λειτουργίας, πιστοποιητικό πυροπροστασίας (πυροσβεστήρες, δίκτυο πυρόσβεσης), περιβαλλοντική ή ΠΠΔ , σχέδια, τεχνικές εκθέσεις, τοπογραφικό (θα πληρώσεις αρμόδιο μηχανικό καθώς δεν έχεις δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού), χρήση γης (ίσως χρειαστεί και αλλαγή χρήσης), υγειονομικό, αρχαιολογία, συγκοινωνιακή σύνδεση, κτηνιατρικό, διάθεση αποβλήτων (βεβαίωση από τον δήμο ή βιολογικός), κτλ.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζονται ούτε τα μισά δικαιολογητικά, σε άλλες χρειάζονται σχεδόν όλα και πολλά άλλα που δεν τα ανάφερα.

 

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αμοιβή  είναι:

- η απόσταση από την έδρα σου.

- ο τρόπος πληρωμής (μετρητά, επιταγή, ποσοστό προκαταβολής)

- αν θα σε κρατήσει μετά ως τεχνικό ασφαλείας, ως μηχανικό παραγωγής κτλ. Αν θα παίρνεις κάθε χρόνο κάτι από αυτή την δουλειά και θα κάνεις εξ'αρχής σύβμαση, τότε αξίζει να κάνεις καλύτερη τιμή.

- αν η επιχείρηση έχει ενταχθεί σε ΕΣΠΑ, ξέρεις πως θα αργήσεις να πάρεις τα λεφτά σου και χρειάζεται να κάνεις πολύ πιο σχολαστική δουλειά. Συγκεκριμένα θα πρέπει να διαβάσεις ολόκληρη την πρόταση της επένδυσης, να δεις τι στο καλό έχει γράψει ο "ειδικός" που την έγραψε και να σιγουρευτείς πως αυτό που έχει καταλάβει ο πελάτης είναι όντως αυτό για το οποίο θα επιδοτηθεί και γι'αυτό που θα επιδοτηθεί θα βγει η άδεια. Οι λέξεις παίζουν σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για ΕΣΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

sdim το ρώτησα γενικά για να δω τι παίζει! Ναι , πράγματι εξαρτάται από πολλές λεπτομέρειες !

Εχω καταθέσει ερωτηματολόγιο και περιμένω απάντηση από τη δ/νση βιομηχανίας! Πρόκειται για μονάδα παραγωγής ούζου η οποία έχει στο παρελθόν παρει αδεια εγκατάστασης(με άλλο μηχανικό), αλλά επειδη ο ιδιοκτήτης δεν προχώρησε στην άδεια λειτουργίας εγκαιρα, εληξε και πρέπει να ξαναβγάλει από την αρχή. Δεδομένου ότι ίσως με αναγκάσουν να κάνω βιολογικό  και όχι απλά σηπτική-απορροφητική που έχει ήδη κατασκευάσει ο ιδιοκτήτης γιατί τότε του το είχαν εγκρίνει από την δ/νση βιομηχανίας, τώρα αλλάζοντας οι νομοθεσίες, ίσως με αναγκάσουν για βιολογικό λόγω επαναχρησιμοποιήσης. 

 

Στην περίπτωση που πάμε σε βιολογικό και μελετη σχεδιασμού και εφαρμογής για επαναχρησιμοποιήση, χωρίς αλλαγη χρήσης όμως γιατί έχει οι.αδεια βιομηχανικού κτιρίου, τότε σίγουρα θα ξεφύγουμε από τα 1.000€....

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος.

Κατέβασε αυτό http://www.michanikos.gr/files/file/939-%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%8C-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/ , προσάρμοσέ το στα δικά σου δεδομένα (ενοίκια, λογαριαμοί), υπολόγισε το μεροκάματο που θες να βγάλεις και υπολόγισε πόσα πρέπει να ζητήσεις μικτά την ημέρα.

 

Στην συνέχεια υπολόγισε τις μέρες που θα εργαστείς για να βγάλεις την άδεια, πολλαπλασίασέ τες με το παραπάνω ποσό και θα βγάλεις την αμοιβή.

 

Αν ο ιδιοκτήτης σου προτείνει να σε πληρώσει χωρίς απόδειξη το μεγαλύτερο ποσό της αμοιβής, ρώτησε πρώτα τον λογιστή σου μήπως σε πιάνουν τα τεκμήρια οπότε δεν θα κερδίσεις τίποτα με χαμηλότερη απόδειξη. Ίσα ίσα που αν έχεις πολύ χαμηλά έσοδα είναι σαν να καλείς την εφορία για έλεγχο.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος!!!! αυτό που λες για τα τεκμήρια είναι πολύ σωστό! σε ευχαριστώ και για το αρχείο, δεν το είχα υπόψιν μου!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα, για βιοτεχνία επεξεργασίας αλιευμάτων και μηχανολογική επέκταση γνωρίζει κάποιος πως υπολογίζεται η νόμιμη αμοιβή?Βγαίνει κωδικός πληρωμής από ΤΕΕ και καταθέτουμε στην τράπεζα την αμοιβή?Στέλνουμε τα καταθετήρια μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Ανάπτυξης?

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.