Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

καλημέρα..

αποθήκη σε υπόγειο πολυκατοικίας είναι ορθή σε εμβαδόν - διαστάσεις αλλά ενω στην άδεια έχει την ονομασία ΑΠ-3 στη σύσταση ονομάζεται ΑΠ-7...δίδω βεβαίωση με αναφορά στην τεχνική έκθεση της διαφοράς ; ενας συνάδελφος μου είπε για διαμερισμάτωση αλλά το βρίσκωυπερβολικό γιατί ούτε υπέρβαση έχουμε ούτε και αλλαγή ορίων

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να δοσεις βεβαιωση

αλλα... γιατι αυτη η αλλαγη στην ονοματοδοσια?

ποια ειναι η 3 στην αδεια

και ποια η 7 στη συσταση?

Link to comment
Share on other sites

η ίδια αποθήκη είναι... στα σχέδια της άδειας έχει ονομασία ΑΠ-3 και στο σχέδιο της σύστασης (που είναι ίδιο με της άδειας σαν κάτοψη) αντί να γράψουν ΑΠ-3 έχουν γράψει ΑΠ-7  ... στο κτηματολόγιο έχει ονομασία ΑΠ-7 

το πρόβλημα είναι ότι όταν κοιτάς το σχέδιο της άδειας η ΑΠ-7 είναι σε άλλη θέση γιατί δεν συμφωνούν οι "ονοματοδοσίες" των αποθηκών 

Link to comment
Share on other sites

θα θεωρησεις οτι το "7" που μεταγραφηκε με συμβολαιο ειναι το σωστο

-αφου συμφωνει με την .."3" της αδειας

και θα τογραψεις στιςπαρατηρησεις...

 

αλλως θα πρεπει να τρεχεις να κανεις..τροποποιηση των συμβολαιων...

 

Κανε μια ερωτηση στην συμβ/φο  ...αν μπορει με μια "παρα ποδας σημειωση"...να κανει καποια διορθωση...ξερει αυτη...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ακριβώς έτσι είχα σκοπό να το κάνω (αναφορά στην ΤΕ της βεβαίωσης)

ο συμ/φος είναι οκ , το πρόβλημα προέκυψε ξανά γιατί το ζήτησε ο μηχανικός της τράπεζας που δίνει δάνειο στον αγοραστή!!!

ο μηχανικός λοιπόν ζήτησε διαμερισμάτωση και σε συνδυασμό με κάποιους γνωστούς που συμφώνησαν , είπα να ρωτήσω και εδώ...

προσωπικά θεωρώ ότι ο μηχανικός της τράπεζας είναι εκτός κλίματος 

Link to comment
Share on other sites

είχα το ίδιο πρόβλημα...

 

προσωπικά έγραφα......ΑΠ-3 βαση Ο.Α και ΑΠ-7 βάση σύστασης  και ήμουν κομπλέ συμβολαιογραφικά και πολεοδομικά ως περιγραφή

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μα η διαμερισμάτωση απαιτείται σε περίπτωση μεταβολής των κατόψεων Ο.Ι.

Τι σχέση μπορεί να έχει με την λάθος αναφορά της αρίθμησης τους??

(σκέψου ότι κάλλιστα η αρίθμιση στην κάτοψη της Ο.Α θα μπορούσε και να  μην υπήρχε

-δεν είναι δα και υποχρεωτική από κάποια πολεοδομική διάταξη!!) 

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς έτσι είχα σκοπό να το κάνω (αναφορά στην ΤΕ της βεβαίωσης)

ο συμ/φος είναι οκ , το πρόβλημα προέκυψε ξανά γιατί το ζήτησε ο μηχανικός της τράπεζας που δίνει δάνειο στον αγοραστή!!!

ο μηχανικός λοιπόν ζήτησε διαμερισμάτωση και σε συνδυασμό με κάποιους γνωστούς που συμφώνησαν , είπα να ρωτήσω και εδώ...

προσωπικά θεωρώ ότι ο μηχανικός της τράπεζας είναι εκτός κλίματος 

ο μηχανικος της τραπεζας,  τοσα χρονια  δεν εβλεπε τις τρεις διαφορετικες κατοψεις  στα δανεια που μοιραζαν...για "ανακατασκευή" σε υπο ανεγερση διαμερισματα.....

 

και ψαχνει  την  γωνια απο  το...διευρο

 

Θα γραψεις τον αριθμο του συμβολαιου, για να μην "κολλησει" στο υποθ/κειο-κτηματολογιο

θα αναφερεις  οτι ειναι  η "ιδια" αποθηκη

 

και .....

 

να καλημερισω

και τον ΚΑΝΑ

με την ευστοχη παρατηρηση του.. :smile:

Link to comment
Share on other sites

επειδή έχω ξανασυναντήσει το θέμα με συμβολαιογράφο που πλέον είναι μπετόβεργες αλύγιστης διαμέτρου και μεγάλης πάλι διαμέτρου, η συμβιβαστική λύση που έχω βρει είναι: "αν πάω απο την υπ. δομ. διορθώσω το απ-3 και γράψω απ-7, είστε οκ?"

Η απάντηση ήταν θετική, οπότε δύο δρόμοι υπάρχουν, πας από την πολεοδομία ζητάς το οικοδομικό σχέδιο και το αντίγραφο ιδιοκτήτη, με ξυραφάκι και μαύρο λεπτό μαρκαδοράκι γράφεις απ - 7.

Επειδή τα ξυραφάκια όμως πλέον δεν συνεργάζονται με τα χάρτινα συνήθη σχέδια σκέψου την περίπτωση να γράψεις με το μαρκαδοράκι σου ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμο που να κρύβει το απ- 3 και λίγο παρακάτω, γράψε "απ - 7".

Ο δευτερος τρόπος - κουβέντα να κάνουμε :) - είναι να πας από την πολεοδομία να καταθέσεις αίτηση ότι ζητάς αλλαγή ονομασίας ιδιοκτησιών, να πας μια βδομάδα μετά να σου δώσουν τα σχέδια ή να κεράσεις ένα "καφέ" να στα φέρουν πιο σύντομα. Να συνευρεθείς με σκληροπυρηνικό υπάλληλο, που πια έχουν γίνει πιο σκληροπυρηνικοί, να τους εξηγήσεις το θέμα, να τελέσεις τις νόμιμες διαδικασίες, σφραγγίδες, υπογραφές. Να σου δώσουν τα σχέδια.

Γνώμη μου ταπεινή, ποιον δρόμο να ακολουθήσεις τον πρώτο. Ούτε βλάπτεις, ούτε παραποιείς κανένα επίσημο στοιχείο. Ο μηχανικός στις άδειες είχε την τάση να ονομάζει τις ιδιοκτησίες, ενώ συχνά οταν ο μηχανικός της σύστασης δεν ήταν ο ίδιος ή ο ίδιος από κάποια κεκτημένη ταχύτητα, έγραφε διαφορετικά τα ονόματα.

1.Επειδή κανέναν δεν βλάπτεις.
2. επειδή την δουλειά σου προσπαθείς να κάνεις όπως ο κάθε άνθρωπος.

3. επειδή έλενξες τα οικοδομικά σχέδια, (τα δύο αντίγραφα), τα σχέδια σύστασης, την ίδια την σύσταση και είδες ότι το μόνο διαφορετικό στοιχείο ήταν η λέξη "απ-3" στα σχέδια της υπ.δομ. ενώ σχέδια σύστασης, η ίδια η σύσταση και τα οικοδομικά σχέδια συμφωνούν. Άλλαξε την ονομασία.

Σε στιγμές τσακίρ κεφιού και επειδή κανένας δεν θα πάει υπ.δομ. να δει αν άλλαξε η λέξη, άλλαξε την δικιά σου σειρά και no proplem!

Iσως όμως σε 5 - 15 χρόνια να έχουν θέμα με την διαφορετική ονομασία, οπότε αν δεν σου κάνει κόπο και είναι κοντά, πέρασε από υπ. δομ. να αλλάξεις την λέξη.

Σιγουρέψου ότι οι έλεγχοι που γράφω παραπάνω είναι σωαστοί και μην κολλάς, ο Θεός μαζί σου.

 

Υπάρχει άλλος ένας τρόπος, να πεις του συμβ/φου παρουσία των συνδαιτήμονων, έτσι έχουν τα πράγματα, θες να παω υπ. δομ. για να αλλάξω αυτό το τυπικό ή να σου γράψω πάνω στα σχέδια απ-7. Να είσαι καλυμένος και να μην εμφανίζεται το απ-3. Αν είναι άνθρωπος που συζητά και έχεις μια άνεση, ακολούθησε τον τρόπο 1 ή 3 που σου είπα. Αν είναι κολλυμένος μπετόβεργας, κάνε ένα κόπο να πας ως την υπ. δομ. να αλλάξεις την ονομασία.

Μην ξεχάσεις την αμοιβή σου, αν δεν είναι δικό σου λάθος. :)

-------- ΠΩ ΡΕ τι Εγραψα πάλι, Δεν παλεύομαι!

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχο δικό μου λάθος που ανέγραψα λανθασμένα την ονομασία ενός διαμερίσματος στη κάτοψη που θεωρήθηκε κατά την έκδοση άδειας, πρωτοκόλλησα αίτημα για την "διόρθωση της εκ παραδρομής της λάθος αναγραφής κτλ κτλ..."

 

Ο υπάλληλος μου ζήτησε να προσκομίσω και τις 2 σειρές πρωτότυπων σχεδίων ώστε να καταστραφούν μπροστά της και να φέρω 2 σειρές διορθωμένων ώστε να μπεί η μια στο αρχείο και η άλλη να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη.

Βέβαια αντιλήφθηκα το λάθος μου 10 ημέρες μετά την θεώρηση των σχεδίων και δεν είχαν δοθεί πουθενά αντίγραφα των λάθος εγκεκριμένων κατόψεων, συνεπώς το θέμα ξεπεράστηκε ανώδυνα και .... ελαφρώς "πλαγιώς" αποσύροντας τελικά το πρωτόκολλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.