Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Διαμέρισμα.

Τακτοποίησα με Ν.4178 τον ΗΧ.

 

Έκανα το σχέδιο το ανέβασα στο σύστημα, έγινε οριστική υπαγωγή.

 

Πάμε στα συμβόλαια με το σχέδιο από το σύστημα και υπεύθυνη δήλωση μου για πιστό αντίγραφο που έχει εισαχθεί στο σύστημα.

 

Η συμβολαιογράφος ζητάει σχέδια της άδειας επικυρωμένα από την Πολεοδομία. Δλδ πέρα από σφραγίδα κατά την άδεια θέλουν και σημερινή επικύρωση από την ΥΔΟΜ.

 

ελεος

Link to comment
Share on other sites

2. Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα, που καταρτίζονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και έχουν σαν αντικείμενο τη σύσταση ή την τροποποίηση αυτοτελών ιδιοκτησιών κατά τις διατάξεις του ν. 3741/1929 (Α΄ 4) και ν.δ. 1024/1971 (Α΄232), προσαρτώνται αντίγραφα των σχεδίων της άδειας δόμησης του κτιρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4030/2011, θεωρημένα από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ..

 

Εγκ 3 Παρ. 2 : Αφορά συμβολαιογραφικά έγγραφα σε νέα κτίρια που έχουν ανεγερθεί με βάση άδεια δόμησης μετά την ισχύ του ν. 4030/11.

Εγκ 4   Παρ. 2 : Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα, που καταρτίζονται μετά την έναρξη ισχύος του νόμου και έχουν σαν αντικείμενο τη σύσταση ή την τροποποίηση αυτοτελών ιδιοκτησιών, προσαρτώνται αντίγραφα εκ των συνολικών σχεδίων της άδειας δόμησης τα οποία απαιτούνται και υποβάλλονται για την έγκριση δόμησης σύμφωνα µε τις διατάξεις του ν. 4030/2011, δηλ. τοπογραφικό διάγραμμα και διάγραμμα δόμησης θεωρημένα  από  την οικεία Υ..Ο.Μ..

 

 

3. Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα που αφορούν σε δικαιοπραξίες μεταβίβασης ακινήτων, στα οποία υπάρχουν κατασκευές ή χρήσεις του παρόντος νόμου, εφόσον αυτές δεν απεικονίζονται στα σχέδια της οικοδομικής άδειας ή της άδειας δόμησης γίνεται ειδική μνεία για τα στοιχεία νομιμότητας των κατασκευών ή των χρήσεων αυτών και επισυνάπτονται επιπλέον, επί ποινή ακυρότητας, αντίγραφα από το πληροφοριακό σύστημα του άρθρου 10 του παρόντος των σχεδίων που τις απεικονίζουν.

Εγκ 3 Παρ. 3 : Εφαρμόζεται κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών εγγράφων που αφορούν σε δικαιοπραξίες μεταβίβασης ακινήτων με αυθαιρεσίες που έχουν υπαχθεί στο ν. 4014/11 (υπό τις επιφυλάξεις των ειδικότερων διατάξεων περί μεταφοράς των στοιχείων κατά τις διατάξεις του ν. 4178/13) και στο ν. 4178/13. Δεν απαιτείται σε περίπτωση αυθαιρεσιών που έχουν υπαχθεί σε προγενέστερους νόμους και δεν έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του ν. 4178/13.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

σε οροφοδιαμέρισμα με διαφοροποίηση στα μπαλκόνια δίνετε βεβαίωση μη αυθαιρεσιών;

 

οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι σε 2 εξώστες..

 

ο ένας από 0.9χ1.5 έγινε 1.4χ2

και ο άλλος κάτι παρόμοιο..

 

αποτελεί αυθαιρεσία;

 

οι βεβαιώσεις αναγράφουν ότι δεν υφίσταται παράβαση σε δόμηση, κάλυψη ή ύψος. Εδώ τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.