Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόκλιση κυβικών σκυροδέματος απο την προμέτρηση


Vagelis35

Recommended Posts

Ναι η εταιρία μπετόν θα πληρωθεί κανονικά βάση της επιμέτρησης των κυβικών που έπεσαν.

 

Αλλά η σωστή κίνηση είναι σφραγισμένη επιμέτρηση (της μελέτης) από τρίτο μηχανικό 

Αν η μελέτη δεν εφαρμόστηκε στο εργοτάξιο και φουσκώσανε τα πέδιλα και οι πλάκες, τα μπετά τα πληρώνει ο επιβλέπων !

Αν η μελέτη έχει εφαρμοσθεί τότε δεν παίρνει τα λεφτά του ο εργολάβος.

 

Απλά πράγματα και άμεσα, έτσι το έχω κάνει εγώ σε ανάλογη περίπτωση και δεν άνοιξε μύτη.

Edited by ponireas
Link to comment
Share on other sites

......Αν η μελέτη δεν εφαρμόστηκε στο εργοτάξιο και φουσκώσανε τα πέδιλα και οι πλάκες, τα μπετά τα πληρώνει ο επιβλέπων !.....

 

Δύσκολα πράγματα και νομίζω ανεφάρμοστα....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά θα το αλλάξω λίγο:

από που θα τα απαιτήσει τα χρήματα ο εργολάβος, αν δεν του τα δίνει ο ιδιοκτήτης ???

Link to comment
Share on other sites

Ανάποδα το έγραψες.

 

Από πουθενά. Κανένας δεν φταίει. Είναι δύσκολο να μετρηθεί στην πράξη η θεμελίωση. Το πρόβλημα ξεκινάει από την συνήθως βαθύτερη και στραβή εκσκαφή. Πέφτουν πιο πολλά μπετά. Επίσης ο μπετατζής θα μπορεί να του έχει χρεώσει στα Μ3 και το μπετό καθαριότητας που είναι λάθος.

 

Τέλος πάντων τέτοιες αποκλίσεις συμβαίνουν. Μιλάμε σε συγγενική δουλειά και να είμαι από πάνω σαν Μ@@@ς συνεχώς με κλέψανε στα Μ3 μπροστά στα μούτρα μου...!!

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, συμβαίνει πολλές φορές η εκσκαφή να ΜΗΝ είναι αλφαδιά. Και είναι λογικό, μηχάνημα την φτιάχνει. Και τότε, ναι, εξηγούνται κα΄ποια παραπάνω κυβικά, αλλά στο καθαριότητας μόνο.

 

Αλλά ο εργολάβος που ρίχνει το καθαριότητας, δεν έχει πάρει αλφαδιές ώστε η άνω στάθμη να είναι όντως αλφαδιά?

 

Από κει και μετά, ε... είναι δύσκολο να σε κλέψει χωρίς να κάνει λαδιά. Θέλω να πω, είναι δύσκολο να βγουν παραπάνω τα κυβικά

για "ανεξήγητους λόγους". Στα 80, το 1 ή 1,5 κυβικά, κουτσοτρώγεται, και η πληρωμή αφορά φυσικά μόνο το έξτρα υλικό. Ούτε εργασία, ούτε σίδερα.

 

Αλλά είναι γνωστό - δυστυχώς - ότι "πανοπρούκια" υπάρχουν σχεδόν πάντα, ειδικά όταν έχει πάρει ο άλλος τη δουλειά κοψοχρονιάς και από κάπου πρέπει να βγάλει το μεροκάματο.

Link to comment
Share on other sites

Καπως ετσι ο ξαδερφος ο μπετατζης ηθελε να πληρωθει οπλισμενο τα εξτρα που επεσε γιατι ηταν στραβο το αυλακι γιατι ανοιξε το καλουπι γιατι γμτ ο διας κλπ.

Αλλα ρε γμτ δεν ειναι δυνατον να θες να βοηθησεις εναν φιλο, συγγενη κλπ και αυτος να θελει να σε αρμεξει ντε και καλα.

Καλα ξεμπερδεματα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 Καλησπέρα σε όλους.

 Είχα καιρό να κοιτάξω το θέμα, και χαίρομαι που άγγιξα ευαίσθητο θέμα.Ίσως να φλυαρώ αλλά πιστεύω ότι αυτά που έγιναν έχουν ενδιαφέρον να τα μάθετε.Μετανιώνω μόνο που δεν ενημερώθηκα σωστά πρίν ξεκινήσω την οικοδομή.Πάντως του εργολάβου του πήρε πολύ καιρό να μου εξηγήσει που είναι τα χαμένα κυβικά .

 Πρίν 10 μέρες λοιπόν κανονίσαμε μια συνάντηση.Στο μεσοδιάστημα αυτό  έκανα τις κινήσεις μου.Κατ'αρχάς πήρα από τον μηχανικό μου σφραγισμένη επιμέτρηση των μέχρι τώρα ριγμένων κυβικών,που μου υπόδειξε ο ponireas.Έπειτα έκανα κάποιες μετρήσεις στην οικοδομή μόνος μου.Δεν βρήκα αξιόλογες αποκλίσεις.Επίσης πήρα ένα τρυπάνι και άνοιξα τρύπες στην πλάκα κοιτόστρωσης,μετρώντας το πάχος της.Μέτρησα από 20cm μέχρι 25cm ενώ έπρεπε να είναι 15cm.Τα υπόλοιπα είναι μετρήσιμα.Τα θεμέλια είναι πεδιλοδοκοί σε σχήμα ανάποδου Τ και είναι πάνω από το έδαφος, και τα τοιχεία του υπογείου δεν είναι ακόμα μπαζωμένα.

 Πήγα εκεί λοιπόν,τον ενημέρωσα για τις μετρήσεις μου, και αφού έβγαλε την επιμέτρηση λάθος,γιατί οι μηχανικοί ΔΕΝ ξέρουν να μετρούν είπε,μου είπε ότι τα 20κμ που λοίπουν χάθηκαν ανάμεσα στις πέτρες του μπαζώματος γιατί το μπετόν είναι ρευστό.Όλα αυτά βέβαια σε μια πλάκα κοιτόστρωσης 60τμ γιατί στις υπόλοιπες μετρήσεις δεν γινόταν να μην συμφωνήσει αφού έχει υπογράψει ελεγκτής δόμησης βάση της μελέτης.Του είπα ότι σε καμία περίπτωση δεν χωρούν εκεί 20κμ μπετού και ότι θα έπρεπε να είχε σταματήσει και να με είχε ενημερώσει για την σπατάλη μπετού και εκείνος συμφώνησε.Του είπα επίσης ότι δεν ευθύνομαι εγώ για το δικό του λάθος και πάλι συμφώνησε!Τώρα τον έχω αφήσει να σκεφτεί ότι δεν πρόκειται να του πληρώσω τα παραπανήσια κυβικά,και περιμένω απάντηση. Παράλληλα ξεκίνησα ενημέρωση της αδείας για να καταργηθεί η τελευταία πλάκα και να ξεμπλέξω από αυτόν.

 Επίσης φίλε nik η εκσκαφή είχε μικρή απόκλιση μετρημένη από τον εργολάβο,παρουσία μου,και τα μπετά καθαρισμού είναι πληρωμένα ξεχωριστά μόνο σαν υλικό,και δεν έχουν υπολογιστεί στα κυβικά της οικοδομής.

 Εάν είχα κάνει όμως συμφωνητικό...όλα θα ήταν διαφορετικά. Μετά από σχετικές ερωτήσεις που έκανα στην πιάτσα,έμαθα ότι όλοι είχαν παρόμοιο πρόβλημα και έκαναν την πάπια και ότι εγώ είμαι και τυχερός που είναι τόσο λίγα.

Link to comment
Share on other sites

Τα ιδια παντου... τελικα ουτε αυτη η ρημαδα η κριση δεν ειναι αρκετη να συνετιστουν μερικοι πονηροι και να κανουν πιο καθαρες δουλειες... παντου απατεωνια και κλεψια. Αφου το καταλαβες νωρις φιλε παλι καλα... Και προσοχη στην συνεχεια, γιατι εχεις πολλα συνεργεια ακομα μπροστα σου. Συμφωνητικα με ολους. Ρωτα μαθε ενημερωσου και ολα θα πανε καλα

Link to comment
Share on other sites

20 κυβικά ανάμεσα στις πέτρες σε 60τ.μ. κάτοψης!!!! χμμμμ μάλιστα! Δηλαδή μέσο ΕΠΙΠΛΕΟΝ πάχος 33.33εκατοστά παραπάνω "κοιτόστρωση" (φυσικά δεν είναι κοιτόστρωση αλλά gross beton). Προφανώς έπρεπε να φροντίσει κάποιος ώστε να μην υπα΄ρχει τόσο μεγάλη απώλεια σκυροδέματος "ανάμεσα από τις πέτρες" (και σαν δικαιολογία είναι γελοία...)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Vagelis35 εκείνο που πληρώνεις και θα εξακολουθήσεις να πληρώνεις ΑΔΡΑ μέχρι το πέρας της οικοδομής σου είναι:

1)Δεν έχεις αναθέσει το έργο σε μια τεχνική εταιρεία ή ένα συνάδελφο με συγκεκριμένη προσφορά,αναλυτικότατη γενική και ειδική συγγραφή υποχρεώσεων κ.λ.π και γενικά ό,τι κάνουν σοβαρές εταιρείες ή συνάδελφοι όταν αναλαμβάνουν ένα έργο.Έχω βαρεθεί να χάνω δουλειές από μπαρμπα-Μήτσους που έδιναν αεριτζίδικες προσφορές στον πελάτη και αυτός ΒΛΑΚΩΔΩΣ επέλεξε αυτόν αντί για εμένα και μετά ερχόταν μετανιωμένος οτι "τελικά μου βγήκε πολύ παραπάνω,έχουν γίνει ένα σωρό κακοτεχνίες κ.λ.π".
"Καλά να πάθεις" απαντούσα και απαντώ εγώ,ανεξαρτήτως εάν γίνω μη αρεστός.Επίτηδες το λέω μπας και καταλάβετε οτι όσο θα εμπιστευόσασταν μια νοσοκόμα να σας κάνει εγχείρηση,άλλο τόσο θα έπρεπε να εμπιστεύεστε μπαρμπα-Μήτσους να σας κάνουν ολόκληρες οικοδομές και σπίτια.
Είστε υπεύθυνοι της άγνοιας και της προχειρότητάς σας όσοι ιδιοκτήτες το κάνετε αυτό.Για να μην παρεξηγηθώ,δεν λέω τα παραπάνω ούτε για να παίξω με τον -καθόλα σεβαστό- πόνο σας, ούτε για να σας θίξω.Το λέω απλά -λίγο έντονα ίσως αλλά επίτηδες το κάνω- για να σας αφυπνήσω μήπως και μπορέσετε από εδώ και πέρα και αλλάξετε τροπάριο.

2)Όταν κατασκευάζεται ένα έργο,υπάρχει Επιβλέπων Μηχανικός με συγκεκριμένα καθήκοντα,τα οποία είναι πολλά.Δεν είναι φυσικά να κάνει τον εργοδηγό του έργου,αλλά έχει πολλές υποχρεώσεις βάσει ΠΔ/74 περί αμοιβών Μηχανικού.Αυτός είναι ο λόγος που η αμοιβή επίβλεψης είναι σημαντική και όχι παίξε γέλασε γιατί απαιτεί πολύ παρουσία του Επιβλέποντος κατά τη διάρκεια του έργου.Στην πράξη πολλοί συνάδελφοι αυτό παλαιότερα δεν το έκαναν ποτέ,σήμερα κάτι ψιλογίνεται -λόγω σύγχρονων ευθυνών επιβλέποντος-.Εάν όμως γνώμονας του πελάτη -δυστυχώς συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων- είναι η προσφορά για την άδεια που θα πάρει από 5 Μηχανικούς και θα πάει στον φθηνότερο χωρίς να έχει συζητήσει και ξεκαθαρίσει επαρκώς τι περιλαμβάνει η αμοιβή επίβλεψης,τότε στην πράξη αυτό που θα γίνει (συνήθως,όχι πάντα βέβαια δε θέλω να είμαι μηδενιστής) είναι ο πιο φτηνός -προκειμένου να είναι και φτηνός- να μην πολυπατάει στο γιαπί,ανεξαρτήτως που από νομικής άποψης θα έπρεπε να εκτελεί το σύνολο των καθηκόντων του στο έπακρο.
Μιλάμε με ρεαλιστικούς όρους και το τι εφαρμόζεται στην πιάτσα...

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες,το θέμα είναι σοβαρότατο και με πολλές προεκτάσεις,αλλά δεν έχω το χρόνο ούτε τη διάθεση για να είμαι ειλικρινής,γιατί πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω τέτοιες καταστάσεις.Εγώ προσωπικά όταν έχω θέμα υγείας,πάω στο γιατρό που εμπιστεύομαι και ΔΕ ΘΕΛΩ να είναι ο φτηνότερος.Αντίστοιχα επιλέγω δικηγόρο και λογιστή.Ομοίως θα έπρεπε και εσείς να είχατε επιλέξει κατασκευαστή -ελπίζω έτσι να επιλέξατε και το συνάδελφο μηχανικό της άδειας,τον οποίο δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω-.
Είμαστε υπεύθυνοι οι ίδιοι και κανένας άλλος για τους συνεργάτες και τους επαγγελματίες που επιλέγουμε.
 

Edited by Greenick
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.