Athan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2014 Επαναλαμβάνω το αμέσως πιο πάνω ερώτημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakkis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 Γεια σας, Γνωρίζει κάποιος αν στα ποσά που αναγράφονται στον Πίνακα ΕΚΚΟ εμπεριέχεται ΦΠΑ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 Αν δεν κάνω λάθος για τους ιδιώτες Ναι συμπεριλαμβάνεται για τους επαγγελματίες όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsak1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 Στις αγορές υλικών περιλαμβάνεται στην παροχή υπηρεσιών όχι, αλλά τι θα τον κάνεις τον πίνακα ΕΚΚΟ; Δεν καταργήθηκε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 (edited) αυτά βρίσκω στο αρχείο μου (αλλά κάπου συγκρούονται!) αρχικό ΕΚΚΟ 1994 Άρθρο 1ΟρισμοίΓια την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 35 και 36 του ν. 2238/1994 νοούνται«1. Ως Καθαρό Κόστος Κατασκευής Οικοδομής (ΚΚΟ), το κόστος που περιλαμβάνει την αξία αγοράς των υλικών και την αμοιβή εργασίας η οποία προσφέρεται απ’ ευθείας ή μέσω υπεργολάβου, με το Φόρο Προ¬στιθέμενης Αξίας που αναλογεί σε αυτά και χωρίς τις ασφαλιστικές εισφορές. Στο Καθαρό Κόστος Κατασκευ¬ής Οικοδομής περιλαμβάνονται επίσης οι κάθε είδους μεταφορές και οι μισθώσεις μηχανημάτων, που συνδέο¬νται άμεσα με τις εκτελούμενες εργασίες, καθώς και οι προσφερόμενες υπηρεσίες κατά την εκτέλεση των επί μέρους εργασιών της οικοδομής. Δεν περιλαμβάνονται οι κάθε είδους αμοιβές μηχανικών για τη μελέτη και επίβλεψη των εργασιών. Η υπο¬βολή των στοιχείων αυτών στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες, αποτελεί προϋπόθεση για την πληρότητα του φακέλου και τη χορήγηση της άδειας οικοδομής. Επισημαίνεται ότι εξαιρούνται από τη διαδικασία αυτή οι επιχειρήσεις κατασκευής και πώλησης οικοδομών για τις οικοδομές που υπάγονται στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του κωδ. Φ.Π.Α. (κυρ. ν. 2859/2000). Αριθ.Πρωτ.: 1137140/2439/Α0012 ΠΟΛ 1277 Αρθρο 1Ορισμοί Για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 35 και 36 του ν.2238/1994 νοούνται:1. Ως Καθαρό Κόστος Κατασκευής Οικοδομής (ΚΚΟ), το κόστος που περιλαμβάνει την αξία αγοράς των υλικών με το ΦΠΑ όταν δεν εκπίπτει ως φόρος εισροών και την αμοιβή εργασίας, η οποία προσφέρεται απ'ευθείας ή μέσω υπερεργολάβου, χωρίς ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές. Στο Καθαρό Κόστος Κατασκευής Οικοδομής περιλαμβάνονται επίσης οι κάθε είδους μεταφορές και οι μισθώσεις μηχανημάτων, που συνδέονται άμεσα με τις εκτελούμενες εργασίες, καθώς και οι προσφερόμενες υπηρεσίες κατά την εκτέλεση των επιμέρους έργασιών της οικοδομής. Δεν περιλαμβάνονται οι κάθε είδους αμοιβές μηχανικών για τη μελέτη και επίβλεψη των εργασιών. Edited Σεπτέμβριος 16 , 2015 by ΚΑΝΑ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakkis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! #KANA Η Αλήθεια είναι ότι συγκρούονται αυτά που μου παρέθεσες. Κλίνω πάντως με το ΦΠΑ σ' όλα. (υλικά-εργασία) για ιδιώτη με αυτεπιστασία. #tsak1 Καταργήθηκε απ' όσο ξέρω ως δικαιολογητικό για την ρευματοδότηση του ακινήτου. Ως οφείλει όμως να τηρεί κάποιος το ΕΚΚΟ για τυχόν έλεγχο? έχει αλλάξει κάτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2015 Για ιδιώτη είναι σίγουρα όλα μαζί με το ΦΠΑ Όσο για το αν χρειάζεται η κάλυψη του ΕΚΚΟ με τιμολόγια ΝΑΙ γιατί προβλέπεται δειγματοληπτικός έλεγχος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2017 Το εκκο που το βρίσκουμε;; όπως έγραψα και σε άλλο θέμα χτίζω οικοδομή με αυτεπιστασια. Ο συνάδελφος μηχανικός που έκανε την μελέτη δεν μου έδωσε πίνακα εκκο και επιμένει ότι έχει καταργηθεί. Με όσα διαβάζω καταλαβαίνω ότι στην περίπτωσή μου δεν έχει καταργηθεί και σε περίπτωση δειγματοληπτικου ελέγχου ενδεχομένως να έχω πρόβλημα. Στο δια ταύτα συνάδελφοι πως μπορώ έστω και τώρα να έχω το εκκο; που πρέπει να απευθυνθώ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2017 ΑΠΟΦ. 1137140/2439/Α0012 ΠΟΛ 1277/5/19.12.1994 (ΦΕΚ 936 Β΄) Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2017 (edited) ... και επικουρικά στην ανάρτηση του ΚΑΝΑ, την ΠΟΛ.1067/3.4.2008 η οποία τροποποιεί την ΠΟΛ 1277/5/19.12.1994. Edited Οκτώβριος 5 , 2017 by georgegaleos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα