builder86 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2010 Αν το οικόπεδο μου είναι τριγωνικής μορφής και έχω όμορρα οικόπεδα σε όλες τις πλευρές, πως θα υπολογίσω το Δ? Θα την υπολογίσω σαν την ελάχιστη οριζόντια απόσταση (2ο παράδειγμα)ή ως την κάθετη απόσταση σε όλο το μήκος των πλευρών του? (1ο παραδειγμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2010 Το κτίριο πρέπει σε κάθε σημείο του να απέχει Δ από τα όρια του οικοπέδου . Αρα το παράδειγμα 1 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2010 Με την διαφορά ότι η γραμμή που ενώνει τις κορυφές δεν μπορεί να είναι Δ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 το κτιριο πρεπει ναπεχει σε καθε σημειο Δ....αν ομως με το να απεχει Δ εχει πλευρα μικροτερη των 9 μετρων μπορεις να την κανεις 9 μετρα αυστηρα...δλδ οχι 8.5 η κατι αλλο που σε βολευει υ.γ επισης αν θυμαμαι καλα αν το εμβαδο καλυψης που βγαζεις ειναι κατω απο 90 τ.μ μπορεις να σχεδιασεις 90 τ.μ.....αυτο το λεω με καθε επιφυλαξη γιατι καπου τοχα διαβασει αλαλ δεν θυμαμαι που και αν εφαρμοζεται παντα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_cabron Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Aυτά δεν υπάγονται στον ΓΟΚ 73; Νομίζω πως αυτα μπορει να τα χρησιμοποιήσει μόνο αν τα όμορα είναι δομημένα βάσει του ΓΟΚ73. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ss_sk Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Τα "9 μέτρα" έχουν συζητηθεί - χρησιμοποιείτε την Αναζήτηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 builder86 για να έχεις μια σαφή απάντηση πρέπει να βάλεις και τα όμορα κτίρια και να γράψεις αν είναι προ ή μετά το 85 επίσης θέλουμε διαστάσεις τέλος αν ήταν κάποιο αρχείο dxf θα ήταν πιο έυκολο να υποδείξουμε λύσεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrianna Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2011 Δεν έχω ακόμα όλα τα στοιχεία, αλλά με μια πρώτη ματιά μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας, γιατί είναι λίγο βιαστικό το θέμα. Σας παραθέτω ένα σκίτσο και ότι στοιχείο έχω έως τώρα. Στο οικόπεδο τα κτίσματα πρόκειται να κατεδαφιστούν και είναι όλα προ του 1985. Το οικοδομικό σύστημα στην περιοχή ήταν συνεχές. Με τον δεξιά και αριστερά όμορο δεν έχω πρόβλημα. Κολλάω η αφήνω Δ ανεξάρτητα του χρόνου κατασκευής τους, αφού και οι δύο κολλάνε στο όριο σωστά? Με τον πίσω όμορο, ο οποίος όπως προκύπτει από το τοπογραφικό διάγραμμα που έχω στα χέρια μου έχει αφήσει 2,50. Αν έχει κατασκευαστεί μετά το 1985, υπάρχει περίπτωση να το έχει κάνει λόγο της ύπαρξης του δικού μου κτηρίου, οπότε και μου δημιουργεί υποχρέωση? Ή για κάποιον άλλο λόγο έχει πραγματοποιήσει Δ=2,50, πχ εφαρμογή διατάξεων για χαμηλά κτήρια? Γιατί αφού το δικό μας (το προς κατεδάφιση) κολλάει στο όριο, ο πίσω όμορος η θα κολλούσε ή θα άφηνε Δ, σωστά? Αν τώρα ο πίσω είναι προ του 85, οφείλω εγώ να σεβαστώ το 2,50 και να μην κολλήσω στο όριο? Ψάχνω για περισσότερα στοιχεία, έως τότε κάθε συμβουλή δεκτή. Ευχαριστώ. Αυτό από που προκύπτει? το κτιριο πρεπει να απεχει σε καθε σημειο Δ....αν ομως με το να απεχει Δ εχει πλευρα μικροτερη των 9 μετρων μπορεις να την κανεις 9 μετρα αυστηρα...δλδ οχι 8.5 η κατι αλλο που σε βολευει topo 01.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα