jika Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Συνάδελφοι,αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει, εαν χρειάζεται συνυπογραφή απο όλους τους ιδιοκτήτες σε οικόπεδο στο οποίο έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία προκειμένου να εκδοθεί άδεια οικοδομής στο ένα τμήμα της καθέτου. Η πολεοδομία του Δήμου λέει ότι χρειάζεται και η πολεοδομία της Νομαρχίας λέει ότι δεν χρειάζεται συνυπογραφή σε κάθετες ιδιοκτησίες προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια σε οικόπεδο με κάθετη ιδιοκτησία. Ευχαριστώ!!!
gk Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Κατά τη γνώμη μου αν στη σύσταση της καθέτου περιγράφονται τα υπό ανέγερση κτίσματα κατά θέση και μέγεθος δεν χρειάζεται συνυπογραφή. Σε διαφορετική περίπτωση χρειάζεται συνυπογραφή διότι μπορεί να θίγονται δικαιώματα του συνιδιοκτήτη.
anka Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δες τι γράφει το συμβόλαιο σύστασης της καθέτου ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των συνιδιοκτητών. Σε όσες περιπτώσεις μου έχει τύχει δε χρειάζεται συνυπογραφή. Εκτός αν έχουν βάλει κάποιο τέτοιο όρο στο συμβόλαιο, στον κανονισμό συνιδιοκτησίας.
surveyor12 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Η κάθετη ιδιοκτησία έχει αυτοτέλεια όπως αναγράφεται σε τέτοιου είδους συμβόλαια. Άρα, προς τί η απαιτούμενη από πολεοδομία σύμπραξη των συνιδιοκτητών; Μήπως δεν πρόκειται για κάθετη;
gk Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Επιμένω ότι στην κάθετο πρέπει να προσδιορίζεται τουλάχιστον η θέση των μελλοντικών κτισμάτων στο οικόπεδο. Π. χ. οικόπεδο με 20,00 μ πρόσωπο και 25,00 μ βάθος. Γίνεται κάθετος με δύο οικόπεδα 10,00Χ25,00. Αν σ' ένα Δ.Κ. δεν προσδιορίζεται η θέση των μελλοντικών κτισμάτων και ο πρώτος οικοδομήσει σε απόσταση 0,50 μ από το κοινό όριο, ο δεύτερος θα πρέπει να οικοδομήσει σε απόσταση Δ από το κτίσμα του πρώτου. Είναι κατανοητό ότι ο δεύτερος θίγεται και μπορεί να κάνει δικαστική προσφυγή. Αν στην κάθετο προσδιορίζεται η θέση των κτισμάτων π.χ. ότι θα εφάπτονται του κοινού ορίου ή ότι θα απέχουν απόσταση Δ/2 από το κοινό όριο δεν χρειάζεται συνυπογραφή και δεν μπορεί ο δεύτερος να σταματήσει τον πρώτο. Πολλοί συμβολαιογράφοι για να διασφαλίσουν ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μεταξύ των συνιδιοκτητών ζητούν πέραν της θέσης των μελλ. κτισμάτων στο Δ.Κ. και κατόψεις των μελλ. κτισμάτων.
jika Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Συνάδελφοι στο συμβόλαιο δεν υπάρχει όρος για συνυπογραφή και πρόκειται για κάθετη. Στο ζήτημα που αναφέρεις για απόσταση απο όριο 0,50μ φυσικά και ο δεύτερος πρέπει να οικοδομήσει στ απόσταση Δ. Ρωτώ λοιπόν 1) μπορεί ο δεύτερος να κάνει δικαστική προσφυγή? 2)έχεις υπ όψιν σου τέτοιες περιπτώσεις και εαν έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις πάνω σε αυτό? σε ευχαριστώ
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα