terry Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 (edited) Δεν ξεκινας απο το μηδεν.Η συνεργασια που εχεις ηδη, θα ειναι κατω απο την ιδια στεγη.Δεν μπορω να βρω το λογο που ενας κολλοσος θα αναλαβει πχ ενα καταστημα 200τμ.Ενω εσυ ως "ομαδα" αν εχεις 5 τετοοιες δουλειες το χρονο, ολο τον Αυγουστο θα κανεις διακοπες.Πανο, η φορολογια στις εταιριες ειναι ακομα ευνοικοτερη.Εχεις και τα 5 πρωτα ετη καποιες διευκολυνσεις (πχ οχι τελος επιτηδευματος).Οι εισφορες ειναι ενα θεμα...SiradrabΕγω ειδα οτι ακομα και οι εταιρειες (με αρ!@$#δια υποτειθεται) που μπηκαν στα φ/β και χρηματοδουσαν τις εγκατασεις, πηραν ποδι πολυ γρηγορα.Τωρα οσες το γυρισαν στις "ενεργειακες αναβαθμισεις" και το εξ'οικονομω, παλι εφαγαν πορτα απο τους ιδιωτες και ας χρηματοδοτουσαν τις επεμβασεις. Τωρα παιρνουν τηλεφωνα σε καθε μηχανικο και ζητιανευουν για καμια δουλεια. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ πρώτος πριν έρθει το company είναι βάλω ρεφενέ να φάμε μια μπουγάτσα στου Ιορδάνη, όταν κατέβω Χανιά το καλοκαίρι! Ελα εσυ κατω και θα στην κερασω εγω την μπουγατσα. Edited Φεβρουάριος 21 , 2014 by terry
Popular Post letom Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Popular Post Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Κάθε φορά η ίδια συζήτηση για τις αμοιβές και στο τέλος οδηγούμαστε στη σύγκριση με γιατρούς και δικηγόρους για να καταλήξουμε ότι αυτοί κρατάνε τις αμοιβές επειδή ασκούν λειτούργημα κλπ και κανείς πελάτης δεν ρισκάρει να μπει φυλακή ή να πάθει κάτι η υγεία του, ενώ οι δικές μας υπηρεσίες δεν είναι το ίδιο γιατί ο κόσμος μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτές. Και κάπως έτσι καθυσηχάζουμε τη συνείδησή μας (αφού μια χαρά λογικά ακούγονται τα παραπάνω) και συνηθίζουμε στην αποδοχή της μιζέριας. Προσωπικά διαφωνώ με αυτές τις λογικές εκτός κι αν με πείσει κάποιος ότι και οι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κηπουροί, καθαρίστριες που δεν έχουν τελειώσει τίποτα, ασκούν επίσης λειτούργημα. Διότι και αυτοί χρεώνουν την εργατοώρα πολύ παραπάνω από ένα μηχανικό. Η γνώμη μου, το έχω γράψει κι άλλες φορές σε παρόμοιες συζητήσεις εδώ μέσα, είναι ότι εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε και τις αμοιβές μας και το πως μας βλέπει ο άλλος. Και όταν λέω "εμείς" εννοώ γενικά εμείς οι μηχανικοί (καλοί, κακοί, καβατζωμένοι, πεινασμένοι, παλιοί, νέοι, με ή χωρίς αξιοπρέπεια, όλοι τέλος πάντων). Αν πούμε ότι από αύριο με το καλημέρα ο πελάτης θα σκάει και 50άρικο για την επίσκεψη και το εφαρμόσουμε όλοι, τι πιστεύετε θα συμβεί, δεν θα ξαναπατήσει πελάτης σε γραφείο? Δε νομίζω. Απλώς θα απαλλαγούμε από τους σαχλαμάρες που μαζεύουν προσφορές από 30 γραφεία ή που έρχονται μας πρήζουν 2 ώρες με ερωτήσεις κλπ και μετά φεύγουν και δεν τους ξαναβλέπουμε. Όσοι θέλουν πράγματι να κάνουν κάτι, θα έρθουν θα δώσουν το 50άρι και θα μας αναθέσουν τη δουλειά. Τι πάει να πει ότι το ΠΕΑ είναι ένα παλιόχαρτο άνευ αξίας για τον πελάτη και γι' αυτό δεν δίνει πάνω από 50 ευρώ? Και τα ΦΕΜ και τα ΤΣΜΕΔΕ και τα ΤΕΕ και τα καταθετήρια της αμοιβής στην ΕΤΕ όταν καταθέταμε φάκελο στην πολεοδομία, κι αυτά παλιόχαρτα δεν ήταν? Μπορούσε όμως να πάρει πληρότητα ο φάκελος χωρίς αυτά? ΌΧΙ. Άρα? Άρα μηχανικέ σ' αρέσει δεν σ' αρέσει έπρεπε να στηθείς ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ στην ουρά στην ΕΤΕ, στην ουρά στην εφορία κλπ. Τώρα που αυτά γίνονται ηλεκτρονικά καταλαβαίνουμε το πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ πήγαν χαμένες σε ουρές για πράγματα χωρίς καμία ουσιαστική αξία. Δεν γινόταν όμως διαφορετικά, no πληρότητα no party. Το ίδιο και τώρα. Τι με νοιάζει αν το ΠΕΑ είναι χρήσιμο ή άχρηστο και ποιος ο λόγος να φτάσει η κουβέντα ως εκεί? Μπορείς κύριε να μισθώσεις ακίνητο χωρίς ΠΕΑ? Όχι. Μπορείς να μεταβιβάσεις χωρίς βεβαίωση? Όχι. Ας χρεώνουμε από αύριο τις βεβαιώσεις 500 ευρώ το κομμάτι. Λέτε να σταματήσουν οι μεταβιβάσεις σε όλη τη χώρα? Ναι, όσο έχουν σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των υψηλών αμοιβών των συμβοαιογράφων. Δηλαδή καθόλου. Αυτός που θέλει να μεταβιβάσει θα σου σκάσει το 500άρικο και θα μεταβιβάσει. Όπως σκάει τα χιλιάρικα στον συμβ/φο και δεν λέει κουβέντα. Φώναξα τις προάλλες έναν ηλεκτρολόγο για το σπίτι να κοιτάξει μια πρίζα που δεν έδινε ρεύμα. Συστημένος από συγγενή ο ηλ/γος. Παίρνω στο κινητό, έλα κύριε τάδε, είμαι ο φίλος του τάδε μπλα μπλα πότε μπορείτε να το δείτε το πρόβλημα με την πρίζα? Αύριο το πρωί 9 η ώρα θα περάσω από το σπίτι μου λέει. Την επόμενη μέρα σκάει και τι να δώ? Ένας τύπος με 2 δόντια και να βρωμάει τσίπουρο από μακριά. Μπαίνει, ανοιγοκλείνει τους διακόπτες στο πίνακα, βάζει και το κλασικό κατσαβίδι στην πρίζα κλπ τσεκάρει και καναδύο άλλες κοντινές πρίζες, σε 10 λεπτά είχε τελειώσει. Μου λέει για να στο φτιάξω θέλω τόσα για μένα συν τόσα για τις βενζίνες (υπόψην μένει στην ίδια περιοχή) και αν θες και απόδειξη συν ΦΠΑ. Δεν έχει σημασία πόσα ζήτησε, ο λόγος που ανέφερα το περιστατικό είναι επειδή ο άνθρωπος χωρίς δόντια που έσκασε 9 το πρωί μετά τα τσίπουρα , προφανώς χωρίς να τον ενδιαφέρει τι εντύπωση θα κάνει και χωρίς να έχει ίχνος επαγγελματισμού (όσον αφορά στην "εικόνα" του ως επαγγελματίας), αυτός ο άνθρωπος λοιπόν όταν ρωτήθηκε για την αμοιβή του δεν ξέχασε να χρεώσει τις βενζίνες. Που ανάθεμα κι αν έχει αυτοκίνητο ή αν καν το χρησιμοποιήσει για να έρθει από το σπίτι του στο δικό μου μερικά τετράγωνα πιο κάτω. Κάντε σύγκριση με εμάς που κάνουμε δεκάδες χιλιόμετρα, πνιγόμαστε στο άγχος για το πως θα κάνουμε καλή εντύπωση για να ψήσουμε τον πελάτη και και και. Χωρίς χρέωση. 15
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 (edited) Paul, Σοβαρά τα έγραψα και διάβασα δύο φορές τα όσα γράψατε όλοι. Τερρυ, μιλάμε για ανθρώπους με πολύ χρήμα που θα χρηματοδοτούν το έργο του υποψήφιου πελάτη σαν τα δάνεια των τραπεζών. 'Οσο για την επαρχία μην είσαι τόσο σίγουρος και μάλιστα μια επαρχία σαν την δικιά σου που είναι φιλέτο! Αυτές που έκλεισαν,το έκαναν γιατί δεν υπήρχε το κατάλληλο έδαφος το οποίο ετοιμάζεται τώρα. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ πρώτος πριν έρθει το company είναι να βάλω ρεφενέ να φάμε μια μπουγάτσα στου Ιορδάνη, όταν κατέβω Χανιά το καλοκαίρι! Πανος, το ... αρχαίοι ημών πρόγονοι, είναι σχήμα λόγου.......... ΥΓ. Αυτό το μοντέλο συμφέρει και τους πολιτικούς στην κυβέρνηση. Αντί να τρέχουν πίσω από 100.000 διαβολάκους μηχανικούς, έκοψαν δεν έκοψαν και πόσο έπρεπε να κόψουν την κάθε ΑΠΥ, θα έχει να κάνει με 300-500 τεχνικά-τραπεζικά γραφεία. Συμφωνώ, κάπως έτσι θα γινουν τα πραγματα. Πολυ σημαντικη η λεπτομερεια που αναφερεις, οτι τωρα προετοιμαζουν το καταλληλο εδαφος. Edited Φεβρουάριος 21 , 2014 by Paul_Mix
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 (edited) Letom, .......Κάντε σύγκριση με εμάς που κάνουμε δεκάδες χιλιόμετρα, πνιγόμαστε στο άγχος για το πως θα κάνουμε καλή εντύπωση για να ψήσουμε τον πελάτη και και και. Χωρίς χρέωση. Δεν συγκρίνω τίποτα. Από αύρτιο αρχίζω τα τσίπουρα από τις οκτώ το πρωί! Edited Φεβρουάριος 21 , 2014 by SIRADRAB 1
Julius Caesar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 letom +1 από εμένα, αλλά η "επιθετικότητα" και η "διεκδικητικότητα" από εμάς πρέπει να κατευθύνονται εναντίον του κράτους και όχι εναντίον πελατών. Αυτό μας κατέστρεψε με τη φορολογία του.
npanagio Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 (edited) Να δώ την "επιθετικότητα" να κατευθύνεται στο κράτος και ας πεθάνω! Εδω δεν μπορούμε να κάνουμε ζάφτι έναν πελάτη και ..................................................θα επιτεθούμε στο κράτος. Εδω δεν μπορούμε να συνεργαστούμε ως ομάδα με άλλους μηχανικούς και ...............θα επιτεθούμε στο κράτος. Εδω δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε στοιχειώδεις αμοιβές και ............................θα επιτεθούμε στο κράτος. Εδω δεν μπορούμε με τόση κουβέντα να βγάλουμε εφικτές λύσεις και ........................θα επιτεθούμε στο κράτος. Με πορδές δουλειά δεν κάνεις ................................................................. μόνο στο κράτος μπορείς να επιτεθείς (χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα). Edited Φεβρουάριος 21 , 2014 by npanagio 2
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 ... συσφιξη σχέσεων .... http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Competitions/ConsultationsPages/forol_seinid.html
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Το ....μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο! 1
sundance Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 θα δημιουργησεις εταιρεια για να κανεις τι? 5-6 ατομα θα ασχολουνται με 4178 και πεα? (τα νησια ειναι σε λιγο καλυτερη μοιρα) η εταιρεια για να γινει, να λειτουργησει και να αποδωσει θελει καυσιμο και το καυσιμο ειναι η πραγματικη οικοδομη... σε καμια 10ετια, το ξανασυζηταμε... εκτος και αν προτρεχουμε στο 2025 και δεν το καταλαβα χαχα.
terry Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2014 Τουλαχιστον εδω υπαρχει αντικειμενο. Μπορει να μην ειναι νεες οικοδομες στην πλειοψηφια, αλλα υφισταμενα υπαρχουν αρκετα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα