Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για να μην παει κατηγορια 1 δεν μπορω απλα να αφαιρεσω την μια εφεδρικη? και αρα να εχω 3 σε χρηση + 1 εφεδρικη?

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα,

Σε βιοτεχνία Αα με την 1589 , όπου υπάρχει εξωτερική υπέργεια δεξαμενή υγραερίου , απαιτείται

στις καταναλώσεις (εσωτερικά του κτιρίου) ανίχνευση εκρηκτικών αερίων ; και αν ναι , σε ποια νομοθεσία αναφέρεται ;

Edited by gmaranos
Δημοσιεύτηκε

Αναφέρεται στη Δ3/14858/93 (ΦΕΚ 477/Β/1.7.1993) και σε κάποιες εγκυκλίους που αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι

  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι και μη. Μελετάω μια επαγγελματική κουζίνα στην οποία θα βάλω στο εξωτερικό ισόγειο περιβάλλον το ερμάριo με δυο φιάλες υγραερίου ( 50 kg ). Μέσα στην κουζίνα θα έχω μόνο 2 συσκευές κοντά μεταξύ τους, άρα θα βάλω στην μέση έναν ανιχνευτή. Τα ερωτήματα μου είναι δύο, πρώτον αν απαιτείται να βάλω ανιχνευτή στις φιάλες αφού είναι σε εξωτερικό χώρο και δεύτερον που είναι αυτή η νομοθεσία που αναφέρει πόσους ανιχνευτές πρέπει να βάζουμε και πότε απαιτείται Π.Π. ! Έχω διαβάσει όλη την 31856 300 σελίδες και δεν βρήκα κάπου σχετική αναφορά. 

Υ.Γ. Έχει τύχει να πάω στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και να έχουν εσωτερικές διευκρινήσεις στις οποίες δεν έχουμε πρόσβαση απ ότι κατάλαβα γιατί δεν δημοσιεύονται κάπου. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μόνο με καλές γνωριμίες και καλές σημειώσεις θα ξέρεις τι σου γίνεται ακριβώς και θα λύνεις τα προβλήματα των πελατών σου.

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων! 

Δημοσιεύτηκε

Όσες φορές και αν επιχείρησα να βάλω ανίχνευση στις καταναλώσεις (γιατί έτσι θεωρώ ότι πρέπει) η πυροσβεστική είναι ξεκάθαρη. Ανιχνευση μόνο όταν οι φιάλες είναι σε εσωτερικό χώρο. 

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, zafsko said:

Όσες φορές και αν επιχείρησα να βάλω ανίχνευση στις καταναλώσεις (γιατί έτσι θεωρώ ότι πρέπει) η πυροσβεστική είναι ξεκάθαρη. Ανιχνευση μόνο όταν οι φιάλες είναι σε εσωτερικό χώρο. 

Λογικό είναι συνάδελφε να μπεί σε κλειστό (μη αεριζόμενο) χώρο όπου η συγκέντρωση του 2% (σε όγκο) μπορεί να ανιχνευτεί απο τον ανιχνευτή !

Σε εξωτερικό (αεριζόμενο) χώρο πως θα δημιουργηθεί μια τέτοια συνθήκη ?

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, dib said:

Λογικό είναι συνάδελφε να μπεί σε κλειστό (μη αεριζόμενο) χώρο όπου η συγκέντρωση του 2% (σε όγκο) μπορεί να ανιχνευτεί απο τον ανιχνευτή !

Σε εξωτερικό (αεριζόμενο) χώρο πως θα δημιουργηθεί μια τέτοια συνθήκη ?

Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρομαι στις καταναλώσεις(άρα εντός του καταστήματος) και όχι στο χώρο φιαλών.

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, zafsko said:

Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρομαι στις καταναλώσεις(άρα εντός του καταστήματος) και όχι στο χώρο φιαλών.

Ναι έχεις δίκιο αλλά ...

Εσυ αναφέρεσαι στις καταναλώσεις (σωστά λες) και δεν ξέρω γιατί σου το αρνήθηκαν όλες τις φορές, αν και υπάρχει εγκύκλιος που το λέει (αλλα πρέπει να τη ψάξω μέσα σε ~ 150 που έχω)

Αντιθέτως, εγω αναφέρθηκα στη πυροσβεστική που λέει πυρανίχνευση μόνο με φιάλες σε εσωτερικό χώρο (και υποθέτω και σε καταναλώσεις) και συμφώνησα  σ' αυτό που λένε.

 

Δημοσιεύτηκε

zafso περίεργο αυτό που σου είπαν. Δηλαδή αν οι φιάλες είναι σε εξωτερικό χώρο, τότε δεν απαιτείται ανιχνευτής εντός κουζίνας απ ότι κατάλαβα. Ρε παιδιά μήπως έχει κάποιος έναν μπούσουλα τεχνικής περιγραφής συστήματος υγραερίου για αυτήν την περίπτωση. Για να μην γράψω από την αρχή κάποια και τους ξενίσει η διαφορετική όψη.. Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.