duckman Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2014 Καλησπερα!Ειμαι φοιτητης στο πολυτεχνειο 5ο ετος και φετος σκεφτομαι να αρχισω την διπλωματικη μου εργασια καθως δεν χρωσταω πολλα μαθηματα! Αυτο που με προβληματιζει ειναι ποσο σημαντικη ειναι η διπλωματικη για εναν τελειοφοιτο στην μετεπειτα δουλεια του(παντα σε ιδιωτικο τομεα γιατι το δημοσιο..).Ειμαι σε διλημμα αν πρεπει να κανω μια απλη διπλωματικη ετσι για να τελειωνω καθως οι καιροι ειναι δυσκολοι και καλη διπλωματικη σημαινει παραπανω χρονος επομενως και εξοδα η να αφιερωσω χρονο για να κανω κατι πιο σοβαρο. Ποσο σημαντικο ρολο παιζει κατι τετοιο;Θελω να ακουσω τις γνωμες σας μιας και θα ξερετε καποια πραγματα καλυτερα απο εμενα! Ευχαριστω εκ των προτερων!
dsworks Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2014 Οι μεγάλες εταιρείες που έχουν μια πιο κυριλέ αξιολόγηση (συνεντεύξεις κλπ) είναι λίγες στην Ελλάδα, αλλά ενδεχομένως στο εξωτερικό τα πράγματα να είναι αλλιώς. Για τα μικρού μεγέθους γραφεία, η διπλωματική δεν παίζει θετικό ρόλο (μπορεί να παίξει αρνητικό αν ο εργοδότης κρίνει ότι το αντικείμενο δεν είναι άξιο διπλωματικής). Στο δημόσιο, παίζει μεγαλύτερο ρόλο ο βαθμός από την ίδια την διπλωματική (άρα κοίτα ότι κάνεις, να πάρεις καλό βαθμό). Αν ασχοληθείς π.χ. με το super λογισμικό του σήμερα, σε 5-6 χρόνια που αυτό θα είναι ξεπερασμένο η διπλωματική σου θα είναι αδιάφορη. Ωστόσο, Το θέμα είναι, να κάνεις κάτι που θες πραγματικά και να ασχοληθείς με αυτό με μεράκι. Θα είναι το πρώτο ολοκληρωμένο project που θα αναλάβεις. Διάλεξε κάτι που να σου αρέσει, δώσε τον καλύτερο εαυτό σου, μάθε όσα μπορείς περισσότερα. Με την καριέρα σου θα έχεις να ασχολείσαι τα επόμενα 40 χρόνια.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2014 Άκου να δεις: Η διπλωματική είναι η πρώτη σου μελέτη, το πρώτο έργο ή το πρώτο σου "paper". Αναλόγως πως θα το δεις... Γενικά στην δουλειά σου δεν θα σου χρησιμεύσει η διπλωματική αλλά εσύ τι θα πάρεις μέσα από αυτή την διαδικασία. Αν θέλεις να ασχοληθείς με ακαδημαική καριέρα, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ τότε βάλε τις βάσεις για το μέλλον. Πρέπει να κάνεις καλή διπλωματική για να συνεχίσεις μετά την έρευνά σου. Αλλιώς, κάνε ότι θέλεις με γνώμονα το να μάθεις όσο περισσότερα γίνεται στον τομέα που θα ασχολήθεις....
duckman Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Σας ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις σας. Με μια καλη διπλωματικη πανω σε ενα συγκεκριμενο τομεα θα εχω ενα προβαδισμα στην δουλεια μου;Δηλαδη θα μαθω πραγματα που θα μου χρησιμευσουν; Οταν βγω απο το πανεπιστημιο δεν θα ξερω πολλα πρακτικα πραγματα που σιγουρα δεν τα εχουμε διδαχτει στο πολυτεχνειο αλλα πιστευω μεσα απο μια καλη διπλωματικη σε ενα τομεα που πραγματικα με ενδιαφερει θα μπορεσω να αποδειξω στην δουλεια μου οτι ειμαι σχετικος πανω σε αυτο που διαλεξα να δουλεψω Εσεις τι λετε; Ευχαριστω
yian Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 (edited) Το βασικότερο και ουσιαστικότερο που σου προσφέρει η διπλωματική είναι η ευκαιρία να δεις πως αναζητάς και αξιολογείς στοιχεία, πως παραθέτεις ένα κείμενο με αρχή-μέση-τέλος και επιστημονικό λόγο και γενικά όλο αυτό το οργανωτικό πνεύμα που πρέπει να διαθέτεις για να την φέρεις σε πέρας. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Γιάννης στα προηγούμενα, εάν ασχοληθείς εκτός του ακαδημαικού τομέα νομίζω πως η διπλωματική σου απλά θα σκονίζεται σε κάποιο ράφι και τίποτα παραπάνω. Edited Φεβρουάριος 27 , 2014 by yian
lefe Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 (edited) Για μεταπτυχιακο και κυριως για διδακτορικό η διπλωματικη εχει αρκετα μεγαλη σημασια γιατι παρουσιαζεις τα πρωτα σου βηματα/εργα στον τομεα που θα ακολουθησεις ακαδημαϊκά. Αυτο ισχυει κυριως για διδακτωρικο και για διπλωματικες τυπου ταδε ερευνα στο ταδε εργαστηριο ωστε να δειξεις οτι εχεις ηδη μια ιδεα (που ισως καταληξει και στην πρωτη σου δημοσιευση) . Στον επαγγελματικο τομεα μετραει λιγο .Ενδεχομενως για οσους ασχολουνται με προγραμματισμο ειτε ηλεκτρονικα κλπ να μετραει παραπανω γιατι ειναι ενα ακομα project που εχεις να παρουσιασεις αλλα για τους υπολοιπους πρεπει να ειναι καποια φοβερη διπλωματικη και παλι εξαρταται απτον εργοδοτη σου. Σε γενικες γραμμες να ξερεις οτι απτα ατομα που θα δουν το βιογραφικο σου και ειδικα αυτους που κανουν το πρωτο ξεσκαρτισμα ωστε να βγει ενα short list στο 95% των περιπτωσεων δεν θα καταλαβουν καν τι σημαινει ο τιτλος της . Ο λογος ειναι οτι οι ανθρωποι ειναι συνηθως απτο HR (αν μιλαμε για μεσαια-μεγαλη εταιρία) . Σε μικροτερες εταιρίες εξαρταται που θα πεσεις , μπορει να αρεσει τρελα σε καποιον μπορει και οχι. Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο γιατι πεφτει πιθανως σαν κλασσικη ερωτηση σε interview που σε ρωτανε να εξηγησεις τι εκανες και αν εισαι και λιγο καλος με τα λογια σου το παρουσιαζεις ως φοβερη δημιουργια. Δεν ξερω αν εχει νοημα να γραψω προσωπικα παραδειγματα ειτε παραδειγματα φιλων/γνωστων αλλα η αποψη που εχω σχηματισει ειναι οτι σε γενικες γραμμες ολα ειναι σχετικα και εξαρταται απτον εργοδοτη σου . Φυσικα αν εχεις ηδη καποια επαγγελματικη εμπειρια η διπλωματικη ερχεται σε 2η ειτε 3η μοιρα... /Μικρη σημειωση: καποιοι γνωστοι μου που εκαναν την διπλωματικη τους σχετικα με διαφορες μετρησεις κλπ σε εργαστηριο το εχουν γραψει ως επαγγελμαιτκη εμπειρια στο CV τους ως φοιτητης που το ταδε διαστημα για τους σκοπους της ταδε διπλωματικης ημουν εκει κλπ κλπ / Η αποψη μου ειναι οτι δεν θα ηταν ασχημο να διαλεξεις ενα ενδιαφερον και οχι τοσο φορεμενο θεμα(οπως καποτε γινοταν ή μπορει να γινεται και ακομα με τα ΦΒ στους ηλεκτρολογους) . Μπορει στον επαγγελματικο τομεα να μην σε βοηθησει τρελα αλλα θα μπεις σε εναν χρησιμο τροπο σκεψης σχετικα με τα μελλοντικα σου projects . Λαβε υποψη σου και τον χρονο που θα χρειαστεις για την διπλωματικη και ζυγισε τι σε συμφερει. Συγνώμη που τα γραφω πολυ γενικα αλλα ειμαι ηλεκτρολογος και δεν ξερω ακριβως πως ειναι στη δικη σου ειδικοτητα και οπως ειπα ολα ειναι σχετικα σε αυτη τη ζωη... Edited Φεβρουάριος 27 , 2014 by lefe
avgoust Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Άκου να δεις: Η διπλωματική είναι η πρώτη σου μελέτη, το πρώτο έργο ή το πρώτο σου "paper". Αναλόγως πως θα το δεις... Γενικά στην δουλειά σου δεν θα σου χρησιμεύσει η διπλωματική αλλά εσύ τι θα πάρεις μέσα από αυτή την διαδικασία. Αν θέλεις να ασχοληθείς με ακαδημαική καριέρα, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ τότε βάλε τις βάσεις για το μέλλον. Πρέπει να κάνεις καλή διπλωματική για να συνεχίσεις μετά την έρευνά σου. Αλλιώς, κάνε ότι θέλεις με γνώμονα το να μάθεις όσο περισσότερα γίνεται στον τομέα που θα ασχολήθεις.... Αυτή είναι και η δική μου άποψη.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Με μια καλη διπλωματικη πανω σε ενα συγκεκριμενο τομεα θα εχω ενα προβαδισμα στην δουλεια μου;Δηλαδη θα μαθω πραγματα που θα μου χρησιμευσουν; Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από σένα και τον καθηγητή σου. Αν εσύ έχεις διάθεση να κάνεις π.χ. μια όσο το δυνατόν πιο πρακτική μελέτη εφαρμογής στο τομέα που είσαι και αν ο καθηγητής σου αφενός μεν έχει την εμπειρία και αφετέρου δε την διάθεση να σου μεταδώσει πρακτικές γνώσεις έτσι ώστε να είναι σαν να δουλεύεις σε μια εταιρεία για όσο διάστημα εκπονείς διπλωματική. Αν θέλεις γράψε λεπτομέρειες του τομέα που βρίσκεσαι ή του αντικειμένου που σκέφτεσαι να πάρεις διπλωματική ώστε να βοηθήσουμε πιο πρακτικά.
SAV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Να προσθέσω κι εγώ, οτι καλό είναι να διαλέξεις κάτι που σου αρέσει και να κάνεις καλή δουλειά. Μπορεί να μην έχει μεγάλη σημασία το θέμα, αλλά δεν αποκλείεται, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο μελλοντικός σου προϊστάμενος (πιθανότατα Μηχανικός), να σε ρωτήσει κάποια πράγματα για το θέμα της διπλωματικής, για να διαπιστώσει πόσο μπορείς να υποστηρίξεις τη δουλειά σου.
Julius Caesar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2014 Να κάνεις μια διπλωματική που να έχει σχέση με την αγορά εργασίας και ειδικά με το ελεύθερο επάγγελμα. Μην υπολογίσεις εύκολο-δύσκολο. Και να διαβάζεις ξενόγλωσσα βιβλία, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει εδώ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα