Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι επί πτυχίω φοιτητής στους πολιτικούς και πρόκειται να εκπονήσω διπλωματική εργασία στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών. Στα πλαίσια λοιπόν αυτού είμαι σε μια γενικότερη αναζήτηση θέματος της .Σε συζητήσεις που είχα με καθηγήτες του τομέα μου πρότειναν να αναζητήσω και να προτείνω κάποιο θέμα το οποίο να χρίζει πέραν πρακτικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος(όχι δηλ. μια απλή μελέτη κτηρίου).Εγώ από την πλευρά μου επιθυμώ να εκπονήσω κάποιο θέμα το οποίο πέραν του διερευνητικού χαρακτήρα θα μου προσφέρει και κάποια πρακτικά εφόδια για μετέπειτα.Οποιέσδήποτε ιδέες και προτάσεις είναι ευπρόσδεκες.... :?:

Δημοσιεύτηκε

BP_NTUA το πιο χρήσιμο θα ήταν να κάνεις μια μελέτη κάποιου κτιρίου είτε από χάλυβα είτε σύμμεικτο. Αυτό όμως γενικώς δύσκολα το δέχονται γιατί δεν είναι έρευνα και είναι φυσικά κάτι που θα κάνεις μελλοντικά πολύ συχνά.

-Μια λύση είναι να τους προτείνεις να κάνεις μια μελέτη ενός κτιρίου, πλήρη στατική μελέτη και στην συνέχεια να εφαρμόσεις στο ίδιο κτίριο κάποια μη γραμμική ανάλυση για την εύρεση του πραγματικού q ή τέλος πάντων πάνω σε αυτό το κτίριο να κάνεις κάποια παραμετρική ανάλυση. Δεν είναι εύκολο όμως...

- Άλλη λύση είναι να κάνεις κάποια διερεύνηση σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα, όπως π.χ ο στρεπτοκαμπτικός λυγισμός

 

Για να δούμε τι θα πουν και οι νεότεροι πιο φρέσκοι μηχανικοί...

Δημοσιεύτηκε

επιλυση κτιριου με διερευνηση καποιων παραμετρων.

 

π.χ εμεις καναμε αναλυση κτιριου και διερευνηση διαφορων φορτιων ανεμου με ευρωκωδικα και din και μελετησαμε και την επιρροη του σεισμου της αθηναςς (επιταχυνσιογραφημα) στο κτιριο μας.

 

συζητησε το με τον καθηγητη που θα επιλεξεις και ολα θα βρεθουν.

Δημοσιεύτηκε

με τον τρόπο αυτό "ξεγελάς" κατά κάποιον τρόπο τον καθηγητή σου επειδή κάνεις κάτι που θέλεις και είναι απαραίτητο (στατική μελέτη) και στην συνέχεια κάνεις και επιστημονική δουλειά.

 

Sundance είχε μεγάλες διαφορές ο EC1 με τον DIN?

Δημοσιεύτηκε

Ενδιαφέροντα τα προτεινόμενα θέματα και ιδιαίτερα αυτό που αφορά την παραμετρική ανάλυση κτηρίου καθώς συνδιάζει έρευνα (που ενδιαφέρει τους καθηγητές) με πράξη (που ενδιαφέρει τους φοιτητές).Να ρωτήσω κάτι πάνω στους ανέμους?Ισχύει πως για φόρτιση ανέμου μπόρω να λάβω 1 ΚΝ/(m^2) επιφανειακό και να το κατανέμω στα 2 υποστυλώματα (ως κατανεμημένο δηλ. για κάθε υπ. 1*Εεπ./(Ηυπ.*2)) βάσει προεδρικού διατάγματος αντί να πάω βάσει του ευρωκώδικα 1?Και εν τέλει τι από τα δύο εφαρμόζεται στην πράξη?

Όσον αφορά το θέμα της διπλωματικής... καμιά άλλη ενδιαφέρουσα ιδέα υπάρχει ??

Δημοσιεύτηκε

όλα ισχύουν και όλα εφαρμόζονται στην πράξη.

Ο EC1 δεν είναι νόμος αλλά είναι επιστημονικά (?) πιο αποδεκτός.

Το ΦΕΚ είναι νόμος

Δημοσιεύτηκε

Κι εγώ θα σου πρότεινα να ασχοληθείς κατά κάποιο τρόπο στο θέμα σου με τους Ευρωκώδικες. Εξάλλου σύντομα θα είναι υποχρεωτικοί και η γνώση τους ίσως θεωρηθεί ένα + στο βιογραφικό σου βγαίνοντας από τη σχολή.

Ίσως μια σύγκριση μεταξύ των Εθνικών προσαρτημάτων κάποιων χωρών (πχ Ελλάδας και μιας μη σεισμογενούς χώρας ; )

 

Δες κι αυτό:

http://www.michanikos.gr/ftopic3064.html

Δημοσιεύτηκε

Aν κάνεις μια αναζήτηση, θα βρείς πολλά πραγματα για τις μεταλλικές κατασκευές στο forum.

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις παραμετρική διερεύνηση, πολυώροφου μεταλλικού κτηρίου με παραμέτρους την μόρφωση των συνδέσεων ώς πρός την δυσκαμψία.

 

Δηλαδή θα λύνεις το κτήριο γραμμικά, θα μορφώνεις τις συνδέσεις και μετά θα βάζεις το διάγραμμα Μ-φ που προκύπτει από τον EC3, part1-8 και θα κάνεις μη γραμμική ανάλυση για να δεις την επιτελεστικότητα του σχεδιασμένου κτηρίου. Έτσι θα μπορείς να βρείς οικονομοτεχνική σχέση μεταξύ του τι σχεδιάζουμε και του τι παίρνουμε τελικά.

Καλό θα ήταν να πλαισιώσεις τον σχεδιασμό των κόμβων σου από συμβουλές κατασκευαστών για να δείς τι προβλήματα υπάρχουν στην κατασκευή τους.

Δημοσιεύτηκε

Καταπόνηση δοκού γερανογέφυρας με μη γραμμική ανάλυση.

Κελύφος μεταλλικό.

Συνδεσεις και συμπεριφορά αυτών σε διάφορες καταπονήσεις.

Διαφορές ελαστικής ανάλυσης με πλαστικής αναλυσης σε παράδειγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.