Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για Η/Ζ


tzami

Recommended Posts

Καλησπερα σας.θα ηθελα να ρωτησω το εξης.με ενα η/ζ με φαινομενη ισχυ 102 KVA και συνφ 0.8 θελουμε να τροφοδοτησουμε σε αποσταση 120 μετρα τριφασικο καταναλωτη.το καλωδιο που θα χρησιμοποιησουμε θα ειναι ΝΥΥ 4x..........?τι διατομη αντιστοιχει στα KVA του η/ζ ανεξαρτητα με τα αμπερ που θα απαιτει η καταναλωση μας?ποιοι ειναι οι τυποι που πρεπει να χρησιμοποιησουμε για να συνδεσουμε τα KVA του η/ζ, την πτωση τασης και την διατομη του τριφασικου καλωδιου?(εννοειται οτι τα αμπερ που θα τραβαει ο καταναλωτης τα αντεχει το η/ζ, βασικα ειναι πολυ λιγοτερα απο τις αντοχες του η/ζ,  εμεις ομως θελουμε να βαλουμε την μεγιστη διατομη νεξαρτητως αμπερ.....)

Link to comment
Share on other sites

για τον υπολογισμο πτωση τασηs τιs γραμμηs κοιτα εδω http://www.geovsolutions.gr/calc1f.php τωρα  γιατι διατομη για να υπολογισθει πρεπει να γνωριζουμε το φορτιο.κανε υπολογισμουs απο εδω http://www.rapidtables.com/convert/electric/kva-to-kw.htm και να χρεισιμοποιησειs 5 x.....τοσο και οχι 4χ....

Link to comment
Share on other sites

Οπα παίδες, κάποιες ερωτήσεις όπως αυτές  δεν μπορούν να απαντηθούν μέσα από ένα φόρουμ  , εδώ μιλάμε για παραγωγή κ διανομή ηλεκτρικης ενεργειας εντάξει, την πτώση τάσης μπορείς να τη βγάλεις αλλά με την γείωση τι πρέπει να κάνεις ξέρεις?  Το Riso, το σφάλμα βρόγχου ποιος θα τα μετρήσει? τη σύστημα πρέπει να ακολουθούσης  TNC ή TNS?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.