fdion Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2014 Στην ηλεκτρολογικη εγκατασταση του σπιτιου μου συμβαινουν περιεργα πραγματα Κάποιες φορες οταν σβηνω το φως οροφης στο σαλονι σβηνει στιγμιαια και το ρευμα στις μπριζες του σαλονιου και για παραδειγμα σταματαει για λιγο η μουσικη αν εχω το στερεωφονικο να παιζει και επανερχεται ή σβήνει το φως στο πορτατιφ που ειναι σε αλλη μπριζα στον ιδιο χωρο και ξαναναβει σε μερικα δευτερολεπτα μονο του. Αυτο το συμπτωμα με τις μπριζες δεν συμβαινει παντα αλλα περιπου μια φορα στις 10 που θα αναψω το φως οραφης Επισης καποιες φορες στην διαρκεια της μερας πεφτει το ρελε χωρις να λειτουργει καποια αλλη συσκευη περαν του ψυγειου Μπορει καποιος να με βοηθησει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2014 πρέπει να κάνεις σύσφιξη καλωδίων στον πίνακα κ να τσεκάρεις το σφάλμα βρόγχου ακόμα κ από τη μεριά του δικτύου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2014 Συνοπτικά να φωνάξεις ένα καλό ηλεκτρολόγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Μαθε περισσοτερα απο τους προηγουμενους ιδιοκτητες. Ghostbusters η λυση σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasrules Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 Το ίδιο πρόβλημα το έχω και εγω με 2 γραμμές και εκανα συσφιξεις σε όλα τα καλώδια στον πίνακα και δεν άλλαξε κάτι. Έβαλα δοκιμαστικό και παρατήρησα στιγμιαία μια πτώση τάσης (σε πρίζα που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με το φωτιστικό) με το πάτημα ενός διακόπτη για να μου ανάψει ένα φωτιστικό οροφής. Αλλάζω σε αυτό το σημείο θέμα. Κάτι άλλο που σκέφτομαι τώρα είναι ότι "έχασα" λιγο καιρό πιο μετά (και δεν το έχω φτιαξει ακόμα) τα φώτα στο σαλόνι, 2 φωτιστικά 120W έκαστο (στην ίδια γραμμή και τα δύο) και σκέφτομαι ότι κάτι έχει αποσυνδεθεί στα κουτιά διακλάδωσης γιατί η συγκεκριμένη γραμμή απο τον πίνακα έχει τάση κανονικά αλλά μόνο τα φώτα δεν ανάβουν. Το σπίτι παλιό , 3 διακόπτες αλλε ρετούρ με 2 ακραίους και έναν μεσαίο για το άνοιγμα των φωτιστικών αυτών και δεν έχω χρόνο για μερεμέτια και έξοδα οπότε μένει έτσι. Αν πιστεύετε ότι είναι κάτι άλλο αναμένω γνώμες! Ευχαριστώ ΥΓ Γέλασα πολύ με τον τίτλο του θέματος γιατι είχα πει το ίδιο παλαιότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitsos Ribopaido Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 (edited) Ηλια οι διακοπτες πατανε ολοι καλα ; Μηπως καποιο καλωδιο δεν ή ο διακοπτης ντενταρε και θελει να βγαλεις το γενικο και να δεις τη συνεχεια; Edited Μάιος 23 , 2019 by Mitsos Ribopaido Link to comment Share on other sites More sharing options...
nvel Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 17 λεπτά πριν, Mitsos Ribopaido said: Για το ρελε μηπως το ψυγειο σου ειναι no frost 5-10 ετων; μήπως απαντάς σε ερώτηση 5 ετών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitsos Ribopaido Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 (edited) Χαχαχα σωστος δεν ειδα καν το έτος.. Διορθώνω Edited Μάιος 23 , 2019 by miltos Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasrules Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 4 ώρες πριν, Mitsos Ribopaido said: Ηλια οι διακοπτες πατανε ολοι καλα ; Μηπως καποιο καλωδιο δεν ή ο διακοπτης ντενταρε και θελει να βγαλεις το γενικο και να δεις τη συνεχεια; Ναι οι διακοπτες είναι όλοι ενταξει τους αντικατεστησα κιόλας γιατι σκεφτηκα ότι μπορει να φταίει κάποιος απο αυτούς αλλα δεν έχω τάση στο καλώδιο που έρχεται απο τον Γενικό πίνακα οπότε σκέφτομαι οτι το πρόβλημα οφείλεται σε κάποιο απο τα κουτιά διακλάδωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghostrider Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2019 (edited) Καλησπέρα. Τα καλώδια στο κουτί, αν δεν τραβήχτηκαν (π.χ. από τη μεριά του διακόπτη των φωτιστικών), θεωρώ παράξενο -αλλά όχι απίθανο βέβαιο- να χαλάρωσαν (εκτός αν έγινε κάτι άλλο, π.χ. τρύπες κλιματιστικών που πείραξαν κουτιά ή συγκεκριμένη γραμμή;). Μες στον πίνακα ελέγξατε τις γραμμές/συνδέσεις; Πατάνε όλα τα καλώδια καλά, κάνατε συσφίξεις; Έχετε στην έξοδο σε όλα τα καλώδια τάση με κλειστούς μικροαυτόματους; (Δε βλέπω ειδικότητα από το κινητό, αν είστε ιδιώτης προτείνω να συμβουλευτείτε έναν ηλεκτρολόγο). Είδα πως αναφέρατε πως δεν έχετε καθόλου τάση σε κανένα διακόπτη από τους 3, όποτε δε θα ρωτήσω αν ελέγξατε τη συνδεσμολογία των ακραίων-μεσαίου. Τέλος, επειδή πολλά έχουμε δει και ακούσει αλλά λέμε πως δε θα τύχει ποτέ σε εμάς, ελέγξτε/σκεφτείτε (ακριβώς επειδή είναι παλιό το σπίτι -όπως αναφέρετε) μήπως 1 στο 1.000.000 παίρνει η συγκεκριμένη γραμμή από άλλο πίνακα (π.χ. ήταν διαφορετική η διαμόρφωση της κατοικίας πιο παλιά). Εύχομαι να λυθεί γρήγορα το θέμα και να μάθουμε και εμείς την αιτία του προβλήματος ώστε να γίνουμε κατάτι σοφότεροι. Edited Μάιος 24 , 2019 by miltos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα