Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντλία Θερμότητας 12 ή 15 kw για 100τμ?


Recommended Posts

Ο μπετατζής σου ήρθε από μόνος του και σου έκανε το σκελετό κατ' εκτίμηση δικιά του? Στο περίπου?

 

Όπως λοιπόν ο μπετατζής σου εμάρμοσε τη στατική μελέτη-ξυλότυπο που προέκυψε από την αντίστοιχη μελέτη, έτσι και ο υδραυλικός σου (ή το αντίστοιχο συνεργείο), θα εφαρμόσει τη ΜΕΛΕΤΗ του μηχανολόγου.

 

ΤΕΛΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Ποια μελέτη μηχανολόγου ρε συνάδελφοι;

Ποιον κοροϊδεύουμε;

Προφανώς και πρόκειται για αυτές τις "μελέτες" που κάνουν οι πωλητές συστημάτων που τυγχάνει να είναι και Μηχανολόγοι και το αφεντικό πιέζει να προδιαγράψει την αντλία που έχει στοκ ή βγάζει το μεγαλύτερο κέρδος...

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά για αυτό έγραψα πιο πάνω αυτό που έγραψα...

Όταν μπλέκεται ένας μηχανικός (πολιτικός να υποθέσω), ένας υδραυλικός κι ένας πωλητής Μηχανολόγος... μόνο από τύχη μπορεί να προκύψει κάτι καλό..!

Να πάει ο άνθρωπος σε έναν μελετητή Μηχανολόγο και να πληρώσει μια μελέτη και μετά με αυτή στα χέρια ας γυρίζει στα μαγαζιά να πάρει προσφορές.

Άντε γιατί αυτό το "δωρεάν μελέτη" που βλέπω μου γυρίζει τα μυαλά!!!

 

Αυτό και δεν ξαναμιλάω...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by alej
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη να κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου..Πότε χρειάζεται μελέτη και πότε όχι μηχανικού? Γιατί αν πχ κάποιος θέλει να βάλει ένα κλιματιστικό στο σαλόνι και ζητήσει πλήρη μελέτη μηχανικού, ε πως να το κάνουμε είναι λιγουλάκι υπερβολικό.... 

Link to comment
Share on other sites

Ίκαρε, αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου. Για να αποφύγουμε πιο ουσιώδεις αναλύσεις, να θέσω 2 ερωτήσεις :

 

1) Ποιο το κόστος αγοράς ενός κλιματιστικού split και ποιο μιας α.θ.?

 

2) Ποιες οι απαιτήσεις προσαρμογής σε υπάρχον (ή μη) σύστημα διανομής θερμότητας, ενός κλιματιστικού split και ποιες μιας α.θ.?

 

 

Επειδή έχω πλέον μελετήσει, επιβλέψει και ρυθμίσει αρκετές Α.Θ., σου αναφέρω ένα από τα περιστατικά προσφοράς που είχε πελάτης :

 

Μονοκατοικία 330 τ.μ., περίπου 80 τ.μ. από αυτά σε ημιυπόγειο, σε περιοχή έξω από την θεσσαλονίκη, με κουφώματα αλουμινίου χωρίς θερμοδιακοπή, σώματα panel, boiler 200 lt, μόνωση "γύρω στους 3 πόντους, όπου υπήρχε" όπως περιέγραψε ο πελάτης.

 

Είχε πολλές προσφορές για αντλία θερμότητας 16 kw (ονομαστική ισχύς, με ότι συνεπάγεται αυτό) και με απόλυτη διαβεβαίωση ότι θα τον καλύπτει (χωρίς υποστήριξη από τρίτο σύστημα).

 

Και ο λόγος είναι φυσικά ότι, οι Α.Θ. της συγκεκριμένης εταιρίας έχουν μοντέλα με μέγιστη ισχύ τα 16 kw. Συνεπώς ότι ανάγκες και να έχει μια εγκατάσταση, η προτεινόμενη λύση ράβεται στα μέτρα του διαθέσιμου εξοπλισμού.

 

Στην περίπτωση που υπάρχει μελέτη (και ειδικά για τέτοιου μεγέθους εγκατάσταση που το κόστος ξεπερνά τα 10.000€), πώς θα τεκμηριώσει ο κάθε πωλητής, ότι μπορεί να καλύπτεται μια εγκατάσταση από ότι μοντέλο κρίνει ο ίδιος και μόνο?

Edited by nikmmech
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.