Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανάκληση παραχώρησης οικοπέδου


Recommended Posts

Οικόπεδο παραχωρήθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο ιδιοκτήτης με ρωτάει αν εντός της πενταετίας από την παραχώρηση πρέπει να ανεγείρει κάποιο κτίσμα ώστε να κατοχυρώσει την κυριότητα. Στο έντυπο βλέπω να αναφέρεται πως η κυριότητα τελεί υπό τους όρους και περιορισμούς τους από 24-4 Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 239 Δ 1985) και ανακαλείται σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού. Στο άρθρο 2 αναφέρεται πως ο δικαιούχος πρέπει να κτίσει σπίτι εντός 5 ετών. Πόσα τετραγωνικά πρέπει να είναι το σπίτι είναι αυτό με λιθόκτιστη αποθήκη των 15 τετραγωνικών μπορώ να θεμελιώσω δικαίωμα; Ο 4061 ενέχεται;  

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχει ενδιαφέρον και ενέχεται από τον 4061 είναι αυτό : 

 

 

παρ. 6α του άρθρου 36 του Ν.4061/2012 (ΦΕΚ 66 τ. Α΄/22.3.2012) ορίζεται ότι:

 

«Ακίνητα που παραχωρήθηκαν κατ’ εφαρμογή του από 24-4-1985 Προεδρικού Διατάγματος (Δ΄239) για την πραγματοποίηση συγκεκριμένου σκοπού εξακολουθούν να διέπονται από τις  διατάξεις, βάσει των οποίων παραχωρήθηκαν. Αρμόδιο όργανο για την ανάκληση των αποφάσεων των Επιτρόπων Απαλλοτριώσεων που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του από 24-4-1985 Π.Δ/τος είναι οι Επιτροπές Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών.»  

 

 

Σύμφωνα με το από όπως τροποποιήθηκε ισχύει (άρθρο 9 παρ. 1 του Ν.3147/2003): Πρέπει να κτίσει σπίτι σε δέκα έτη από από την κοινοποίηση σ’ αυτόν της οριστικής απόφασης της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων. 

 

 

 

Κάτι ακόμη: Το ποιος έφυγε και ποιος έμεινε στον οικισμό πως προκύπτει; 

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.