Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δρόμος μέσα σε οικόπεδο


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Ώς καινούργια στο forum και νέα στο επάγγελμα θα ήθελα τα φώτα σας. Σε οικισμό <2000 έχω ένα γωνιακό οικόπεδο από διανομή του '60 με εμβαδόν 366μ2. Η αρτιότητα είναι 500 αλλά χρησιμοποιώ την κατά παρέκκλιση. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να χτίσουν και τώρα η πολεοδομία μου δημιουργεί θέμα στο εξής- Έχει κατασκευαστεί δρόμος ,υπήρχε στη διανομή δρόμος 6μ πλάτος και τώρα είναι 7,20μ πλάτους χωρίς μελέτη από καμιά τεχνική υπηρεσία μάλλον θέμα δήμου. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν κάποιο σοβαρό θέμα με αυτό αφού θέλουν να χτίσουν με πολύ μικρότερη δόμηση από την επιτρεπτή. Δεν ξέρουν ακόμη τι θέλουν για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Μου ζητάνε  πράξη από τους ιδιοκτήτες ότι παραχωρούν το κομμάτι του οικοπέδου τους ή από τον Δήμο. Έχουμε 2 εβδομάδες και δεν ξέρουμε που πάμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Ώς καινούργια στο forum και νέα στο επάγγελμα θα ήθελα τα φώτα σας. Σε οικισμό <2000 έχω ένα γωνιακό οικόπεδο από διανομή του '60 με εμβαδόν 366μ2. Η αρτιότητα είναι 500 αλλά χρησιμοποιώ την κατά παρέκκλιση. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να χτίσουν και τώρα η πολεοδομία μου δημιουργεί θέμα στο εξής- Έχει κατασκευαστεί δρόμος ,υπήρχε στη διανομή δρόμος 6μ πλάτος και τώρα είναι 7,20μ πλάτους χωρίς μελέτη από καμιά τεχνική υπηρεσία μάλλον θέμα δήμου. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν κάποιο σοβαρό θέμα με αυτό αφού θέλουν να χτίσουν με πολύ μικρότερη δόμηση από την επιτρεπτή. Δεν ξέρουν ακόμη τι θέλουν [ποιοί???]  για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Μου ζητάνε  πράξη  [ ποιοί  ειναι αυτοι που ζητανε???]

από τους ιδιοκτήτες ότι παραχωρούν το κομμάτι του οικοπέδου τους ή  [????] από τον Δήμο. Έχουμε 2 εβδομάδες και δεν ξέρουμε που πάμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

τα ακινητα  απαλλοτριωνονται με καποια νομιμη πραξη...

Εφοσον  δεν εγινε καποια πραξη απαλλοτριωσης...το οικοπεδο σου δεν μπορει να απομειωθει...Ειναι αυτο που αποδοθηκε  κατα την διανομη με τιτλο του Δημοσίου...αρτιο και οικοδομησιμο  εντος των οριων του....

Δρομος που δεν προβλεπεται απο καποιο σχεδιο...δεν ειναι δρομος...Απλα εγινε σε κεινο το σημειο πιο πλατυς σε βαρος του οικοπεδου..

...αυτο δεν  σημαινει οτι ειναι "δρομος".

Δες τι χαρακτηρισμο εχει ο δρομος

και πόσο πλατος προβλεπεται..

 

Και τι πλατος εχει ο δρομος στα διπλανα οικοπεδα...και πώς το αντιμετωπισαν το θεμα αυτο οι διπλανοί...

 

δες και το αρθρο 35 του ν 3937...

 

 

3937 ΑΡΘΡ. 35.docx

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. 

Αυτοί που μου ζητάνε τα παραπάνω είναι στην συγκεκριμένη πολεοδομία που απευθύνθηκα έχοντας μαζί μου το τοπογραφικό.

Προτού καταθέσω τον φάκελο μου έφεραν θέμα στο παραπάνω.

  το άρθρο 35 του ν 3937... μάλλον θα ξεκαθαρίσει το τοπίο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.