Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση ισχύος Οικοδομικών Αδειών


Recommended Posts

KANA δεν έχω καταθέσει κάτι ακόμα απλά το ψάχνω, δεν μου είπε κάτι στο προφορικό τουλάχιστον ο υπάλληλος, υποθέτω όμως ότι θα μου ζητήσουν και χρονοδιάγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.  akis73)

 

Καλημέρα!

Αν μία άδεια χρειάζεται παράταση ισχύος πρέπει να κάνω Αναθεώρηση και να επιλέξω αυτό με την επικαιροποίηση?

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

23 ώρες πριν, WARE WARE said:

Αν μία άδεια χρειάζεται παράταση ισχύος πρέπει να κάνω Αναθεώρηση και να επιλέξω αυτό με την επικαιροποίηση?

άρθρο 28 Ν 4495/17

ζ) «Άδεια Αναθεώρησης»: Είναι η διοικητική πράξη που εκδίδεται κατά τη διάρκεια του χρόνου ισχύος της οικοδομικής αδείας, για οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, όπως προσθήκη ή τροποποίηση μελετών αυτής, είτε για παράταση ισχύος αυτής κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 42 του παρόντος.

"Επικαιροποίηση" είναι προφανώς η μεταβολή του χρονικού διαστήματος ισχύος της

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα, άδεια οικοδομής που εκδόθηκε το έτος 2005 με παράταση του χρόνου ισχύος εως το 2013 , που λογικά εχει παραταθεί εως το τέλος του 2025 , στην οποία δεν εχει γινει ακόμα καμια απολύτως εργασία υπάρχουν τα εξής προβλήματα: 

1. Το αγροτεμάχιο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή με μηδαμινό πρόσωπο σε δρόμο (τέλος αγροτικής οδού) 

2. Το αγροτεμάχιο βάσει του τοπογραφικού της αδείας ειναι 4.000 τ.μ αλλά στο κτηματολόγιο εχει δηλωθεί 3.100 τ.μ χωρίς την υπόδειξη δρόμου και δεν έχει γινει ένσταση

3. Ο επιβλέπων μηχανικός εχει πάρει σύνταξη 

Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να κανει έναρξη εργασιών ;  

Θεωρώ πως γίνεται αλλά με προϋποθέσεις! 

Ευχαριστώ

 

 

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

@Patrick Βρισκόμαστε από τον 2/2023 σε ένα "αιωρούμενο" πολεοδομικό καθεστώς σε ό,τι αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση. Από την μια, το βασικό ΠΔ και οι νόμοι 3212/03 και 4759/20 παραμένουν σε ισχύ, από την άλλη η Διοίκηση οφείλει να εναρμονίσει τη νομοθεσία με βάση την 176/23 απόφαση ΣτΕ. Οι περισσότερες Υ.ΔΟΜ της Χώρας μας από όσο γνωρίζω έχουν παύσει να εκδίδουν Ο.Α, προεγκρίσεις και βεβαιώσεις όρων δόμησης για ακίνητα εκτός σχεδίου/οικισμών με πρόσωπο σε αγροτικές -μη αναγνωρισμένες με ΦΕΚ, οδούς.

Αναφορικά με μια άδεια που εκδόθηκε με προγενέστερο καθεστώς, αυτή εκτελείται κανονικά και το κτίριο δεν είναι αυθαίρετο.

Το κτηματολόγιο (υποθέτω ότι το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή υπό κτηματογράφηση, δηλαδή σε φάση προανάρτησης ή ανάρτησης) και όχι σε τελικό στάδιο, επομένως θα γίνουν ενστάσεις και μεταβολές από την πλευρά του ιδιοκτήτη και κακώς δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα αν το Κτηματολόγιο δεν απέδωσε σωστά τα δηλωθέντα όρια του γηπέδου (με τις γνωστές σχετικές αποκλίσεις φυσικά). Σε κάθε περίπτωση, θα ελέγξεις το ακίνητο βάσει του τίτλου του, τοπογραφικού τίτλου και άδειας και θα το συγκρίνεις με αυτό του κτηματολογίου να εντοπίσεις τις διαφορές και να γίνει ένσταση.

Για την αλλαγή καθεστώτος επίβλεψης από συνταξιούχο (δεν την γνωρίζω ακριβώς την διαδικασία) πλην όμως αν ψάξεις εδώ στο φόρουμ έχουν αναφερθεί απόψεις. Συζήτησέ το και με την ΥΔΟΜ. Εκτιμώ ότι δεν μπορεί μια ακίνητη περιουσία να απαξιωθεί επειδή ένας από εμάς πήρε σύνταξη. Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος αντικατάστασης του συνταξιούχου συναδέλφου στο έργο.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Patrick Αν ειχε παρει παραταση μετα το 2005 τοτε σημαινει οτι η αδεια ειναι σε ισχυ. Οταν η αδεια ειναι σε ισχυ δεν χρειαζεται εναρξη εργασιων. Αυτο που χρειαζεται ειναι σιγουρα αλλαγη επιβλεποντος ωστε να μπεις εσυ. Θα συνεννοηθεις με ΥΔΟΜ για το πορισμα ελεγκτη δομησης που μαλλον χρειαζεται για τη φαση των κατασκευων (να επιβεβαιωσει οτι δεν εχει ξεκινησει). Μετα ξεκινας κανονικα.

Για να γινουν τα παραπανω πρεπει να σιγουρεψεις τα πραγματικα ορια του ακινητου. Αν δεν ηταν ποτε πανω απο 4 στρεμ. τοτε εχουμε μια πλανη της υπηρεσιας για την εκδοση αδειας. Σε αυτη την περιπτωση καλυτερα να μην εμπλακεις.

Αν εχει τα 4 στρ αλλα το κτηματολογιο δεν τα δειχνει τοτε ειναι μια διαδικασια ασχετη με την κατασκευη . Να ξεκινησουν παραλληλα και τη διαδικασια διορθωσης των οριων.

 

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33το ακινητο βρισκεται σε περιοχη που εχει γινει η αναρτηση και εχουν σταματησει οι ενστασεις!  

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενό σου. Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μετα το τελος της αναρτησης στο λειτουργουν κτηματολογιο θα κανει Χωρικη μεταβολη να αλλαξει τα ορια

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.