Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτημα σε νησι


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολη την κοινοτητα. Εχω ενα θεμα που με απασχολει και χρειαζομαι τη βοηθεια σας.Εχω ενα κτημα σε νησι γυρω στα 11 στρεμματα. Εδω και αρκετα χρονια ενας ξαδερφος του πατερα μου του οποιου το δικο του κτημα συνορευει με το δικο μου βαζει μεσα τα ζωα του. Το ερωτημα μου ειναι αν αυτος μετα απο καποιο διαστημα μπορει να διεκδικησει το κτημα.Να αναφερω οτι υπαρχουν κανονικα ολα τα συμβολαια οπως και τοπογραφικο.  

Link to comment
Share on other sites

για να ειναι "αρκετα"  τα χρονια ...πρεπει να ειναι

"πανω απο εικοσι"...

 

[συνηθως ξεκινας  με  την οριοθετηση...λογω..."πωλησεως"....ετσι βλεπεις και τιςαντιδρασεις]

 

μιλας και με τον δικηγορο σου...

 

υγ

 Ο ξαδερφος τι λεει για ολα αυτα??

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχουν συμβόλαια και τοπογραφικά και έχει αντίστοιχα και ο ξάδερφος είναι πολύ χλωμό να διεκδικήσει χρησικτησία....Εσύ δεν χρησιμοποιείς καθόλου το κτήμα?

Βάλε τίποτα αγκινάρες που δεν θέλουν περιποίηση και θα πηγαίνεις μια φορά τον χρόνο να της μαζεύεις.

Με τον ξάδερφο δεν μιλάτε? Καλό θα είναι να στείλεις ένα ευγενικό πλην σαφές μήνυμα περί της ιδιοκτησίας....

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη τίποτα δεν είναι χλωμό όταν πας αραιά και που στην ιδιοκτησία σου και το χρησιμοποιούν για βοσκή.

Θα ήθελα να συμπληρώσω στα σωστά του Δικηγόρου μου και μια απλή οικονομική και πρακτική αντιμετώπιση για ξεκίνημα.

Κάνε ένα συμβόλαιο ενοικίασης μαζί του, για 10 ευρώ τον χρόνο.

Φτάνει και περισσεύει το πόσο και του εξηγείς ότι είναι συμβολικό φυσικά.

Το καταθέτεις στην εφορεία και κλειδώνει απόλυτα έναντι του συγκεκριμένου ότι δεν μπορεί να κάνει χρήση χρησικτησίας για να σου το πάρει.

 

Φυσικά κάνε το σε συνεννόηση με δικηγόρο εμπιστοσύνης σου.

Link to comment
Share on other sites

Οταν μιλάμε για πρόβατα και τα 10€ πολλά ακούγονται. Σιγά τώρα θα σου πει "σιγά μωρέ τα αγριόχορτα τρώνε, δεν έχει και τίποτα να φάνε", οπότε η λύση της περίφραξης ακούγεται καλή, πρόσεξε όμως σε κάποια νησιά έχουν σκοτωθεί οικογένειες για αυτό το λόγο.

Οπότε μια συνενόηση με τον ξαδερφο και όπως καλά τα είπε ο Δημήτρης, μια πολυ καλή ενημέρωση για το νομικό καθεστώς σε καλύπτει, ότι πχ θέλει κατάληψη πάνω απο 20 χρόνια για να σου κάνει χρησικτησία.

Η καλύτερη βέβαια περίπτωση είναι να χτίσεις ένα σπιτάκι, βάλε και ένα φράχτη να μην περνάνε τα ζωντανά, άραξε στην βεράντα και άκουγε τα βελάσματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να κινδυνεύεις από τακτική ή έκτακτη χρησικτησία είναι λίγο δύσκολο αλλά όχι απίθανο. Για να ισχύει η χρησικηισία θα πρέπει να έχω νομή και διάνοια κυρίου, δηλαδή να χρησιμοποιώ το κτήμα σου και να νομίζω ότι είναι δικό μου. Δηλαδή να το δηλώνω στο Ε9, να έχω π.χ. τιμολόγια περίφραξης, εργασιών που έγιναν μέσα, καταγγελίες σε γειτονικούς βοσκούς κτλ. Αν είμαι π.χ. εργάτης σου για 25 χρόνια και εσύ δεν πάτησες τα πόδια σου ΔΕΝ έχω διάνοια κυρίου και δεν μπορώ να το διεκδικήσω. Για να είσαι σίγουρος ζήτησέ του μια συμβολική αμοιβή ενοικιο ( έγγραφο και επισημο) 10Ε για τα 5 χρόνια που έβοσκε τα πρόβατά του στο κτήμα σου. Αυτό αρκεί για να δείξει ότι δεν είναι δικό του. Μπορείς είισης συμβολικά να πας να επισκευάσεις τα ορόσημα, με μια απλή γνωστοποίηση στην τεχνική υπηρεσία, αφού έχεις συμβόλαιο κτλ., ώστε να έχεις αποδείξεις ότι είσαι παρών και δεν έχεις εγκαταλείψει το κτήμα σου. Μπορείς να κάνεις κάποιες εργασίες για να έχεις κάποια ένσημα ΟΓΑ για να αποδείξουν το ίδιο σε πιθανή προστριβή.Αν έχεις χρήματα κάνε μία περίφραξη τουλάχιστον από το κοινό σύνορο. Μπορείς βέβαια να πας να κάνεις ένα επικαιροποιημένο τοπογραφικό του κτήματός σου.  Και επιπλέον θα δεις έμπρακτα τη στάση του ξαδέλφου σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.