Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποιούν με εξπρές διαδικασίες το αυθαίρετο Mall


kampel81

Recommended Posts

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την έγκριση του μέγα-project για το Ελληνικό της Lamda Development και η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης ετοιμάζει να χορηγήσει και νέο "δώρο" στον κ. Σπύρο Λάτση. Πρόκειται για την νομιμοποίηση του εμπορικού κέντρου του Mall στο Μαρούσι για το οποίο υπήρξε ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου και υποχρεώνει την εταιρεία στην έναρξη διαδικασίας νομιμοποίησης με την κατάθεση νέας περιβαλλοντικής μελέτης και την έκδοση νέας οικοδομικής άδειας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πριν τις ημέρες του Πάσχα, εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Invest In Greece το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου που αποτελεί το άλλοθι της εταιρείας Lamda Οlympic Village ιδιοκτήτριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου για να ενταχθεί το αυθαίρετο κτίσμα στις ευεργετικές διαδικασίες ταχείας αδειοδότησης του fast track. Μάλιστα η πρόταση της Lamda πρόκειται να επισφραγιστεί την επόμενη εβδομάδα με την έγκριση του σχεδίου από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

 

Στόχος της εταιρείας του ομίλου Λάτση είναι η πολεοδομική τακτοποίηση του Mall με την εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), το οποίο θα θεσμοθετηθεί με Προεδρικό Διάταγμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσει από τον έλεγχο του ΣτΕ. Αφού πάρει το πράσινο φως από την ΔΕΣΕ θα υποβληθεί από την εταιρεία η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και με την θεσμοθέτηση του ΠΔ θα κατατεθεί νέα περιβαλλοντική μελέτη.

 

Η επιεικής απόφαση "διάσωσης" του εμπορικού κέντρου για τα δεδομένα του ΣτΕ που συνδέεται με ένα κτίσμα που έχει σχεδόν μια δεκαετία ζωής και σε αυτό απασχολούνται 2.500 εργαζόμενοι είναι ότι η Ολομέλεια δέχεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος για να ξεπεράσει τα συνταγματικά και νομικά ζητήματα που ανέκυψαν μπορεί να επανέλθει με νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

 

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει η «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου», όπως και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί ο νόμος του 2003 περί «Ολυμπιακής προετοιμασίας», με τον οποίο χορηγήθηκε η οικοδομική άδεια.

 

Το Mall ξεκίνησε να λειτουργεί το Φθινόπωρο του 2005. Το σύνολο της επένδυσης υπολογίζεται στα 320 εκατομμύρια ενώ με την σημερινή εμπορική αξία φτάνει τα 435 εκατομμύρια ευρώ.

 

της Μαριάννας Τζάννε

 

Πηγή: b2green.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

...

 

Η επιεικής απόφαση "διάσωσης" ...

Για να καταλάβω το πνεύμα του άρθρου που αν κατάλαβα καλά είναι ενάντια στη «διάσωση»….

 

Θα ήταν επιτυχία η κατεδάφιση του Mall ως υπάρχει σήμερα?

 

Δηλαδή να κοστίσει μερικά εκατομμύρια η κατεδάφιση στο δημόσιο

Να χαθεί το κόστος κατασκευής ή ότι άλλο υπάρχει εκεί

 

Και να γίνει τι? Γήπεδο ιδιωτικό, Δημόσιο (θα πρέπει φυσικά να πληρωθούν στην ιδιοκτησία και το κόστος απαλλοτρίωσης)? Πάρκο? Νεροτσουλίθρες… τι?

 

Έως ότου γίνει κάτι από αυτά για πόσες δεκαετίες να είναι στον αέρα? Να χάσει και τις άδειες λειτουργίας οπότε να ερημωθεί?

Και για πόσες δεκαετίες θα υπάρχει ένα κουφάρι εκεί… μέχρι να σαπίσει μόνο του και να πέσει?

 

Ας προσπαθούμε ως μηχανικοί να βλέπουμε τα θέματα χωροταξίας, κατασκευών και πολεοδομίας όχι με όρους πρωτοσέλιδων και τι πουλάει…. (ατάκα ο δώρο στον Λάτση)…

Δηλαδή αν ήταν ιδιοκτησία οι «φίλοι του παιδιού» θα ήταν κάτι διαφορετικό….

Δεν έχω αγάπη φυσικά σε κανέναν Λάτση και είμαι σίγουρος ότι έπαιξαν όλα τα παιχνίδια που μπορούσαν για να φτιάξουν ότι έφτιαξαν… άλλο όμως αυτό και ναι να το εκτιμήσουμε άλλο όμως και οι μανιακές αρλούμπες γκρεμίστε ή χάσαμε τους περιστερώνες και άλλα φαιδρά…. Άλλα με ωραίο περιτύλιγμα πιασιάρικο, και ουσία στο δια ταύτα τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα ΜΗΔΕΝ.

Edited by Didonis
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Didonis δηλαδή εάν πήγαινε ο Μαστρο Μήτσος να χτίσει το Mall και να το τακτοποιήσει μετά θα τα κατάφερνε πιστεύεις ? Ο Βωβός είδες τι έπαθε.... 

 

Το θέμα δεν είναι μόνο το τι πρέπει να γίνει από ΕΔΩ και πέρα, το θέμα είναι και γιατί γίνεται κάτι. 

 

Υπάρχουν ένα σωρό εκτάσεις του Δημοσίου ανεκμετάλλευτες, να πάει ο καθένας να κάνει από ένα Mall και μετά να λέμε ότι αν το βγάλουμε αυθαίρετο θα μείνει κουφάρι ?!

 

Το άρθρο είναι σωστό. Λύση δεν είναι η κατεδάφιση αλλά ο κύριος Λάτσης να πληρώσει και κάτι....

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Νικ ο χώρος ήταν εκτός σχεδίου και το κράτος τον έβαλε στο σχέδιο και έφτιαξε το μώλλ και το χωριό των δημοσιογράφων .

 

Ουσιαστικό πρόβλημα δεν υπάρχει . Ούτε τυπικό . Απλά έκανε ο καθένας το κομμάτι του και πούλησε εντυπώσεις .

 

Ο Λάτσης βέβαια είναι εθνικός τραπεζίτης και επενδυτής  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.