Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισόγειο γραφείο και (ενοχλητικοί) περαστικοί


letom

Recommended Posts

.dimitrispsi κι εγώ κάτι σε αυτοκόλλητο σκέφτομαι αλλά διστάζω ως προς την αισθητική πλευρά, μη φαίνεται το γραφείο όπως αυτά που αγοράζουν χρυσό και είναι καλλυμένα από πάνω ως κάτω σαν τσίρκο μεντράνο. Ίσως κάτι σε ημιδιαφανές γκρί μονόχρωμο όπως ας πούμε το τζάμι στα ντουζ που βλέπεις ότι υπάρχει μέσα κάποιος αλλά δεν διακρίνεις τίποτα περισσότερο.

.........

 

http://www.google.gr/search?q=διατρητο+αυτοκολλητο

Κάτι σαν αυτό εννοώ, αλλά όπως θα δεις και στις εικόνες, στις περισσότερες εφαρμογές είναι λίγο καραγκιοζιλίκι. Πρέπει ο γραφίστας να είναι καλός και με άριστη αισθητική, αλλιώς άσ'το!

 

Από την άλλη, αυτό που λες φαντάζομαι είναι το τζάμι - αμμοβολή, που υπάρχει πλέον και σε αυτοκόλλητο μεγάλων διαστάσεων. Είναι μια καλή λύση και προφανώς πιο οικονομική από το διάτρητο (και τα στόρια, αν δεν έχεις ήδη).

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το τζάμι αμμοβολή εννοώ. Και το διάτρητο αυτοκόλλητο ακόμα καλύτερο! Θα ψαχτώ προς αυτή την κατεύθυνση σε πρώτη φάση αν  και πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που ήδη έχουν πάρει θάρρος δεν θα μασήσουν από αυτοκόλλητα και τέτοια και θα συνεχίσουν να μπαίνουν μέσα σαν στο σπίτι τους χαχα. Τουλάχιστον να μειωθούν οι υπόλοιποι!

Στόρια (περσίδες) έχω και αρχικά είχα δοκιμάσει να τα κλείνω για να μην φαίνομαι αλλά έτσι φαινόταν και το γραφείο κλειστό οπότε δεν είχε νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Απ'ολους αυτους ομως δεν σου εκατσε πελατης?Επειδη το σκεφτομουν για ισογειο γραφειο λογω της δωρεαν διαφημισης.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πήρα δουλειές από αυτούς. ΕΙδικά οι παππουδογιαγιάδες που μιλάνε στα καφενεία και στα παγκάκια ο ένας με τον άλλο, έτσι και σε συμπαθήσει ένας μετά σε συστήνει σε όλο τον κόσμο. Εμένα ένας έχει μοιράσει κάρτες μου παντού στην περιοχή. Ειδικά ο μεγαλύτερος αργόσχολος όλων, είναι και ο καλύτερος πελάτης μου και ο πιο καλοπληρωτής. Πόσα θες? Τόσα. Πάρτα. Μετά την πρώτη δουλειά που πήρα από αυτόν και αφού έπειτα μου μπαστακωνόταν κάθε τρεις και λίγο για κουβέντα και ξενέρωνα, στις επόμενες δουλειές που μου έδινε έβαζα και έναν καλό αυξητικό συντελεστή πρηξίματος στην αμοιβή. ;)

Γενικά δεν μετανιώνω σε καμία περίπτωση για το ισόγειο. Χίλιες φορές έτσι παρά σε όροφο και αόρατος. Βάζεις μια μεγάλη ταμπέλα πάνω από την είσοδο, κολλάς και 2-3 διαφημιστικά Α3 στη τζαμαρία και σε ελάχιστο διάστημα ΟΛΗ η περιοχή σε μαθαίνει. Τα υπόλοιπα μετά είναι στο χέρι σου. Απλώς το τίμημα είναι ότι δεν έχεις ησυχία. Αν το ρυθμίσεις κάπως κι αυτό (γι' αυτό άνοιξα το τόπικ κι εγώ) είσαι αρχηγός!

Link to comment
Share on other sites

Από διαφήμιση γενικά δεν έχει κάτσει ποτέ πελάτης....Και από τεμπέλες και από ίντερνετ μόνο τζαμπατσήδες που παίρνουν σβάρνα τα τηλέφωνα και επιλέγουν τον φθηνότερο...

Η διαφήμισή μας είναι η δουλειάς μας και οι προηγούμενοι πελάτες...

 

Εγώ προσωπικά αν είχα ισόγειο γραφείο δεν θα την πάλευα με τίποτα! Και στον 2ο που είχα σε ένα εμπορικό και ερχόταν καμιά φορά οι γειτονικοί καταστηματάρχες για καφέ μου χαλούσε το πρόγραμμα...

Τώρα ισόγειο μεν, απόμερα δε.... 

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα αρχικά ο χώρος μου ήταν σε ημιώροφο (χωρίς ανανσέρ) και αφού έκανα ένα διάστημα  σε ένα δωμάτιο στο σπίτι των γονιών μου στο χωριό (που το είχαμε όσο έμενα Αθήνα για εξοχικό) Το ότι δεν είχε ανανσερ με γλίτωνε από συνταξιούχους ηλικιωμένους που θα έρχονταν για να περάσουν την ώρα τους (υπάρχει και αυτό) Το καιρό που ήμουν ελεύθερος και πιο νέος το γραφείο είχε και άλλες λειτουργίες αφού περνούσε η παρέα μου να με πάρει και πίναμε και κανένα ποτό Κάπως έτσι μέσα από την παρέα γνώρισα στο γραφείο και την γυναίκα μου Θυμάμαι ένα καλοκαίρι προς το τέλος του , είχαν έρθει να με αποχαιρετήσουν φίλοι και κυρίως φίλες και ξεκινώντας από ένα CD με τραγούδια της Γλυκερίας , έγινε το έλα να δεις μέσα Να δείτε τσιφτετέλι από φίλη πάνω στο γραφείο και οι χαρτοπετσέτες να πετάνε στο αέρα Ευτυχώς ήταν Κυριακή και δεν περίμενα κανένα πελάτη. Σιγά Σιγά πολλά μέλη της παρέας παντρευτήκαμε (μέσα από την παρέα ήταν τα περισσότερα ζευγάρια όπως και εγώ με την γυναίκα μου ) και αυτά κοπήκανε και βρήκα την ησυχία μου Γενικά πάντως σε σχέση με συναδέλφους μου που ήταν σε ισόγειο είχα λίγο παραπάνω ησυχία από ενοχλητικούς που δεν είχαν σχέση  άμεση με την παροχή υπηρεσίας από εμένα και την ειδικότητά του Όχι ότι δεν είχα και εγώ τέτοια

 

Σήμερα νοίκιασα τον χώρο (ήταν δικό μου που αγόρασα πριν 10 χρόνια )  και ήρθα στο σπίτι μου που είναι όχι μέσα  στην πόλη , αλλά στην είσοδό της και νομίζω ότι είμαι πολύ καλύτερα αφού έρχονται όσοι ενδιαφέρονται πράγματι για τις υπηρεσίες μου και είμαι σε ένα χώρο πιο πράσινο και όχι σε μια πολυκατοικία και το σημαντικότερο βλέπω πιο πολύ τα παιδιά μου και δουλεύω αξιοποιώντας πιο πολύ τον χρόνο μου  Βέβαια ήταν και η ανάγκη για μείωση του κόστους 

 

Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη ότι  η καλύτερη διαφήμιση είναι η δουλειά μας Ένα επίσης καλό και οργανωμένο αρχείο των εργασιών μας μας κρατάει πάντα με δουλειά , ειδικά εμάς τους ΑΤΜ  

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Έχω ισόγειο γραφείο σε πλατεία και υπάρχει καθημερινά αρκετός κόσμος που πηγαινοέρχεται από μπροστά. Αυτό αναμφίβολα είναι θετικό για ευνόητους λόγους. Υπάρχει όμως και το αρνητικό της υπόθεσης και αυτό είναι που θέλω να συζητήσω. Προφανώς απευθύνομαι σε συναδέλφους που επίσης έχουν/είχαν εμπειρία από ισόγεια γραφεία. Πως καταφέρνετε και δουλεύετε? Προσωπικά έχω απηυδήσει γιατί όλη η όψη του γραφείου είναι τζαμαρία και η άκρη του ματιού μου αναπόφευγκτα "πιάνει" την κίνηση των περαστικών με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή μου. Επίσης κάθε τόσο μπαίνει μέσα κάποιος (πελάτης που ανοίγει την πόρτα ίσα ίσα για να πει ένα γεια και να φύγει, πελάτης πολυλογάς για να μπαστακωθεί και να μου αναλύσει με το ζόρι όλη την επικαιρότητα, καταστηματάρχης της περιοχής για τους ίδιους λόγους, πλασιέ για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, τυχαίος περαστικός για να ρωτήσει κάτι άσχετο, παππούδι για να ρωτήσει δήθεν για δουλειά αλλά στην πραγματικότητα θέλει απλώς κουβέντα για να σκοτώσει την ώρα του). Δεν γίνεται να δουλέψω συγκεντρωμένος υπό τέτοιες συνθήκες, ούτε καν πχ. να διαβάσω κάτι με προσοχή. Έχω φτάσει οι ώρες που περνάω στο γραφείο να είναι κατά μεγάλο ποσοστό απλώς για την παρουσία και όταν έχω κάποια σοβαρή δουλειά να κάνω να την παίρνω σπίτι ή να έρχομαι Κυριακές με κλειστά στόρια και να δουλεύω μερικές ώρες με την ησυχία μου. Συμβαίνουν τα ίδια σε όσους είστε σε ισόγεια? Πως το αντιμετωπίζετε?

1. Βαλε Ημιδιάφανο αυτοκόλλητο το οποίο όταν κάθεσαι ούτε θα φαίνεσαι όυτε θα βλέπεις. Και βάλε και το λογότυπο του γραφείου.

2. Οι "ενοχλητικοί" είναι ξεκάθαρα δικό σου θέμα. Εγώ π.χ. δεν αποκτώ τέτοιες οικιότητες ΠΟΤΕ. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Πολύ το "γουστάρουν" και σε σέβονται περισσότερο. Εγώ το κάνω απλά γιατι ειναι στον χαρακτήρα μου. Την ώρα της δουλειάς δε θέλω χαλαρή κουβέντα και κομπολόι μέσα στο γραφείο μου. Ασε που είναι πολλαπλό το χάσιμο αφού δε θα αποσπούσε την προσοχή μόνο από μένα αλλά και από τους υπαλλήλους του γραφείου.

3. Για τους πλασιέ (αν αξίζει ο κόπος) βάλε ένα χώρισμα γυψοσανίδας να σε κρύβει και βάζε τη γραμματέα σου ή αν έχεις κάποιον υπάλληλο γενικά να τους "φιλτράρει"

Edited by George78
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι και εγώ δεν μπορώ σε ισόγειο. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ απόλυτα, με ενοχλεί ο θόρυβος του δρόμου.  Ήμουν στον Α' όροφο, πήγα για ένα διάστημα στο Ισόγειο και δεν άντεξα και επανήλθα στον Α' όροφο. Όταν ήμουν στο ισόγειο είχα βαρεθεί να κουβαλάω τους φακέλους στο σπίτι για να δουλέψω. Είμαι στην ίδια πολυκατοικία που είναι και το σπίτι μου και έτσι ξεκουράζομαι και κάποιες φορές. Τρώω μεσημέρι μαγειρεμένο φαγητό. Επειδή η δουλειά μας είναι περιέργη με το πόσες ώρες είναι αναγκαίο να εργαστείς και ποιές ώρες έχω βολευτεί. Βέβαια χάνω περαστικούς. Πόσοι να είναι αυτοί. 

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.