Kane Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Καλημέρα συνάδελφοι. Με τις νέες αλλαγές στο φορολογικό, ποιός παρακρατεί εντέλει το 3% απο ένα υπεργολαβικό τιμολόγιο ώστε να το αποδώσει στη ΔΟΥ; Μέχρι πρότινος, ως υπεργολάβος, εξέδιδα ένα ΤΠΥ προς έναν αλλο εργολάβο. Αυτός παρακρατούσε το 3%, το απέδιδε στη ΔΟΥ και μου έδινε βεβαίωση. Έχει αλλάξει αυτό;
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Αυτό ακριβώς (αυτό και μόνο ) αυτό ισχύει σήμερα. 1
Kane Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Ωραία ευχαριστώ. Για ποιο λόγο λοιπόν ο λογιστής αυτού του συναδέλφου του ανέφερε πως εγώ πρέπει να κάνω τη παρακράτηση? δε βγαίνει άκρη μου φαίνεται...
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 (edited) Για ποιό λόγο ? Ποιός να ξέρει ........... Edited Απρίλιος 29 , 2014 by terry
Kane Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Πραγματικά Σωτήρη, είσαι και του χώρου, έχω κουραστεί με όλα αυτά. Για ποιό λόγο να ασχολούμαι τώρα εγώ με αυτές τις άντε μη πώ τι. Ο λογιστής του καθενός να λέει ότι θέλει, ο πελάτης ακούει το λογιστή του (λογικό, γι'αυτοτον πληρώνει) και δε βγαίνει άκρη.
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 (edited) Που να ήξερες τι ακούω εγώ ......(και είμαι και νευρικός ) Edited Απρίλιος 29 , 2014 by terry
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2016 (edited) καλησπέρα, ο Ν.4172/13 και συγκεκριμένα το άρθρο 64 Παρ.1δ ορίζει: "Κατ' εξαίρεση, για τις αμοιβές που εισπράττονται από εργολήπτες κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων ο συντελεστής είναι τρία τοις εκατό (3%) επί της αξίας του υπό κατασκευή έργου ή του μισθώματος, ανεξαρτήτως αν ο λήπτης της αμοιβής είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα." Έχω περίπτωση που ατομική επιχείρηση αναθέτει σε εργολήπτρια εταιρεία (νομικό πρόσωπο) την κατασκευή τεχνικού έργου. Να υποθέσω ότι σε κάθε τιμολόγιο που εκδίδει η εταιρεία θα υπάρχει η σχετική παρακράτηση του 3% από την ατομική επιχείρηση? Επίσης σχετικά με το χρόνο που θα πρέπει να αποδοθεί η παρακράτηση ισχύει αυτό που λέει το Άρθρο 64 Παρ.7 ? : "Ο φόρος που παρακρατείται σύμφωνα με τις ανωτέρω παραγράφους αποδίδεται το αργότερο μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία καταβολής της υποκείμενης σε παρακράτηση πληρωμής εκτός από τους φόρους που παρακρατούνται από τους συμβολαιογράφους" ευχαριστώ Edited Αύγουστος 27 , 2016 by Roy_Hobbs
steve100 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2016 Έχω αναλάβει την εγκατάσταση εξωτερικής θερμομόνωσης σε έναν πελάτη μου (υλικά - τοποθέτηση). Βάζω έναν οικοδόμο με συνεργείο να την τοποθετήσει. Αυτός μου κόβει ΤΠΥ πχ 1000ευρώ + 240φπα σε εμένα και εγώ απόδειξη στον πελάτη μου. Πρέπει να παρακρατήσω από τα 1000ευρώ το 3%. Αν ναι υπάρχει πλατφόρμα στο ταξις, που βγάζει και εντολή πληρωμής; ή πρέπει να πάω από την εφορία; αν πρέπει από ποιά; την δικιά μου ή του οικοδόμου; Επιπλέον μου φάνηκε περίεργο που ένας σοβατζής με ΙΚΑ μπορεί να μου κόψει ΤΠΥ με φπα. Νόμιζα ότι πρέπει να έχει μαγαζί με τεβε.
hektor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2016 Μάλλον ναι πρέπει να παρακρατησεις 3% .Οι σοβατζιδες πάντως να ξέρεις ότι δεν υποχρεούται σε ασφάλιση ΟΑΕΕ αλλά σε ΙΚΑ και τα ένσημα τους τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης η ο κατασκευαστής του έργου.
sarcs Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2017 (edited) Όταν ο εργοδότης ειναι ιδιώτης ισχύει ότι το 3% το αποδίδει ο ίδιος ο Εργολαβος στη ΔΟΥ ; Edited Φεβρουάριος 27 , 2017 by sarcs
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα