irini86 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 Καλημέρα σας! απο οτι εψαξα λιγο μαλλον δεν εχει απαντηθει η απορια που εχω οποτε σας γραφω εδω σε πρωτο πεα για εξοικονομω διαμορφωση σεναριων για βελτιωση που περιλαμβανουν αλλαγη λεβητα και εξωτερικη θερμομονωση στην εξωτερικη θερμομονωση τι δεδομενα αλλαζω στο συστημα, νομιζω μονο το u των εξωτερικων επιφανειων και απο που προκυπτει αυτο το u? εγω δεδομενα για τη μονωση εχω μονο το λ των υλικων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 TOTEE 20701-2/2010 σελ. 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
irini86 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 Δηλαδή πρέπει να υπολογίσω τον τύπο με το ολοκλήρωμα χρησιμοποιόντας το λ που γνωρίζω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 Ναι, βασικά πρέπει να υπολογίσεις το νέο πλέον U Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos_ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2014 Δεν είναι ολοκλήρωμα. Είναι άθροισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2014 Νομιζω τα πραγματα ειναι πιο απλα απο οσο φαινονται. 1/U = Ri + Σ d/λ + Ra (οπου d/λ το πηλικο για καθε χρησιμοποιουμενο υλικο, συνηθως σοβας-τουβλο-σοβας) Οταν προσθετεις εξωτερικη θερμομονωση, αυξανεις το παχος κατα μια στρωση της οποιας ξερεις και το παχος και το λ πιστοποιημενα. Οποτε εχεις τα κατωθι 1/Uπαλιο = Ri + Σ d/λ + Ra 1/Uνεο = Ri + Σ d/λ + Ra + dμον/λμον Επομενως 1/Uνεο = 1/Uπαλιο + dμον/λμον Τον παλιο συντελεστη τον εχεις υπολογισμενο απο τους πινακες για αμονωτο κτισμα. Παχος και λ μονωτικου επισης τα εχεις, οποτε υπολογιζεις κανονικα το νεο συντελεστη Ανεβαζω και ενα εξελακι που εκανα για βοηθημα Υπολογισμός πάχους θερμομόνωσης.xls 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ay8airetos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2014 Καλησπέρα, μια ερώτηση σε σενάριο για το εξοικονομώ όπου εγώ "μετράω" 50μ² εξωτερικής τοιχοποιίας (αφαιρώντας προφανώς τα ανοίγματα,επιφάνειας π.χ 10μ²) ο "μονωσάς" μέτρησε και τα ανοίγματα σαν επιφάνεια υλικού δηλ. 60μ². Σε ερώτησή μου γιατί το κάνει αυτό, μου απάντησε ότι έτσι "δουλεύει" η πιάτσα καθώς έχουν φύρα και κοψίματα. Βέβαια κάποιοι άλλοι τα ανοίγματα τα μετρανε μισά. Σ' αυτή την περίπτωση τι κάνετε; Βάζετε τα τετραγωνικά του "μονωσά" στο παράρτημα και αυτά που μετρήσατε στο πρόγραμμα του ΤΕΕ ή κάτι άλλο; Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και σε τοιχοποιίες μεγάλου πάχους π.χ 60εκ όπου μόνωση λογικά μπαίνει και στα πλαϊνά του ανοίγματος. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2014 Ότι μέτρησες εσύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salpigoal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2014 Διαφωνω! Οτι μετρησε ο μονωσας....επειδη αυτοι ειναι ηλιθιοι, δεν σημαινει οτι θα τους ακολουθησουμε κιολας... 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2014 Τη φύρα (που όντως έχουν) και τα κοψίματα, ας τα υπολογίσουν από πριν στην προσφορά και στην τιμολόγηση των πραγματικά τοποθετημένων τετραγωνικών. Δεν θα χρεώνεται ο μηχανικός την κουτοπονηριά του μονωσά. Τις δυο αρνητικές στον salpigoal ομολογώ πως δεν τις καταλαβαίνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα