Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογράφος ΜΑΪΜΟΥ ? Είναι δυνατόν ?


Recommended Posts

Καλησπέρα . Έκανα εγγραφή στο φορουμ σας και ζητώ την βοήθεια σας για το θέμα τον πτυχίων . Εδώ και 3 χρόνια έμπλεξα με έναν τοπογράφο μηχανικό μάλλον απατεώνα. Πήρε πολλά χρήματα από δουλειές που έκανε σε οικόπεδα και αγροτεμάχια μου . Σε ένα από αυτά δημιουργήθηκε πρόβλημα με έναν γείτονα ,και  μετά από καταγγελίες κατέληξα να δίνω εξηγήσεις στην κτηματική υπηρεσία . Εκεί μετά από συζήτηση του προβλήματος,  υπάλληλος της υπηρεσίας μου εκμυστηρεύτηκε πως ο εν λόγο τοπογράφος μηχανικός όπως παρουσιάζετε, δεν έχει καν  πτυχίο . Δεν μπορεί να συντάξει και να υπογράψει τοπογραφικά . Αναζήτησα τοπογραφικά του . Όντως πριν το 2006 υπέγραφε σαν τοπογράφος μηχανικός αλλά στην σφραγίδα δεν είχε καν αριθμό . Μετά το 2006 τα τοπογραφικά του έχουν αριθμό πτυχίου ##### και όχι αριθμό Μητρώου ##### όπως άλλον τοπογράφων . (Ηλικία γυρω στα πενηντα). Σε ερώτηση μου αν έχει πτυχίο και να μου το δείξει , με απείλησε να πάω να του κάνω μήνυση , αλλά επειδή έχει πτυχίο θα το φέρει στο δικαστήριο και μετά θα μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Οπότε ‘’λεει’’ θα πληρώσω τρελά λεφτά . Από τοτε με αποφεύγει και δεν απαντά στα τηλεφωνήματα μου.  Διατηρεί γραφείο , αλλά στην μικρή κοινωνία που ζούμε , στις υπηρεσίες τον γνωρίζουν όλοι σαν απατεώνα.  Ερώτηση . υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω αν έχει έγκυρο πτυχίο  τοπογράφου μηχανικού πριν προχωρήσω στην μήνυση ?  ή ποιες κινήσεις πρέπει να κάνω κατά την γνώμη σας ? Και αν εχει οντως πτυχίο αυτή θα ήταν η συμπεριφορά κάποιου τοπογράφου σε ερώτημα πελάτη του ?

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε και λέμε

 

1. Οι απόφοιτοι ΑΕΙ έχουν αριθμό μητρώου από το ΤΕΕ.

2. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ έχουν αριθμό μητρώου από την ΕΕΤΕΜ.

 

Σε κάθε περίπτωση , ο μηχανικός πρέπει να διαθέτει ένα από τα 2.

Με το ονοματεπώνυμο του φερόμενου ως μηχανικού , μπορείς να απευθυνθείς στους παραπάνω φορείς και να δεις κατ'αρχήν αν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Για το ΤΕΕ, μπορείς να δεις από εδώ:

http://teeserver.tee.gr/regdds/

 

Για την ΕΕΤΕΜ, μπορείς να ρωτήσεις στα παρακάτω τηλ:

http://www.eetem.gr/index.php?option=com_content&view=section&id=5&Itemid=69

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.