Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα . Έκανα εγγραφή στο φορουμ σας και ζητώ την βοήθεια σας για το θέμα τον πτυχίων . Εδώ και 3 χρόνια έμπλεξα με έναν τοπογράφο μηχανικό μάλλον απατεώνα. Πήρε πολλά χρήματα από δουλειές που έκανε σε οικόπεδα και αγροτεμάχια μου . Σε ένα από αυτά δημιουργήθηκε πρόβλημα με έναν γείτονα ,και  μετά από καταγγελίες κατέληξα να δίνω εξηγήσεις στην κτηματική υπηρεσία . Εκεί μετά από συζήτηση του προβλήματος,  υπάλληλος της υπηρεσίας μου εκμυστηρεύτηκε πως ο εν λόγο τοπογράφος μηχανικός όπως παρουσιάζετε, δεν έχει καν  πτυχίο . Δεν μπορεί να συντάξει και να υπογράψει τοπογραφικά . Αναζήτησα τοπογραφικά του . Όντως πριν το 2006 υπέγραφε σαν τοπογράφος μηχανικός αλλά στην σφραγίδα δεν είχε καν αριθμό . Μετά το 2006 τα τοπογραφικά του έχουν αριθμό πτυχίου ##### και όχι αριθμό Μητρώου ##### όπως άλλον τοπογράφων . (Ηλικία γυρω στα πενηντα). Σε ερώτηση μου αν έχει πτυχίο και να μου το δείξει , με απείλησε να πάω να του κάνω μήνυση , αλλά επειδή έχει πτυχίο θα το φέρει στο δικαστήριο και μετά θα μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Οπότε ‘’λεει’’ θα πληρώσω τρελά λεφτά . Από τοτε με αποφεύγει και δεν απαντά στα τηλεφωνήματα μου.  Διατηρεί γραφείο , αλλά στην μικρή κοινωνία που ζούμε , στις υπηρεσίες τον γνωρίζουν όλοι σαν απατεώνα.  Ερώτηση . υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω αν έχει έγκυρο πτυχίο  τοπογράφου μηχανικού πριν προχωρήσω στην μήνυση ?  ή ποιες κινήσεις πρέπει να κάνω κατά την γνώμη σας ? Και αν εχει οντως πτυχίο αυτή θα ήταν η συμπεριφορά κάποιου τοπογράφου σε ερώτημα πελάτη του ?

Δημοσιεύτηκε

Εχουμε και λέμε

1. Οι απόφοιτοι ΑΕΙ έχουν αριθμό μητρώου από το ΤΕΕ.

2. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ έχουν αριθμό μητρώου από την ΕΕΤΕΜ.

Σε κάθε περίπτωση , ο μηχανικός πρέπει να διαθέτει ένα από τα 2.

Με το ονοματεπώνυμο του φερόμενου ως μηχανικού , μπορείς να απευθυνθείς στους παραπάνω φορείς και να δεις κατ'αρχήν αν υπάρχει.

Δημοσιεύτηκε

Για το ΤΕΕ, μπορείς να δεις από εδώ:

http://teeserver.tee.gr/regdds/

Για την ΕΕΤΕΜ, μπορείς να ρωτήσεις στα παρακάτω τηλ:

http://www.eetem.gr/index.php?option=com_content&view=section&id=5&Itemid=69

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.