pipakos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2014 (edited) Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι υποχρεωτικό να βάζει ο μηχανικός το προ του '55 "με άδεια". Ίσως και να επιτρέπεται να επιλέγει "χωρίς άδεια" αν κρίνει ότι αυτό είναι η πιο συμφέρουσα λύση. Edited Δεκέμβριος 17 , 2014 by pipakos
nikosantonakas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2014 (edited) Εννοειται για τις αυθαιρετες κατασκευες μετα το 1955 . Μολις μου τηλεφωνησαν απο το help desk και τους εθεσα παλι το εξης ερωτημα. Οταν εχουμε κτιριο προ 55 και μη οικοδομησιμο οικοπεδο βαζουμε 1 η 2 στην Ο.Α. και τι κατηγορια βαζουμε? Κτιριο προ 55 αρα Ο.Α. 1 και την κατηγορια 4 η 5 αναλογα με τις υπερβασεις σε συγκριση με το νομιμο περιγραμμα του 1955. 350.Σε συνέχεια της Ε/Α 61 θα ήθελα, σας παρακαλώ, να μου απαντήσετε πως γίνεται η κατηγοριοποίηση αυθαίρετης προσθήκης χώρου σε παλαιό προ του 1955 κτίριο. Μιλάω για τις κατηγορίες 4 και 5. Εφόσον θεωρούμε ότι υπάρχει οικοδομική άδεια, μπορώ να πάω στη κατηγορία 4; Αν ναι, η σύγκριση για να βρω τα ποσοστά υπερβάσεων, (40% -40%-20%), θα γίνει με την κάλυψη, δόμηση και ύψος που έχει το παλαιό κτίριο (ως νόμιμο); Κατ΄ αναλογία το ίδιο ισχύει και στα προ 1983 κτίρια σε στάσιμους οικισμούς; (τα οποία και αυτά θεωρούνται νόμιμα). Το γεγονός ότι το παράρτημα Α ορίζει ότι σε περίπτωση που εντός του οικοπέδου/γηπέδου υπάρχει κτίσμα προ του 1955 στο πεδίο άδεια θα βάλουμε ΝΑΙ, δεν σημαίνει ότι θα θεωρήσουμε ότι όταν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άδεια μπορούμε να ελέγξουμε το 40-40-20 για την κατηγορία 4. Προφανώς στην περίπτωση αυτή η αυθαίρετη κατασκευή θα πάει στην κατηγορία 5. τι θα γινει σε περιπτωση ελεγχου με ολο αυτο το μπερδεμα? Edited Δεκέμβριος 22 , 2014 by nikosantonakas
ifigmet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2014 Την εχω δει την απαντηση του ΤΕΕ. Νομιζω οτι κανει λαθος. Αλλα το θεμα ειναι οτι περισσοτερο εξασφαλισμενοι ειμαστε με το 5 και οχι με το 4 σαν μηχανικοι.
ssouanis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2014 Εγώ δε βρίσκω κάποιο μπέρδεμα. Ο νόμος λέει στην παράγραφο Δ του άρθρου 9: αα) Αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγέςχρήσεις εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγα−λύτερο του 40% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης καιδόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το πολε−οδομικό μέγεθος του ύψους που προβλέπονται από τηνοικοδομική άδεια. Από τη στιγμή που άδεια ΔΕΝ υπάρχει, ΔΕΝ προβλέπονται και πολεοδομικά μεγέθη. Επομένως κατηγορία 5. 1
nikosantonakas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2014 συμφωνω αλλα η απαντηση του HD?κ ποσο μπορουμε να βασιζομαστε σε αυτες....
charrisss Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 μια ερώτηση : Ίδιος ιδιοκτήτης σε 2 διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία. Εχει κλείσει τους Ημ/Χ. Μπαίνουν σε μία δήλωση, ωστε να πληρώσει ένα παράβολο και για τα δύο? η μπααααα????????
ssouanis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 (edited) Οταν εχουμε κτιριο προ 55 και μη οικοδομησιμο οικοπεδο βαζουμε 1 η 2 στην Ο.Α. και τι κατηγορια βαζουμε? Κτιριο προ 55 αρα Ο.Α. 1 και την κατηγορια 4 η 5 αναλογα με τις υπερβασεις σε συγκριση με το νομιμο περιγραμμα του 1955. συμφωνω αλλα η απαντηση του HD?κ ποσο μπορουμε να βασιζομαστε σε αυτες.... Για εμένα η απάντηση του HD είναι ντιπ χαζή. Δλδ ρε παιδί μου για να υπολογίσεις την κατηγορία θα πρέπει να ορίσεις και από μόνος σου το νόμιμο περίγραμμα;; Εύκολα θα πεις κάποιος, αλλά δεν έχω δει ποτέ να ορίζεται από τον ιδιώτη μηχανικό... Ούτε καν τώρα με τον 4030... Από την άλλη υπάρχει και η αναφορά του παραρτήματος Α στο #106... Αυτό πως το ξεπερνάμε;;;; Το νόμιμο περίγραμμα, πως βαφτίζεται προβλεπόμενα στην οικοδομική άδεια;;;;;; μια ερώτηση : Ίδιος ιδιοκτήτης σε 2 διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία. Εχει κλείσει τους Ημ/Χ. Μπαίνουν σε μία δήλωση, ωστε να πληρώσει ένα παράβολο και για τα δύο? η μπααααα???????? Άνετα, το λέει στην παράγραφο 1 του άρθρου 11. Edited Ιανουάριος 5 , 2015 by ssouanis
nzerman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 Για να ρυθμίζονται εύκολα αυτές οι περιπτώσεις στο άρθρο 18 θα πρέπε να υπάρχει μια παράγραφος που ¨χοντρά¨ θα περιέγραφε πως: Στις περιπτώσεις που απο τη φύση του προβλήματος/περίπτωσης δύναται να στοιχειοθετείται με δύο ή και περισσότερους διαφορετικούς τρόπους το ενιαίο ειδικό πρόστιμο κατισχύει ο δυσμενέστερος ή ο ευμενεστερος (αναλόγως της άπλας).
letom Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2015 μια ερώτηση : Ίδιος ιδιοκτήτης σε 2 διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία. Εχει κλείσει τους Ημ/Χ. Μπαίνουν σε μία δήλωση, ωστε να πληρώσει ένα παράβολο και για τα δύο? η μπααααα???????? Ναι, εκτός κι αν είναι προ '75. 2
pipakos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2015 Φρέσκο! OmadApant-23_7.1.15.pdf
Recommended Posts