marko Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 05:04 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 05:04 μμ Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα. Προτίθεμαι να τοποθετήσω το κτίριο Γ, όπως φαίνεται στο σχέδιο. Κολλάω στο πίσω όριο, επειδή και το κτίριο Β καλλάει στο όριο. Με τα κτίρια δεξιά δεν έχω πρόβλημα καθώς χρησιμοποιώ 9μετρο. Η ερώτηση είναι η εξής: Στον ακάλυπτο του κτιρίου Α (στο σημείο που δείχνει το βελάκι) επιτρέπεται να κολλήσω (όπως προτίθεμαι βάσει του σχεδίου) ή τίθεται θέμα Δ;
anka Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 05:18 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 05:18 μμ Το κτήριο Α είναι προ '85; Ποιό το παλαιό οικοδομικό σύστημα της περιοχής;
marko Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 05:31 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 05:31 μμ Όλα τα κτίρια είναι προ ΓΟΚ '85. Το σύστημα σήμερα είναι συνεχές. Δεν ξέρω ποιο το παλαιό σύστημα αλλά δεν ίσχυε ΠΠΕ.
jgiannelis Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 05:52 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 05:52 μμ Νομίζω πως αν είναι μεγαλύτερο του ενός μέτρου αυτή η απόσταση που αντιστοιχεί το βελάκι δηλ. ο ακάλυπτος του Α (βάσει του σχεδίου πρέπει να είναι, κρίνοντας από το εννιά) έχεις υποχρέωση για ακάλυπτο δηλαδή τουλάχιστον Δ στο τμήμα αυτό. Ρώτα και στην πολεοδομία της περιοχής σου, πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος.
anka Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 06:25 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 06:25 μμ Κάπου σε άλλο topic είχαμε πει πως έχεις υποχρέωση να αφήσεις απόσταση αν και στην περίπτωση που έχτιζες προ 85 είχες την ίδια υποχρέωση (Με την έννοια του σεβασμού στον όμορο που κάποτε έχτισε λαμβάνοντας υπόψη του και τη θέση του μελλοντικού του γείτονα) Επομένως πρέπει να δεις τι υποχρέωση είχες κι εσύ τότε. Διάβασε την παράγραφο 2 του άρθρου 18 του ΓΟΚ73. Θα τον βρεις στα Downloads Έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ, διαβάζοντας το όμως πολύ βιαστικά, είχες άρα και έχεις υποχρέωση να αφήσεις απόσταση. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις της περίπτωσης γ) για βάθη κάτω από 12μ. Δε μας δίνεις διαστάσεις αλλά κρίνοντας με το μάτι από το 9μ που δίνεις ίσως και να σε αφορούν.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα