ΕΥΗ ΤΑΥΛΑΚΗ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2015 (edited) Στην ερώτηση 5) Κτίριο με κεκλιμένη μη θερμομονωμένη στέγη πάνω από μονωμένη οροφή πλάκας σκυροδέματος. Ποιο το ανώτατο ύψος για τον υπολογισμό του θερμαινόμενου όγκου του κτιρίου; α) η ανώτατη στάθμη της στέγης, β) η ανώτατη στάθμη της μονωμένης οροφής, γ) η ανώτατη στάθμη της πλάκας σκυροδέματος ποια ειναι η σωστή απάντηση? Γιατί στη ΔΕ2 σελ. 5 μιλάει για τελικό ύψος μαζί με την πλάκα αλλά δεν διευκρινίζει για τη μόνωση. Οπότε ποιο από τα β,γ? Στο σημειο που περιγραφει πως μετραμε τα δομικά στοιχεια-και άρα απο αυτο θα προκυπτει και ο ογκος, λεει η ΔΚ3 οτι μετραμε την ανω σταθμη της πλάκας μαζί με τις επιστρωσεις σε κάθε περιπτωση είτε είναι πλακα κατω από μη θερμομονωμενη στεγη είτε πλάκα σε επαφη με εξωτερικο αερα,όταν ειναι τελευταιος οροφος. Τα δαπεδα σε επαφη με φυσικό εδαφος ειναι λίγο περιεργα αξιζει να το διαβασει κανεις Edited Ιούλιος 15 , 2015 by ΕΥΗ ΤΑΥΛΑΚΗ
nikol_pap! Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2015 (edited) Συνάδελφοι, τελικά τι συμπεραίνουμε με τις ερωτήσεις που κυκλοφορούν? Έχω μπερδευτεί τελείως! - Κατά την καλοκαιρινή ισημερία που είναι πιο χαμηλά το ηλιακό ύψος? στη νότια όψη, στη δυτική και την ανατολική, στη βόρεια - Στο βόρειο ημισφαίριο τη χειμερινή περίοδο, το μικρότερο ηλιακό ύψος είναι; βορινά, βορειοανατολικά, βορειοδυτικά Ευχαριστώ πολύ! Edited Σεπτέμβριος 11 , 2015 by hkamp
hkamp Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2015 (edited) Οι ερωτήσεις που κυκλοφορούν μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις πραγματικές ερωτήσεις. Είναι ότι θυμάται ο καθένας. Η λύση είναι να διαβάσει κανείς καλά την ΔΕ3 και να καταλάβει για ποιο λόγο είναι πλεονέκτημα ο νότιος προσανατολισμός. Edited Ιούλιος 22 , 2015 by hkamp 1
sirdiman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Θέλω να ρωτήσω αν στο διαγώνισμα με το xml και τις 10 ερωτήσεις υπάρχει περιθώριο λάθους? Το αποτέλεσμα είναι η ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου ? (υπάρχει περιθώριο λάθους εδώ γιατί μπορείς να είσαι στην ίδια κατηγορία με αυτή που έχουν ήδη κατατάξει το κτίριο) ή να βγάλεις ακριβώς τα kwh/m2 ? (αν θέλει ακριβώς το αποτέλεσμα που έχουν προμετρήσει τότε δεν υπάρχει περιθώριο λάθους) Αν ξέρει κάποιος να απαντήσει Ευχαριστώ
Indusys Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Υπάρχει περιθώριο λάθους αρκεί να πιάσεις το ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται. Το συνολικό αποτέλεσμα δεν σε ενδιαφέρει, στέλνεις το xml με τα αποτελέσματα και το σύστημα σου λέει το ποσοστό επιτυχίας σου. Δεν έχεις κάποιο στόχο KWh/m² να πιάσεις. Σε κάθε περίπτωση τα σημεία που πρέπει να απαντήσεις είναι συγκεκριμένα (το xml είναι συμπληρωμένο και λείπουν μόνο δεδομένα από κάποια κελιά που πρέπει να συμπληρώσεις εσύ) και εάν θυμάμαι καλά υπάρχουν έτοιμες πιθανές απαντήσεις. Πρέπει να επιλέξεις τη σωστή και να καταχωρήσεις τη σωστή τιμή στο αρχείο. 1
sirdiman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 (edited) Οπότε εφ'οσον υπάρχει περιθώριο λάθους και να καταχωρήσεις μία λάθος τιμή στο αρχείο μπορεί να πιάσεις το ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται Ευχαριστώ Edited Ιούλιος 29 , 2015 by hkamp
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Δεν υπαρχουν περιθωρια λαθους. Δε βαζεις εσυ ο,τι τιμη θελεις, υπολογιζεις και επιλεγεις μια εκ των τεσσαρων διαθεσιμων, αν δεν απατωμαι...
Indusys Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Υπαρχουν διαθεσιμες τιμες και επιλεγεις αυτη που κρινεις σωστη. Σε καποιες ερωτησεις σου αναλυουν και τον τροπο υπολογισμου. Περιθωριο λαθους υπαρχει με την εννοια πως εαν καταχωρησεις μια λαθος τιμη δεν κοβεσαι. Εαν απο τις 3 διαθεσιμες, ο εξεταζομενος επιλέξει την.... τέταρτη, δεν ξερω τι θα επακολουθησει, αλλα ίσως και να τον κοψουν για αλλους λογους (IQ). 2
Popular Post panos-vicious Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 Popular Post Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2015 (edited) Λοιπόν, επειδή πέρασε καιρός από την υπόδειξη ενός λάθους μου από τον φίλο και συντονιστή Ηλία (hkamp), κάποια στιγμή τα λάθη πρέπει να διορθώνονται και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός που έχει την υποχρέωση να το κάνει είναι αφεντιά μου, ας πω τι εννοώ. Αν πάτε στη 4η σελίδα αυτού του νήματος, θα δείτε δύο δικά μου μηνύματα (#34 και #37) περί μηχανικού αερισμού σε κατοικίες και πως το χειριζόμαστε. Αυτά που αναλύω με εμβρίθεια (τρομάρα μου!!!) εκεί, περί "αριθμητικής" ή "λογιστικής" μείωσης του αερισμού από χαραμάδες (αθέλητου αερισμού) κατά ποσό ίσο με αυτό της παροχής του νωπού σε περίπτωση ύπαρξης μηχανικού αερισμού, με σκοπό να πετύχουμε δια της πλαγίας (και ολισθηρής εν τέλει) οδού αυτό που λέει η ΤΟΤΕΕ, είναι ΜΕΓΑ Λ Α Θ Ο Σ!!! Κι αυτό γιατί η ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010, στη ενότητα 4.6. σελίδα 111( 112 του pdf) είναι σαφέστατη. Γράφει συγκεκριμένα: <<Για τον υπολογισµό της ενεργειακής απόδοσης κτηρίων σύµφωνα µε τον Κ.Εν.Α.Κ., για τον αερισµό λαµβάνονται υπόψη τα εξής: α) Σε όλα τα κτήρια υπάρχει αερισµός λόγω µη αεροστεγανότητας του κτηρίου (διείσδυση αέρα από χαραµάδες κουφωµάτων κ.ά.) καθ’ όλο το 24-ώρο. β) Φυσικός αερισµός εφαρµόζεται µόνο στα κτήρια κατοικίας, όπως και στο κτήριο αναφοράς κατοικίας. Σε περίπτωση που ένα κτήριο κατοικίας διαθέτει µηχανικό αερισµό, τότε λαµβάνεται υπόψη στους υπολογισµούς µόνο για το υπό µελέτη ή προς επιθεώρηση κτήριο και όχι για το κτήριο αναφοράς, στο οποίο και σ' αυτήν την περίπτωση εφαρµόζεται φυσικός αερισµός. Όταν υπάρχει σύστηµα µηχανικού αερισµού σε ένα κτήριο κατοικίας, τότε κατά τους υπολογισµούς της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου, ο φυσικός αερισµός µειώνεται [δεν λέει ότι μειώνουμε εμείς κάτι, ότι επεμβαίνουμε κάπου, όπως, π.χ., στα κτίρια του τριτογενούς τομέα όπου πάμε και φέρνουμε την παροχή ακριβώς ίση με την ελάχιστη απαιτούμενη (βάσει των απαιτήσεων του πίνακα 2.3.) όταν αυτή έχει υπολογισθεί κατά το σχεδιασμό ή/και εγκατασταθεί μεγαλύτερη] κατά το ποσό του νωπού αέρα που προσάγεται από το σύστηµα µηχανικού αερισµού>>. Με απλά λόγια, την απομείωση την κάνει αυτόματα το πρόγραμμα (λογισμικό) ΜΟΝΟ ΤΟΥ, όταν δει "κατοικία" και συμπλήρωση της καρτέλας του μηχανικού αερισμού. Αυτά και ζητώ συγγνώμη απ' όσους παρασύρθηκαν από τις λάθος αναρτήσεις μου. Edited Ιούλιος 29 , 2015 by panos-vicious 16
christos1980 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2015 Καλησπέρα συναδελφοι, Έχω φτάσει σε ένα στάδιο προετοιμασίας 85-90% και περιμενω να ανοιξει ραντεβού στη περιοχή μου για να δώσω την εξεταση σε μερικές ημέρες. Ηθελα να ρωτήσω τους έχοντες την εμπειρία, σε περίπτωση επιτυχίας σε πόσο χρονικό διάστημα ενεργοποιείται η άδεια σου? Και σε περίπτωση αποτυχίας πότε μπορείς να επαναλάβεις την εξέταση? Ρωτάω γιατί έχω μερικά ΠΕΑ σε εκκρεμότητα και θέλω να ενημερώσω τους πελάτες. Ζητώ συγγνώμη αν έχουν απαντηθεί τα παραπάνω σε άλλα post και μου έχουν διαφύγει.
Recommended Posts