Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

γεια σε όλους και πάλι.

Εχω αναλάβει να κάνω μία διανομή σε τρείς κληρονόμους, ενος αγροκτηματος που συνορέυει, εκτός των άλλων, στη βόρεια πλευρά με επαρχιακη οδό (43.80 μ.), στην δυτική πλευρά με αγροτική οδό (300.00 μ.) . Εχει συμφωνηθεί , ο Α' κληρονομος να πάρει 4 στρέμματα (οικοδομήσιμα) στο βόρειο μέρος του γηπέδου (εκεί που συνορέυει με την επαρχιακή οδό) και οι αλλοι δύο κληρονόμοι Β' και Γ' να πάρουν ότι περισσέυει/2 (3 στρ. ο Β' και 3 στρ. ο Γ' δηλ. περίπου)μη οικοδομησιμα.

Το γήπεδο βρισκετε εκτος σχεδίου(και ζώνης) ,εκτός ΖΟΕ και δεν ειναι κληροτεμαχιο .ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ορίων και ιδιοκτησίας.

Το θέμα της υπόθεσης είναι οτι το γήπεδο το τέμνει ενα ρέμα πλάτους 4 μ. περίπου το οποιο αφήνει (πέραν του ρέματος) στο βόρειο τμήμα 3810 μ2 και στο νότιο τμήμα 5530 μ2 (το εμβαδον του ρέματος μέσα στην ιδιοκτησία ειναι περιπου 430 μ2).

 

ερώτηση 1 : το βόρειο τμήμα ως 3810 μ2 έιναι οικοδομήσιμο ?

ερώτηση 2 : αν όχι πως μπορεί να γίνει , πως πρέπει να κατατμηθεί ?

ερώτηση 3 : το ρέμα προσμετράτε στο εμβαδόν της αρχικής και συνεπώς και της νέας ιδιοκτησίας ?

 

βαζω και μία φωτό (ελπιζω να φαίνετε)

post-6413-131887214885_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε

Ακου τι διάβασα σ' ένα διήγημα επιστημονικής φαντασίας,

Η παρέα των κληρονόμων αφού δεν βρήκε τίτλο θα πρέπει να κάνει νομικές ενέργειες για αναγνώριση χρησικτησίας καθε ένας σε κάθε ένα τμήμα χωριστά.

Αρα δεν υπάρχει θέμα κατάτμησης.

Ετσι θα ισχυριστεί ο Α(ντώνης) οτι νέμεται το βόρειο για 800 χρόνια (έτσι ώστε να μπεί στις παρεκλίσεις του ΦΕΚ270Δ/85 και να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο).

Οσον αφορά στο ρέμα, άστο, όχθη με όχθη, έξω απ το εμβαδό των αγροτεμαχίων, αν είναι βέβαια ικανών διαστάσεων και φαίνεται στο 50Κ ή το 5Κ της ΓΥΣ.

Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα...

Δημοσιεύτηκε

Τα ρέματα αν δεν είναι πλεύσιμοι ποταμοί θεωρούνται ιδιοκτησία. Άρα δεν τίθεται θέμα κατάτμησης.

Δημοσιεύτηκε

GRTOPO, τεκμηριώνεται από κάπου αυτό που έγραψες για τα μη πλεύσιμα ρέματα;

Δημοσιεύτηκε

ναι GRTOPO αν μπορείς παρέθεσε σχετική νομοθεσία που το αναφέρει αυτό.

σε σχετική περόπτωση που είχα κολλήσει εγώ και ρώτησα 2 υπαλλήλους της πολεοδομίας μου είπαν ότι τα ρέματα δεν είναι ιδιοκτησια και δεν προσμετρωνται στο εμβαδόν

Δημοσιεύτηκε

1) ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Άρθρο 967

Κοινόχρηστα

Πράγματα κοινής χρήσης είναι ιδίως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι γιαλοί, τα λιμάνια και οι όρμοι, οι όχθες πλεύσιμων ποταμών, οι μεγάλες λίμνες και οι όχθες τους.

 

2) Με το ίδιο θέμα υπάρχει παλαιότερη συζήτηση στο φόρουμ με πλήθος διατάξεων κτλ ψάξε στην αναζήτηση και θα το βρεις.

 

3) agior

Μήπως αν κάνεις χρησικτησία θεωρηθεί ότι χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου είναι το διάστημα 20 ετών και όχι το διάστημα της νομής; Εχω την εντύπωση ότι στις πράξεις εφαρμογης αν υπάρχει χρησικτησία για να οριστεί ποιος ήταν κύριος το 1982 πηγαίνουμε 20 χρόνια πίσω από τότε που με χρησικτησία δημιουργείται τίτλος.

 

salryfs

4)Επίσης δες και αυτή τη νομοθεσία Ν 3010/2002, Ν 880/1979, άρθρο 349 κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας φεκ580/27-7-1999

 

Αν δεν σιγουρευτείς για το αποτέλεσμα της διανομής τι είναι άρτιο και τι όχι μην προχωρήσεις.

Δημοσιεύτηκε

Στην έκτακτη χρησικτησία πρέπει να αποδεικνύεται νομή >=20 ετών. Πενήντα χρόνια δεν είναι ασυνήθιστο νούμερο... Αρκεί να αποδειχτεί με στοιχεία ή μαρτυρίες.

Οσον αφορά στο "ρέμα" εγώ τουλάχιστον θα πήγαινα στην κοινότητα/Δημοτικό διαμέρισμα/Δήμο να ψαρέψω πληροφορίες για να μην αντιπαρατεθούν οι ΑΒΓ αργότερα με την Αυτοδιοίκηση, ενδεχόμενα όταν θα πάει κάποιος τρίτος να το οριοθετήσει.

Δημοσιεύτηκε

agior

κανονικά είναι κληρονόμοι. Θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι τουλάχιστον 20 χρόνια ο καθένας έχει τη νομή ενός τμήματος της κληρονομιάς;

Δεν ξέρω, ας πουν οι περισσότερο ειδικοί σε αυτό το ζήτημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.