Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση ή κάτι άλλο?(Αφορα ανταλλαγή αγροτεμαχίων)


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.Εψαξα στο forum για το θεμα της κατάτμησης αγροτεμαχίων και πήρα αρκετές πληροφορίες.Στο θέμα μου:

Υπάρχουν δύο όμορρα αγροτεμάχια (το 1ο 6500μ2 ιδιώτη από ιδιοκτησία και το 2ο 5500μ2 κοινοτικο).Μου ανέθεσε ο ιδιώτης για την ανταλλάγη τμήματος του αγροτεμαχίου του (σημ 5500μ2) με το κοινοτικό.Δηλ τα έχει βρει με το δημο και θα γίνει ανταλλαγή 5,5 στρ. αμοιβαια.Λογικά το 1 στρ που μένει (σημ. λωρίδα στο σύνορο των δυο τεμαχίων) θα μέινει στην κυριότητα του ιδιωκτήτη και θα το εκμεταλλευτεί μαζί με αυτό που θα πάρει (το "πρωην" κοινοτικό).

Τι προτείνετε εσεις γι΄αυτό?Σκέφτηκα κατάτμηση του πρώτου και ανταλλαγή του τμήματος με το κοινοτικό.Προισταμενος τοπογραφικής μου είπε κάτι για δωρεά της "λωρίδας" του ενος στρ στο δημο και έπειτα ανταλαγή.Κατι τετοιο ομως δεν ειναι εφικτό καθως θα κλειθεί ο δήμος να ανταλλάξει 6,5 στρ με τα 5,5 στρ εναπομειναντα του ιδιώτη.

Παρουσιάστηκε σε καποιον τετοια περιπτωση?

Οσων εφορα την κατατμηση και απο το forum και απο αλλες πληροφοριες που βρηκα, επιτρέται σε αυτήν την περίπτωση,αν και το μικρό τμήμα δεν θα είναι αρτιο και οικοδομησιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.