Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο 100/25 οι κρυφοκολώνες πρέπει να είναι τουλάχιστον 38/25.

Γιατί να μην δουλέψει σαν τοιχείο. Ο μοχλοβραχίονας είναι 31εκ.

 

Το ελάχιστο πάχος για ΜΑΑΠ είναι 25εκ, οπότε το μικρότερο τοιχίο είναι 100/25

Για ΧΑΑΠ είναι όντως το 80/20 με κρυφολώνες 30/20 δηλαδή μοχλοβραχίονα 25εκ.

 

Βέβαια προσωπικά επειδή γενικά στοιχεία με πάχος κάτω των 30εκ δεν μου κάθονται καλά, το μικρότερο τοιχίο που χρησιμοποιώ είναι το 120/30, αλλά αν κάπου έχω ένα στοιχείο 115/25 ή 100/25 (λόγω αρχιτεκτονικών περιορισμών) και εφόσον δεν έχω προβήματα αγκυρώσεων θα το υπολογίσω και οπλίσω σαν τοιχίο και όχι σαν υποστύλωμα.

Δημοσιεύτηκε

Κατά ΕΚΩΣ το 100/25 είναι όντως τοιχίο και οπλίζεται ως τοιχίο. Που σημαίνει ότι νομικά είναι σωστός όποιος το οπλίσει ως τοιχίο ανεξαρτήτως είδους κτηρίου.

Απ' την άλλη αν έχεις ένα ισόγειο κτήριο το 100/25 μπορεί όντως να είναι τοιχίο αλλά σ' ένα οκταώροφο κτήριο το 100/25 μάλλον στύλος είναι.

Δημοσιεύτηκε

Διαβάζοντας την από τον Ιούλιο 2007 οδηγία του ΟΑΣΠ, που αναφέρει πάραπάνω ο Χάρης, συνοψίζοντας συμπεραίνω ότι τελικά επιτρέπεται η διακοπή καθ' ύψος από μία στάθμη και πάνω, των επαρκών τοιχείων του ισογείου (ην>0,60), ακόμα και όταν μένει από αυτή την στάθμη και πάνω μόνον ένα τοιχίο στην μία κατεύθυνση αρκεί στην άλλη κατεύθυνση να υπάρχουν τουλάχιστον δύο, που πληρούν την 4.1.4.2(3).

Μπορεί να μου πεί κάποιος πως ελέγχει και αποδεικνύει σε αυτή την περίπτωση ότι εξασφαλίζεται κατανομή της διατμητικής παραμόρφωσης του κτιρίου καθ' ύψος χωρίς ασυνέχειες;

Δημοσιεύτηκε

erling σωστά και γνωστά τα όσα λες.

Δεν μου "κάθεται" καλά όμως η ιδέα του ότι το 95/25 οπλίζεται ως κολώνα και το 100/25 ως τοιχίο. Αυτό το οποίο ήθελα να τονίσω και σε ευχαριστώ που το "έπιασες" είναι η σύγκρουση η οποία δημιουργείται μεταξύ ΕΚΟΣ, ΕΑΚ και της... πράξης!!!

 

Είναι το ίδιο για εμένα με την διατομή 150/40 σε διώροφο, η οποία περισφύγγεται ως υποστύλωμα και δεν οπλίζεται ως τοιχίο...

 

Συμπέρασμα (για εμένα) είναι ότι κάποιες διατομές οι οποίες δεν είναι "καθαρές" τόσο ως προς την συμπεριφορά τους όσο και ως προς την όπλισή τους, καλό είναι να αποφεύγονται.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου, ένα ερώτημα γιά τους πιό ψαγμένους :

Στην από Ιούλιο 2007 εγγύκλιο του ΟΑΣΠ γιά την μείωση των τοιχωμάτων αναφέρεται ότι γιά μείωση καθ' ύψος τοιχώματος πρέπει Awi>μ*Awb με μi=(0.60/nv)*(Ai/Ab). Μήπως κάποιος έχει αντιμετωπίσει και γνωρίζει να διευκρινίσει δύο πράγματα:

1. Γιά τον υπολογισμό του Awi των εναπομεινάντων τοιχίων στον υπό εξέταση όροφο, στην περίπτωση του πυρήνα του ανελκυστήρος (ή ενός τοιχίου L), ως Aw θα μετρήσει όλη η επιφάνεια του πυρήνα (ή του L) ή μόνον το τμήμα του τοιχίου που συμμετέχει κάθε φορά στην υπό εξέταση διεύθυνση;

2. Σαν Αw (επιφάνεια κάτοψης της υπό εξέταση στάθμης) μετράει το περίγραμμα της κάλυψης ή συμπεριλαμβάνοντα και οι εξώστες;

Δημοσιεύτηκε

1. Εξετάζεις κάθε διεύθυνση χωριστά οπότε και τον πυρήνα τον αναλύεις σε ορθογωνικά τοιχία που άλλα συμμετέχουν στη μια διεύθυνση και τα υπόλοιπα στην κάθετη της πρώτης.

2. Θα έλεγα ότι περιλαμβάνονται και οι εξώστες γιατί και αυτοί έχουν μάζα.

Άλλωστε, στον υπολογισμό του Κ.Β. ή του Κ.Ε.Σ. δεν λαμβάνουμε υπόψη μας και τους εξώστες;

Δημοσιεύτηκε

Καταλαβαίνω τι λές, κάπως έτσι ερμηνεύω και εγώ την διάταξη. Απλώς με τους συγκεκριμένους περιορισμούς είναι εξαιρετικά δύσκολη η χωροθέτηση υποστυλωμάτων σε συνδιασμό με το αρχιτεκτονικό, στις περιπτώσεις κτιρίων με διαδοχικές οπισθοχωρήσεις. Φαντάζομαι, η συγκεκριμένη διάταξη θα δημιουργήσει φοβερά προβλήματα.

Δημοσιεύτηκε
...., η συγκεκριμένη διάταξη θα δημιουργήσει φοβερά προβλήματα.

 

Για όσους και όσα προγράμματα την εφαρμόζουν !! Ενώ είναι υποχρεωτική εδώ και 1 1/2 χρόνο λίγα προγράμματα την έχουν ενσωματώσει. Πάντως για το Asw όντως μετράει όλο το περίγραμμα του ορόφου δηλ και οι εξώστες.

Δημοσιεύτηκε

Προσοχή στον Περισσό (πολεοδομία Βόρειου Τομέα) δεν απαιτούν να λαμβάνονται και οι εξώστες στο Asw!

 

Ρωτήστε την πολεοδομία σας να είστε σίγουροι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.