Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

φίλτατε νικολαχρυσ θα ηταν παρακινδυνευμένο και άστοχο απο μέρους μου να δώσω διαδικτυακή γνωμάτευση για το προφανή λόγο οτι δεν έχω αίσθηση του θέματός σου παρά μόνο απο τα γραφόμενα σου. Όπως καταλαβαίνεις οι εντυπώσεις μου είναι καθαρά υποκειμενικές και τα σχολιά μου έχουν μορφή σημειώσεων και τίποτα άλλο. πάντως εξ όσων μπορώ να υποθέσω οι τάσεις πάνε σύριζα προς τα κάτω όπως λες γιατί αναγκάζονται να πάνε αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τον προβληματισμό σου. Δυστυχώς εαν θες να είσαι σίγουρος κοίτα να εκτιμήσει κάποιος ειδικός την αντοχή τοθ βράχου και υπολόγισε μετά κατα τα γνωστά επιφάνεια ολίσθησης rankine ktl ο βράχος θα έχει πρόβλημα ή όχι. Εγω αυτό θα έκανα μια πρώτη αδρή εκτίμηση.

Δημοσιεύτηκε

πατάς το κουμπί απαντηση κάτω αριστερά και κάνεις add attachment. αν το αρχείο είναι μεγάλο μπορεί να μην το δεχθεί. Δεσ και πλανω πάνω την ενότητα συχνές ερωτήσεις.

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

1. Η θεμελειώση περιγράφεται πάντα με δ διαφράγματος 0 και σε περίπτωση θεμελείωσης σε 2 στάθμες? (Η άνω στάθμη περιγράφεται σαν όροφος υπόγειο και θεμελείωση κοιτόστρωσης)

2. Μπορούμε να μοντελοποιήσουμε πλάκα κοιτόστρωσης που στην μία πλευρά ενώνεται με τοίχωμα υπογείου (αντί ανεστραμμένος πλακοδοκός)? Με ποιες προυποθέσεις?

 

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

1. Οι κόμβοι της θεμελίωσης έχουν δ=0 σε όποια στάθμη και αν είναι.

Η κατώτερη στάθμη είναι η στάθμη θεμελίωσης και η από πάνω της είναι οροφή υπογείου με ένα μέρος των κόμβων να είναι κόμβοι θεμελίωσης και με ένα μέρος των πλακών να έχουν δοθεί ως πλάκες κοιτόστρωσης.

 

2. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ για να το ξέρω αλλά αν έχεις ανισόσταθμη θεμελίωση λογικά σε μια πλευρά της πλάκας κοιτόστρωσης την ανώτερης στάθμης θα έχεις τοιχίο υπογείου. Θεωρώ όμως πιθανό ότι δεν μπορείς να δώσεις τις δοκούς μιας πλάκας κοιτόστρωσης ως τοιχία υπογείου. Η LH τι λέει;

Δημοσιεύτηκε

Γενικές αρχές

Οι ανισοσταθμίες στη θεμελίωση (οποιαδήποτε μορφή και αν έχει αυτή δηλ είτε είναι κοιτόστρωση, είτε πέδιλα, είτε πεδιλοδοκοί) γενικά δημιουργούν προβλήματα: προσομοιωτικά και κατασκευαστικά. Προτείνω γενικά να αποφεύγεται!

Ωστόσο, αν δεν μπορείς να την αποφύγεις στη γραμμή της ανισοσταθμίας θα υπάρχει ισχυρή ημιανεστραμμένη δοκός δηλαδή σχήματος Ζ, γιατί οφείλει να αντιστηρίζει και τις ωθήσεις του εδάφους της υψηλότερης στάθμης όπου εδράζονται τα επάνω υποστυλώματα. Περιμετρικά φυσικά θα υπάρχει περιμετρικό τοιχείο υπογείου που θα παρέχει ανακουφιστική ακαμψία. Αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς μπορεί να πάρει ανισοσταθμία και η ανισοσταθμία δεν είναι μεγάλη τότε δεν νομίζω ότι είναι σωστότερο να προσομοιώσεις με τον τρόπο που λέει ο Χάρης. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να γίνει θεώρηση ενιαίας στάθμης θεμελίωσης με ανισοσταθμία. Τη θεώρηση του Χάρη θεωρώ ότι μπορείς να τη κάνεις αν η ανισοσταθμία έχει ύψος ορόφου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.