sakistsalikis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2008 Φτιαχνω ενα σπιτι και εχω σχεδον τελειωσει τα σχεδια, εκτος απο αυτα της στεγης. Θελω στο μεσον του σπιτιου να φτιαξω μια "σοφιτα" για αποθηκευτικο χωρο, πανω απο το μπανιο (του οποιου το ταβανι θα ειναι χαμηλα στα 2,10 μετρα). Γι' αυτο σκεφτηκα να κανω τετοιο σχημα στεγης ωστε να δημιουργηθει πανω απο το μπανιο ενα υψος στεγης 1,4 μετρα περιπου οποτε μαζι με το υψος που κερδιζω απο το κατεβασμα του ταβανιου να φτασουμε στα 1,9 μετρα μεγιστο που ειναι καλο υψος για αποθηκευτικο χωρο (στεκεσαι ανετα ορθιος). Παρακατω εχω καποια σχεδια στεγης. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω κατα ποσο θα περασει τον ελεγχο καποιο απο αυτα. Το βασικο ερωτημα ειναι αν μια στεγη πρεπει οποσδηποτε να ξεκιναει απο το ταβανι του τελευταιου οροφου. Δηλαδη κατα ποσο επιτρεπεται στην περιμετρο του κτηριου να μην καταληγει στεγη οπωσδηποτε, αλλα πανω απ το μεγιστο υψος να υψωνεται τοιχος πανω απ τον οποιο θα μπει η στεγη. Π.χ. Σε δυριχτες στεγες πανω απ το μεγιστο υψος του κτηριου χτιζουμε στις 2 πλευρες τοιχο (ενα τριγωνο, αετωμα) το οποιο επιτρεπεται και δε μετραει στο υψος του κτηριου, αλλα στο υψος της στεγης. Επισης σε κτηριο εχω δει να περνανε κανονικα απ τον ελεγχο στεγες οι οποιες μπορει να ειναι δυριχτες ή τετραριχτες στο μεγαλυτερο μερος του κτηριου και σε καποιο αλλο μικρο τμημα (ενα δωματιο ή ενα κλιμακοστασιο που περισσευει και δε μπορει να ενταχθει στην υπολοιπη "μεγαλη" στεγη) να ειναι μονοριχτες και στις τρεις πλευρες ουσιαστικα του τμηματος αυτου να εχει ανυψωθει τοιχος πανω απ το μεγιστο υψος. Παραθετω καποια σχεδια απο το περιγραμμα του σπιτιου και καποιες στεγες που εχω κατα νου.
ss_sk Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2008 Έστω και αργοπορημένα... Το θέμα είναι ότι υπάρχουν δύο διακεκριμένα ύψη: της οικοδομής άνευ στέγης και της στέγης αυτής καθ'αυτής (όπως τα δίνουν οι όροι δόμησης). Υπάρχει δυνατότητα η στέγη να μην ακουμπά στην πλάκα αλλά σε ένα περιμετρικό τοιχείο αλλά από την τομή θα φανεί αν αυτή η έξτρα υπερύψωση αποτελεί υπέρβαση του ύψους της στέγης άσχετα αν το συνολικό ύψος της οικοδομής είναι ίσο ή και μικρότερο του μέγιστου επιτρεπόμενου. Δεν υπάρχει σαφής περιγραφή στη νομοθεσία και μπορεί ο υπάλληλος να βρει κώλλυμα. Εδώ όντως η λύση είναι η συνθετική ευελιξία και σχεδιαστική απόδοση αλλά χρειάζονται επιπλέον στοιχεία (επιτρεπόμενα ύψη) για να βγει άκρη με τις εικόνες.
sakistsalikis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Επιτρεπομενα υψη 7,5 μετρα + 2 μετρα στεγη. Το σπιτι ειναι μεζονετα με υπογειο που φτανει τα 7,5 μετρα υψος. Συνεπως μενουν 2 μετρα για στεγη αλλα λογω εμβαδου της οικοδομης (περιπου 50 ο καθε οροφος) δεν μπορει να βγει στεγη με μεγαλο υφος, θα εχει πολυ μεγαλη κλιση. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι επιτρεπονται διαφορα σχηματα στη στεγη, και μπορω να πετυχω αυτο το υψος που θελω, αλλα υπαρχει πιθανοτητα να κοπει στον αρχιτεκτονικο ελεγχο.
adadim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Τα πάντα εξαρτώνται από τον αρχιτέκτονα ελεγκτή μηχανικό της πολεοδομίας . Εγώ συνήθως (7/10) σηκώνω 1τοιχάκι περιμετρικά της στέγης ύψους γύρω στο 1,00μ αρκεί να με παίρνει ο όγκος .
sakistsalikis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Εγώ συνήθως (7/10) σηκώνω 1τοιχάκι περιμετρικά της στέγης ύψους γύρω στο 1,00μ αρκεί να με παίρνει ο όγκος . Αυτο το τοιχακι δε μετραει στο υψος του κτηριου ομως; Μετραει στο υψος της στεγης; Με ποια δικαιολογια σηκωνεις τοιχο πανω απ τον τελευταιο οροφο; Δεν τους ενδιαφερει;
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 ψάχνουμε λίγο στο φόρουμ πρώτα συνάδελφε. ίσως παρόμοια θέματα να υπάρχουν http://www.michanikos.gr/fpost19884.html#19884
sakistsalikis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Αυτο το βρηκα. Δεν εχει ομως καμια σχεση. Αλλο πραγμα το στηθαιο κατω απο τα 7,5 μετρα και αλλο πανω απο τα 7,5 μετρα. Επισης αλλο πραγμα να δειξεις οτι μεσα στο στηθαιο με την ενσωματωση της στεγης θα φτιαξεις οροφο που θα τον μετρησεις κανονικα και αλλο να σηκωσεις τη στεγη για να βγαλεις μια αποθηκη που δε θα την δειξεις ως αποθηκη αλλα ως χωρο στεγης κλειστο.
adadim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Όταν σου είπα οτι σηκώνω τοιχάκι εννοείται πως το μετρώ στο συνολικό ύψος της στέγης . Π.χ. στέγη υποχρεωτική 2,00μ => τοίχος ύψους 1,00μ και υπόλοιπο στέγης = κεραμοσκεπή = 1,00μ . Πολύ σπάνια το κόβουν στα αρχιτεκτονικά και το είχα δει και γω σε άδειες προ του 1990 που το χρησιμοποιούσαν σε νέες περιοχές με υποχρεωτική στέγη .
samourg Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2008 Να ρωτήσω και εγώ κάτι.... Έχω ύψος 8,60μ + 1,50μ στέγη με κλίση έως 30% Θέλω να κάνω ψηλοτάβανο τον τελευταίο όροφο με στέγη από μπετόν και όχι ξυλοκατασκευή σε επίπεδη πλάκα. Το ύψος που έχω διαθέσιμο είναι το 8,60 ή το 8,60+1,50=10,10? Το 1,50 αναφέρεται σε ξυλοκατασκευή ή μπορεί να είναι Φ.Ο. μέσα σε αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ss_sk Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2008 Το δεύτερο. Το είδος κατασκευή της στέγης, εάν δεν αναφέρεται το αντίθετο ρητά στους όρους δόμησης, είναι της επιλογής του μηχανικού.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα