Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΡΟΙ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Είμαι δικηγόρος, από την Κω και επιθυμώ να ανεγείρω κατοικία σε οικόπεδο εντός οικισμού δημιουργηθέντος δυνάμει του ΠΔ 85. Να σημειωθεί ότι η Κως όπως και η Ρόδος έχει Κτηματολογικό Κανονισμό από το 1930. Το ακίνητο είναι στο όριο του οικισμού και έχει δρόμο σε όλο το μήκος του πλάτους 6 μέτρων, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται στο κτηματολόγιο. Εχω βεβαίωσεις από τεχνικές υπηρεσίες, όπου παραδέχονται την ύπαρξη κοινοχρήστων δικτύων αλλά και αεροφωτογραφία από τη ΓΥΣ που αποδεικνύει ότι ο δρόμος υφίσταται προς του 1985. Κατά τα λοιπά ωστόσο η πολεοδομία αρνείται να θεωρήσει όρους δόμησης για την άδεια. Προσπάθησα δε να προσχωρήσω σε κύρωση κοινοχρήστων χώρων, αλλά δεν πέρασε από την περιφέρεια νοτίου αιγαίου διότι δεν αφορούσε σε συνολικό τμήμα οικισμού, αλλά σε επί μέρους τμήμα οδού. Περιμένω τα σχόλια σας. ευχαριστώ πολύ

 

Link to comment
Share on other sites

Ο δρόμος που αναφέρεις, αφού υφίσταται προ του ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85) δεν έχει προκύψει με παραχώρηση εδαφικής λωρίδας από τυφλό οικόπεδο (η παλιά παρ. 2 του άρθρου 6 που καταργήθηκε λόγω απόφασης ΣΤΕ-1828/08).

Δεν βρίσκω λόγο άρνησης της ΥΔΟΜ για χορήγηση οικοδομικής άδειας. 

Αναφέρεις για κύρωση κοινοχρήστων χώρων. Αυτό θα είχε εφαρμογή σε "τυφλό" οικόπεδο που παραχώρησε σε κοινή χρήση την εδαφική λωρίδα προκειμένου να αποκτήσει οικοδομησιμότητα με βάση το προαναφερθέν άρθρο που καταργήθηκε

Για την περίπτωση των προϋποθέσεων της κατ εξαίρεση οικοδομησιμότητας τέτοιων οικοπέδων, δες Ν 4164/ΦΕΚ 156/Α/9-7-2013 άρθρο 10 και Ν. 4258/ΦΕΚ 94/Α/14-4-2014 άρθρο 36.

 

Ο δρόμος που δεν φαίνεται στο κτηματολόγιο δημιουργεί κάποια ερωτηματικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.