Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

...

Ημερ. Καταχώρησης: 02/07/2014 Ώρα Καταχ.: 10:30:00


Απρόσιτος λαβύρινθος για ΥΠΟΙΚ οι απαιτήσεις της τρόικας για πλειστηριασμούς

for_akin2_550x.jpg
Λαβύρινθος για το υπουργείο Οικονομικών η απαίτηση της τρόικας για επιτάχυνση των πλειστηριασμών των ακινήτων των οφειλετών του Δημοσίου με στόχο να μετριαστεί η πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών που ανήλθαν στο ποσό των 66,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο πεντάμηνο του έτους έφθασαν πλέον στα 66,37 δισ. ευρώ, με τις οφειλές να αυξάνονται με ρυθμό πάνω από 1 δισ. ευρώ το μήνα. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και το Μάιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 5,2 δισ. ευρώ. Το μήνα Μάιο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 873 εκατ. ευρώ.
Οι κατασχέσεις ακινήτων είναι πολύ αβέβαιο το αν καν θα βελτιώσουν την εικόνα των εσόδων: η μη πληρωμή φόρων οφείλεται καθαρά σε οικονομική αδυναμία, μετά τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και την υπέρμετρη διόγκωση των φόρων. Ας μην ξεχνούμε ότι για το Δημόσιο η διαδικασία είναι ταξίδι δίχως πυξίδα: θα καταφέρει να εισπράξει έσοδα από τους πλειστηριασμούς ακινήτων σε μια νεκρή εποχή;

Για να μετριάσει τις επιπτώσεις του μέτρου, στο ΥΠΟΙΚ συσκέπτονται ώστε να θέσουν την απαίτηση προς την τρόικα για αύξηση αριθμού των δόσεων από τις 12 που είναι τώρα, σε 48 ή έστω σε 24. Ισως έτσι διευκολυνθούν οι οφειλέτες και προσέλθουν σε ρυθμίσεις και αποφυγή όλων των αναγκαστικών μέτρων της εφορίας.

Στο Υπουργείο Οικονομικών ανησυχούν για περαιτέρω αύξηση των απλήρωτων φόρων από το τέλος Ιουλίου και μετά: τα νέα εκκαθαριστικά για το φόρο εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ θα επιβαρύνουν δραματικά το τοπίο...

 

=================================================

 

 

Νομοθεσία του Σόλωνα

 

Τα νομοθετικά μέτρα του Σόλωνα ήταν πολύ τολμηρά, αλλά και δραστικά. Βασίζονταν στην αρχή της δίκαιης ανισότητας και όχι της απόλυτης ισότητας, ενώ επιδίωκαν να αποτρέψουν την εμφύλια διαμάχη και τη διάλυση της πολιτικής κοινότητας της Αθήνας, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική διαστρωμάτωση και την προβολή αυτής της διαστρωμάτωσης στη νομή της εξουσίας.

Η σεισάχθεια εντασσόταν στα μέτρα επανόρθωσης που έλαβε ο Σόλων. Πιο συγκεκριμένα, καταργούνταν τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο, καταργήθηκε ο δανεισμός με εγγύηση το "σώμα" (προσωπική ελευθερία) του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του, ενώ απελευθερώθηκαν και όσοι Αθηναίοι είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεών στην ίδια την Αθήνα και επαναφέρθηκαν στην πόλη όσοι εν τω μεταξύ είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό.

Είναι γνωστό ότι με τη "σεισάχθεια" ο Σόλων έδωσε τέλος στην εξάρτηση των φτωχών αγροτών στην Αττική. Εκείνο που δεν είναι γνωστό και παραμένει θέμα διαμάχης ανάμεσα στους ερευνητές είναι η διαδικασία που ακολούθησε προκειμένου να αποκαταστήσει όσους είχαν πέσει θύματα της αυθαιρεσίας των πλουσίων, ακριβώς γιατί δεν υπήρχαν γραπτές διατάξεις (αυτό άλλωστε λέει και ο Σόλων σε ένα από τα ποιήματά του). Το μέτρο άλλοτε συνδέεται με τους εκτημόρους, τους εξαρτημένους αγρότες που καλλιεργούσαν τη γη των προνομιούχων με τη συμφωνία να τους δίνουν το 1/6 της παραγωγής αντί ενοικίου, ενώ άλλοτε με όλους όσους είχαν δανειστεί και καλλιεργούσαν την γη των πλουσίων και ισχυρών με ενέχυρο την προσωπική τους ελευθερία.

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)
Θεωρώ ότι όσο βλάκες και να είναι , αποκλείεται να μην έχουν καταλάβει ότι άλλα λεφτά δεν υπάρχουν και ότι έχει εξαντληθεί αυτό που λέμε φοροδοτική ικανότητα.

Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που ενώ έχει να πληρώσει προτιμά να του πάρουν το σπίτι και να τον πετάξουν στον δρόμο.

 

Προ καιρού , υπήρχαν κάποια ξένα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι οι Ελληνες πρέπει και μέσω της ιδιωτικής περιουσίας να αποπληρώσουν το κρατικό χρέος , καθώς και κάποια άλλα περι υψηλού ποσοστού ιδιοκατοίκησης των ελλήνων τα οποία υποβαθμίστηκαν ως προσωπικές απόψεις συντακτών ή ανακριβή. Εγώ νομίζω ότι είναι μεν δημοσιεύματα , αλλά σίγουρα απηχούν απόψεις πολιτικών χώρων ή πολιτών ,  και πιθανόν να διερευνούν αντιδράσεις ή να προλειαίνουν το έδαφος.

 

Η άποψη ότι "Οι κατασχέσεις ακινήτων είναι πολύ αβέβαιο το αν καν θα βελτιώσουν την εικόνα των εσόδων" ίσως δεν πρέπει να μας απασχολεί καθώς αυτή τη στιγμή , το Ελληνικό Κράτος πουλάει μεγάλης αξίας δημόσια περιουσία όσο-όσο στην λογική κάλλιο πέντε και στο χέρι. Αρα στην ίδια λογική θα πρέπει να εντάξουμε και την διαδικασία πώλησης κατασχεθέντων ακινήτων : . Οσο - οσο.

 

Κρατικοποίηση λοιπόν μέσω κατασχέσεων και στην συνέχεια  ΤΑΙΠΕΔ με ομαδοποίηση  σε πακέτα των ακινήτων πχ ανα 100 , 200  διαμερίσματα και πώληση σε ξένες εταιρίες real estate , επενδυτικές , τράπεζες , αδιάφορο έιναι , και ότι πάρουμε σε μετρητά. 

Και πιστεύω ότι είναι και μια επιθυμητή εξέλιξη για τις διεθνείς μεσιτικές ή κατασκευαστικές εταιρείες.

 

Δεν το βλέπω λοιπόν και τόσο "λαβυρινθώδες" ή "απευκταίο". Ισως να είναι στόχος. Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία έχει μπει στο κλισιοσκόπιο.

 

Βέβαια επειδή ζούμε σε "δημοκρατία" τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τακτ και πρέπει πάσει θυσία να αποφεύγονται οι κακιές λεξούλες όπως , δήμευση , κρατικοποίηση , αρπαγή , γιατί αλλιώς  θα μας πουν ληστές  (το αντέχουμε)  η ακόμα χειρότερο  ....κουμουνιστές  !!  

 

Θα την κάνουμε  έμμεσα την δουλειά.

 

Υπέρογκοι φόροι =>αδυναμία πληρωμής => κατάσχεση. 

Και είσαι και οφειλέτης , ντροπή σου εχθρέ της πατρίδας , που μιλάς κι από πάνω.

 

Από κοντά το "Γιάννης κερνά και πίνει"  Δικαστικό σύστημα που στα σοβαρά ( λεφτά ) ζητήματα δεν είναι ανεξάρτητο όπως μας πιπιλάνε και όλοι είμαστε συνταγματικοί και ωραίοι. ( και μελλοντικώς άστεγοι..)

 

Ετσι για να μην κολλάτε στην κακιά λέξη ( δήμευση ). 

 

Οσο για τις κοινωνικές αντιδράσεις πάλι θα βρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν. Ειδικά σε μια κοινωνία που παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Μπορεί στα οικονομικά να μην πηγαίνουν καλά αλλά στην διαστροφή της λογικής , την αντιστροφή της πραγματικότητας  έχουν πάρει διδακτορικό.

 

( σήμερα πχ έμαθα ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό - Τααααμήλος με τ'όνομα παρακαλώ   )

 

Ευχομαι να κάνω λάθος.
Edited by avgoust
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
Η άποψη ότι "Οι κατασχέσεις ακινήτων είναι πολύ αβέβαιο το αν καν θα βελτιώσουν την εικόνα των εσόδων" ίσως δεν πρέπει να μας απασχολεί καθώς αυτή τη στιγμή , το Ελληνικό Κράτος πουλάει μεγάλης αξίας δημόσια περιουσία όσο-όσο στην λογική κάλλιο πέντε και στο χέρι.

 

Όταν όμως το κράτος

θα προσπαθήσει να πουλήσει όσο - όσο τις πρώτες εκατοντάδες ακίνητα

θα συνειδητοποιήσει ότι η ζημιά που θα έχει προκληθεί 

θα είναι τεράστια σε σχέση με τα όποια έσοδα.

 

Η οποία ζημιά θα είναι

μια επιπλέον μεγάλη μείωση στις εμπορικές αξίες ακινήτων

με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.