Μετάβαση στο περιεχόμενο

προσληψη-ειδικότητα


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.. Είμαι Ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε και πρόσφατα με προσέλαβαν σε μία βιομηχανία ως συντηρητή. Μου ξεκαθάρισαν και μου το τόνισαν μάλιστα απο την αρχή πως η πρόσληψη μου θα γίνει με βάση το πτυχίο μου και στην ειδικότητα μου. Εχθές που πήρα τα χαρτιά της μισθοδοσίας για τους πρώτους δύο μήνες στην ειδικότητα γράφει:"Ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και ηλεκτρολόγος συντήρησης με άδεια". Δεν θα έπρεπε να με αναφέρει σαν Ηλεκτρολόγο μηχανικό Τ.Ε εφόσον είχα προσληφθεί με το πτυχίο των ΤΕΙ??? Σάς παρακαλώ ενημερώστε με κάποιος γνώστης του θέματος. Ρώτησα στο ΙΚΑ και δεν ξέρανε κ αυτοί!!Το μόνο που μου είπε ο υπάλληλος είναι οτι "νομίζει" πως σωστά με ασφαλίζει...αλλά δεν ήταν σίγουρος. Ξέρει κάποιος???

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

η πρόσληψη μου θα γίνει με βάση το πτυχίο μου και στην ειδικότητα μου. Εχθές που πήρα τα χαρτιά της μισθοδοσίας για τους πρώτους δύο μήνες στην ειδικότητα γράφει:"Ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και ηλεκτρολόγος συντήρησης με άδεια". Δεν θα έπρεπε να με αναφέρει σαν Ηλεκτρολόγο μηχανικό Τ.Ε εφόσον είχα προσληφθεί με το πτυχίο των ΤΕΙ???

ρώτα και τους ίδιους τους εργοδότες σου μήπως εννοούσαν πως το πτυχίο και η ειδικότητά σου είναι "ηλεκτρολόγος με άδεια". διότι θα μπορούσαν και να σε προσλάβουν με την επωνυμία "εργάτης". όχι ότι και τότε θα άλλαζε κάτι. εσένα τι σε προβληματίζει? γιατί να μη σε έχει ασφαλίσει σωστά?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ρώτα και τους ίδιους τους εργοδότες σου μήπως εννοούσαν πως το πτυχίο και η ειδικότητά σου είναι "ηλεκτρολόγος με άδεια". διότι θα μπορούσαν και να σε προσλάβουν με την επωνυμία "εργάτης". όχι ότι και τότε θα άλλαζε κάτι. εσένα τι σε προβληματίζει? γιατί να μη σε έχει ασφαλίσει σωστάΜε

Δεν θα έπρεπε να με έχει ασφαλισμένο με βάση τον τίτλο σπουδών μου που είναι Ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ??Είμαι σχετικά νέος και δέν γνωρίζω. Άν δέν αναφέρομαι ως μηχανικός ΤΕ πώς θα αποδεικνύεται η προϋπηρεσία μου αυριο πχ για κάποιο διαγωνισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ για μια θέση Ηλεκτρολόγου μηχανικού ΤΕ άν δεν αποδεικνύεται με βάση τα ένσημα αυτού η προϋπηρεσία μου??Αυτό με προβληματίζει. Λογικά αυτούς τους βολεύει καθώς τα ένσημα στο ΙΚΑ του μηχανικού ΤΕ θα είναι μεγαλύτερη επιβάρυνση προς την επιχείρηση γιαυτό και με έχει σάν ηλεκτρολόγο εγκαταστάσεων με άδεια(που η άδεια αυτη μπορεί να εννοεί κ του ηλεκτρολόγου του ΕΠΑΛ), δεν ισχύει κατι τέτοιο??Να φαίνεται η προϋπηρεσία με προβληματίζει. Γνωρίζει κάποιος που βρίσκεται σε αντίστοιχη περίπτωση?ουτε στην ΕΕΤΕΜ δεν με κατατόπισαν!

Link to comment
Share on other sites

ναι, την άδεια του ΕΠΑΛ εννοούν, αλλιώς θα σε παίρνανε με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και η προϋπηρεσία που θα πάρεις δε θα είναι συμβατή για προκηρύξεις ΤΕ. πιθανώς να μην είναι ούτε για προκηρύξεις ΔΕ, εάν δεν έχεις το βασικό τίτλο σπουδών του ηλεκτρολόγου εγκαταστάσεων.

 

βέβαια, μόλις μαζέψεις τα απαιτούμενα ένσημα ίσως να μπορείς να πάρεις ισοδυναμία με τους αποφοίτους ΕΠΑΛ ώστε να διεκδικήσεις και θέσεις ΔΕ.

 

πιθανώς να σου βγει σε καλό αυτή η ιστορία..

 

απλά να ξέρεις ότι για να χεις πιθανότητες ως ΔΕ πρέπει να βγάλεις και κάποιο ΙΕΚ ηλεκτρολογίας. σου διπλασιάζει σχεδόν τα μόρια.

 

 

το πιο σωστό είναι να ρωτήσεις τα αφεντικά σου. με τρόπο βέβαια, μη σε καταλάβουν ότι εκτός από τα λεφτά έχεις ανάγκη και την προϋπηρεσία, διότι έτσι θα αποκτήσουν ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο.

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.