Μετάβαση στο περιεχόμενο

συμπληρωση-ολοκληρωση μονωσης σε σοφιτα και εξωστες


corsakias

Recommended Posts

Η μονωση υπαρχει οπως φαινεται στη συννημενη φωτογραφια.

Αξιζει να μονωθουν και τα σημεια Α B και C? 

 

Η στεγη δεν εχει μονωση και ο εξωστης στα Α και C ειναι μπαλκονι.

 

 

post-35-0-33153600-1405519374_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

θεωρητικό είναι το ερώτημά σου ή έχεις φτιάξει σπίτι και θέλεις να το μονώσεις? Πάντως όπως το παρουσιάζεις τόσο στη μαρκίζα της στέγης (δεξιά) όσο και στο σημείο C στην πλάκα-πρόβολο αριστερά δημιουργούνται θερμογέφυρες. Άρα σε πρώτη φάση αν συζητάμε θεωρητικά θα έπρεπε να μονωθούν. 

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικα μιλαω. Το σπιτι και η μονωση υπαρχει οπως εχει. Στο προβολο μιλαμε για μηκος 10 μετρα( χ1μετρο) και η μαρκιζα οπως την προανεφερες.

Αυτο που θελω να καταληξω ειναι αν αξιζει να ξοδεψω ενα ποσο, ( δεν γνωριζω αυτη τη στιγμη ποσο) για να μονωσω τα σημεια αυτα σε σχεση με το οφελος που θα υπαρξει.

Απωλειες υπαρχουν, ειναι ικανες να δικαιολογησουν την επιπλεον μονωση?

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δες, παίρνοντας σαν πλησιέστερες μορφές θερμογεφυρών, από την πλευρά του προβόλου 10mx1m τις Δ-25 και Δ-27 (έχουν την ίδια τιμή συντελεστή Ψ = 0,80 [W/(m*K)]), και θεωρώντας ένα μέσο ΔΤ=12K, έχεις επιπλέον απώλειες Qθερμογ. = l*Ψ*b*ΔΤ = 10*0,8*1*12 = 96 [W].

Αντίστοιχα από την άλλη πλευρά, αν πάρεις σαν πλησιέστερες τις Δ-22 και Δ-24 (Ψ = 0,90 [W/(m*K)], αν και το βρίσκω τραβηγμένο γι' αυτή την περίπτωση), θα έχεις: Qθερμογ. = l*Ψ*b*ΔΤ = 10*0,9*1*12 = 108 [W].

Σούμα 204[W] και με έναν λέβητα με β.α.=0,90 έχεις επιπλέον κατανάλωση 227[W].

Δεν ξέρω αν είναι λίγες ή πολλές αυτές οι θερμικές απώλειες (και η επιπλέον επιβάρυνση στα ψυκτικά φορτία) σε σχέση με τις υπόλοιπες, αλλά δεν είναι μόνο αυτές το πρόβλημα. Είναι και οι πιθανές υγροποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Οι απωλειες νομιΩ ειναι ελαχιστες. Οι υγροποιησεις οπως σωστα παρατηρησες να ειναι ενα θεμα. Πρακτικα ομως μεχρι στιγμης, δεν υπαρχει τετοιο θεμα παρα μονο σε μια γωνια που ομως, φετος, ισως ειναι απο αλλη αιτια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.