Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατεδάφιση αυθαιρέτου χωρίς άδεια


Recommended Posts

Δεν ειμαι μηχανικός ζητώ την βοηθεία σας

Εχω νοικιάσει ενα κατάστημα συνεργείο Αυτοκινήτων

Ο ιδιοκτήτηςέκανε καταγγελία στην πολεοδομία για αυθαίρετα , όμως αυτός εχει δικιά του αποθήκη αυθαιρετη μεσα στο κατάστημά μου

πήγε στη πολεδομία και τους είπε ότι θά τα γκρεμίσει και μετά να ερθουν για αυτοψία.

Εχει το δικαίωμα αυτό , εγώ εργάζομαι μέσα τι μπορώ να κάνω ?

Σας παρακαλώ έαν ειναι δυνατόν να μου απαντήσετε σήμερα

αυτός είπε θά ερθει αυριο δεν θα μπει απο το δικό μου κατάστημα αλλα θα γκρεμίζει απο μια αυλή πίσω που ανήκει σε πολυκατοικία

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα πολύ καλά τι έχει συμβεί. Ο ιδιοκτήτης έχει κάνει καταγγελία σε ποιόν; Στον εαυτό του;;;;

 

Αν σε ένα ακίνητο υπάρχουν αυθαιρεσίες, υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης. Η Πολεοδομία σε αυτόν θα βεβαιώσει το πρόστιμο.

Τώρα αν κάποιες από τις αυθαιρεσίες αυτές έχουν γίνει από τον ενοικιαστή εν αγνοία του ιδιοκτήτη αυτό δεν απασχολεί την Πολεοδομία. Το πρόστιμο χρεώνεται στον ιδιοκτήτη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διεκδικήσει δικαστικά αποζημίωση από τον ενοικιαστή.

 

Αν το πρόβλημά σου είναι οτι ο ιδιοκτήτης θέλει να κατεδαφίσει τμήμα του συνεργείου σου για να προλάβει την αυτοψία τότε τα πράγματα μπλέκουν αρκετά και χρειάζεσαι τη συμβουλή δικηγόρου για το αν μπορείς να τον εμποδίσεις και να διεκδικήσεις αποζημίωση.

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχην να σας ευχαριστήσω για την προσοχή σας και την απαντησή σας ....Εχετε δίκαιο δεν ειμουν σαφεις ....Οιδιοκτητης κατείγγειλε ο ιδιος στη Πολεοδομία οτι εχουν γίνει αυθαιρεσείες ισχιριζόμενος ότι εγίναν απο τον ενοικιαστή.Πήγα εγώ στην πολεοδομία και άνέφερα ότι έτσι μίσθωσα το κατάστημα εδώ και 7 χρόνια και ότι ο ιδιοκτήτης είχε κλειδί του καταστήματος μου και έμπαινε μέσα στην αποθήκη όποτε ήθελε που έχει κατασκευάσει ο ιδιος ένα κτισμα 70 περίπου τετραγωνικών στον ακάλυπτο χώρο και άλλα στεγαστρα , ηρθε η πολεοδομία στο κατάστημά μου θεωρόντασ οτι ειμαι ο ιδοκτήτης μου ζήτησε τισ άδειες οικοδομής και τους έστειλα στον ιδιοκτήτη . Τισ πήγε λοιπόν στο άρμόδιο γραφείο και τους είπε ΄τι μην ερθετε σήμερα εγώ αύριο θα γκρενισο τα αυθαιρετα. Η Πολεοδομία λοιπον του είπε να γκρεμίσει ΄και θά έρθουν μετά για αυτοψία. Αυτός δεν ξέρω πώς θα γκρεμίσει το αυθαίρετο, δεν καταλαβαινω, απο το κατάστημά μου δεν τον αφήνω να μπει , προφανώς εχει πισω πρόσβαση και θεωρεί οτι μπορεί να το γκρεμίσει. Θέλω να ρωτήσω αυτό έχει δικαίωμα η πολεοδομία και βάση πιου νόμου έαν υπάρχει τον αφήνει και γκρεμίζει και μετα? ολα καλα? ρώτησα δικήγόρο και μου ειπε να καλέσω αστυνομία ..... Σας παρακαλώ πολύ εάν έχετε κατι να με βοηθήσετε θα σας ειμαι ευγνωμων

Σας Ευχαριστω πολύ ελπίζω να σας έδωσα τώρα να καταλάβετε την ερώτηση μου

Link to comment
Share on other sites

τι λόγο έχει ο ιδιοκτήτης να σε βλάψει;;;

μήπως θέλει να σου κάνει έξωση;;;;;;

 

μα καλά 70 τμ στον ακάλυπτο;;;;;;

 

εσένα ποιός σου είπε πως θα έρθει να τα γκρεμίσει;

αν τελικά δε σε αφορά τι γίνεται στον ακάλυπτο ποιό το πρόβλημά σου να τον σταματήσεις;;

 

εκτός από δικηγόρο ρώτα καλύτερα και ένα μηχανικό

γιατί δε μας τα λες όλα και είναι παρακινδυνευμένη η απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι σας ευχαριστω ειναι τόσα πολλά που δεν θέλω να σας κουράζω...

Η στέγη της αποθήκης του με τα στεγαστρα που εχει κατασκευάσει εχει γινει ενα πλεον με το κατάστημα γιαι έχει αφειρεθει και η πίσω πόρτα που και καλα χώριζε τον ακάλυπτο. Ναι πραγματικά θέλει να μου κάνει έξωση για ιδιόχρηση ακόμη όμως δεν έχω λάβει κανένα δικάστικο έγγραφο γι αυτο . Εαν λοιπον αυτος αρχίζει και γκρεμίζει την αποθήκη του το καταστημάμου θα ειναι εκτεθημένο δεν έχει πόρτα πίσω, με το να εχει κτισει αποθήκη διμιούργησε ενα τοίχο ψιλό όπου εκλεινε το καταστημα και εαν γκρεμίσει αυτόςμπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε απο την ακάλυπτο. Εγώ ρωτώ έαν υπάρχει τετοιος νόμος που να αφιηνει η πολεοδομία να γκρεμισουν τα αυθαιρετα και ποιος νομος ειναι αυτός?

 

Σας έχω κουράσει το καταλαβαινω αλλα ζητώ την βοηθειά σας.

Το ότι θά έρθει να το γκρεμίσει μου το ειπε η ίδια η πολεοδομία που πήγα και μου είπε ότι έχει το δικαίωμα να το κάνει και ρώτώ δηλ άμα το γκρεμίσει όλα καλα? δεν μπορώ να το καταλάβω? βοηθήστε σασ παρακαλώ. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται πως όταν γίνεται μια καταγγελία η Πολεοδομία ζητά την κατεδάφιση του αυθαιρέτου και πρέπει να ξεκινήσει ειδική διαδικασία που λέγεται εξαίρεση από κατεδάφιση και να συντρέχουν λόγοι ώστε να σου επιτρέψει να μην το κατεδαφίσεις αλλά να πληρώσεις πρόστιμο διατήρησης.

Εγώ θεωρώ οτι το θέμα σου είναι νομικής φύσης.

Το θέμα δηλαδή δεν είναι αν ο ιδιοκτήτης δικαιούται να κατεδαφίσει την ιδιοκτησία του αλλά αν μπορεί να το κάνει όσο είσαι εσύ μέσα (θέτοντας σε κίνδυνο εσένα και την περιουσία σου).

Αν ο ιδιοκτήτης το θέλει για ιδιόχρηση δικαιούται να σε διώξει θα πρέπει όμως να σου καταβάλει αποζημίωση (ανάλογα βέβαια και τι γράφει το μισθωτήριο).

Μίλα με τον δικηγόρο σου μήπως μπορείτε να κάνετε ασφαλιστικά για να σταματήσεις την κατεδάφιση μέχρι να λυθεί το θέμα της έξωσης και να βρεις νέο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

φιλτατη ανκα, δεν νομιζω οτι εχει δικαιωμα τυπικα τουλαχιστον η πολεοδομια να "επιτρεψει" ή να παροτρυνει στην κατεδαφιση αυθαιρετης κατασκευης χωρις αυτοψια και χωρις αδεια.. Απο τη στιγμη που εχει γινει καταγγελια, τοτε πρεπει να γινει αυτοψια, να βεβαιωθει προστιμο και να κατεδαφιστει το αυθαιρετο.. Και αν ξεκινησει ο ιδιοκτητης να κατεδαφιζει χωρις αδεια πολυ απλα φωναζεις την αστυνομια και διακοπτει τις εργασιες..

Link to comment
Share on other sites

pk10gr,

Έχεις δίκιο, δε διαφωνούμε! (χωρίς βέβαια να μου έχει τύχει αλλά η λογική αυτό λέει)

Όταν είπα οτι "η Πολεοδομία ζητά την κατεδάφιση" εννοούσα μετά την βεβαίωση του προστίμου φυσικά και με την έννοια οτι δεν είναι υποχρεωτικό να ζητήσει ο ιδιοκτήτης εξαίρεση από κατεδάφιση.

Link to comment
Share on other sites

pk10gr

δυστυχώς το αν η διαδικασία που περιγράφεις έγινε ή όχι δεν το γνωρίζουμε

κάνουμε υποθέσεις

 

η anka υποθέτει πως έγινε

 

εσύ όχι

 

λοιπόν εγω θεωρώ πως ο φίλος για να καταλάβει τι συμβαίνει όπως προσέλαβε δικηγόρο πρέπει να προσλάβει και μηχανικό

 

έτσι με το χαλασμένο τηλ δε βγαίνει άκρη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.