Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βελτίωση Αγγλικών


romeos

Recommended Posts

Βάλε στο google translate τον 4178 και διάβασέ τον. Άσε που παίζει να καταλάβεις και περισσότερα απότι στα ελληνικά...δύο σε ένα.

το καλύτερο της 10ετίας... πάω να σου βάλω κανα δυό + όπου βρω

...

επί της ουσίας

στην εποχή μου... (!) που δεν είχαμε σαπουνόπερες τηλεόρασης με είχε βοηθήσει πολύ το να ακούω τραγούδια των Beatles -αν και fan άλλων συγκροτημάτων- λόγω πολύ καλής άρθρωσης

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Αν θες να μιλάς αγγλικά το καλύτερο είναι να βρεις τουρίστες και να τους ανοίγεις κουβέντα. Ένα καλοκαίρι ξεκίνησα σαν τραυλός και κατέληξα να μιλάω περισσότερο από αυτούς (και με μία ελαφριά σκοτσέζικη προφορά...)

Link to comment
Share on other sites

Bρες έναν Πακιστανό και μίλα. Θα μάθεις και τα hindi English.

 

(μόνο μην τον πυροβολήσεις)

 

Παίδες, έχετε ιδιωτεύσει, τι συζήτηση είναι αυτή...

Edited by Παπα-Mike
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν είναι ηλίθια η κουβέντα.. Οι περισσότεροι εδώ έχουμε proficiency και δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σωστό διάλογο επειδή τα έχουμε αφήσει.

Οπότε καλό είναι να τα εξασκεί ο καθένας όσο μπορεί με διάφορα κολπάκια  όσο χαζά και αν είναι αυτά !

Link to comment
Share on other sites

Well, κολπάκια to improve your English for free, να μερικά:

* άκου ραδιόφωνο απο το ιντερνετ, πχ εδω: http://www.bbc.co.uk/radio/player/bbc_radio_four αλλιώς απο ραδιοφωνάκι με βραχέα...

* διάβασε εφημερίδα τζάμπα, πχ The Guardian, ή άλλη, ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις. πχ Morning Star, The Telegraph, The Sun κλπ.

* Δες τις εγγλέζικες ειδήσεις στο youtube, γράψε Susanna Reid και δεν θα χορταίνεις να βλέπεις, θα κολλήσεις στην οθόνη για μέρες.

Οταν αισθανθείς πιο σίγουρος με την γλώσσα (language, οχι τίποτα άλλο...) τότε δες μερικά επεισόδια απο Eastenders στο youtube.

 

* Γράψε σε αγγλικό forum, πχ για ποδόσφαιρο, politics κλπ.

Αν δεν σου αρέσουν τα British English τότε διάλεξε τα Αμερικανικά αγγλικά.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Η συμβουλή μου είναι να διαβάζεις ότι μπορείς στα αγγλικά. Εφημερίδες, περιοδικά, blo, forum και παράλληλα ξέχνα τους υπότιτλους σε ταινίες και σειρές (αγγλικές μόνο, όχι τουρκικές).

Προσωπικά διαβάζω πολλά τεχνικά εγχειρίδια στα αγγλικά (datasheet, reference manual, κτλ) αλλά βοηθάνε μόνο στην επικοινωνία με συναδέλφους λόγω της ωρολογίας.

 

Αν έχεις φίλους στο εξωτερικ, αν χρησιμοποιείς το Skype η αντίστοιχο πρόγραμμα ζητά τους να μιλάτε στα αγγλικά.

 

Οι γνωριμίες πάντα βοηθάνε στο να μάθεις την γλώσσα, όχι απαραίτητα για καμάκι αλλά και απλή κουβέντα να πιάσεις θα βοηθήσει.

 

 

< humor on > me does speak England very bestest! <humor off>

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι καλός στα αγγλικά, αλλά κάτι που με βοήθησε χωρίς να το καταλάβω, ήταν οι ξένες ταινίες που έβλεπα χωρίς υπότιτλους. Ήταν κινέζικες ταινίες με αγγλική μεταγλώττιση, η βελτίωση έγινε αντιληπτή όταν θυμόμουν πρίν 2 χρόνια τις πρώτες ταινίες που έβλεπα που καταλάβαινα πολύ λιγότερα πράγματα. Αυτά βοηθάνε μόνο για επικοινωνία και γενικό επίπεδο, τώρα αν θες γραμματική, κανόνες και συντακτικά εκεί το βιβλίο είναι η μόνη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.