Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτύπωση Διαδικτυακού Ειδοποιητηρίου ΤΣΜΕΔΕ


Engineer

Recommended Posts

αν το ΤΕΕ ζητουσε αποχη θα ειχε 90% συμμετοχη.....

ποιο ΤΕΕ όμως;;;;;αυτό που πριν λιγους μηνες ειχε 18000 υποψηφιους και 36000 ψηφισαντες που ψηφισαν  ακριβως τα ιδια με ότι πριν 4 χρονια;;;;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά μας έπεισες. Περίμενε το μπανεράκι.

 

Επειδή ότι και να λες οι προσωπικές σου απόψεις είναι απλά προσωπικές, θα σου θυμίσω ότι στην ψηφοφορία που διεξάγεται εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/40115-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%83/ μόνο 2 μέλη (ποσοστό 2%) δεν επιθυμούν μόνιμη ανάρτηση στην αρχική σελίδα για το θέμα της αύξησης των εισφορών. Και ο ένας είναι ο Σελλιανάκης. Αλλά μάλλον η δημοκρατία και οι διαδικασίες που τη στηρίζουν (ψηφοφορίες, συλλογικές δράσεις κλπ) σου είναι έννοιες παντελώς άγνωστες. Αν είσαι πάντως τόσο ιδεολογικά αντίθετος στην προσφυγή κατά της αύξησης των εισφορών η λύση είναι απλή: μπορείς να υποβάλεις υπεύθυνη δήλωση στο ΕΤΑΑ δηλώνοντας ότι ακόμα κι αν η προσφυγή κερδίσει, εσύ θα συνεχίσεις να πληρώνεις με τις παλιές φουσκωμένες τιμές (αν τις πληρώνεις). Είναι αυτονόητο τέλος, μόνο εσύ δεν το καταλαβαίνεις, ότι δεν υποστηρίζω αποκλειστική δράση μέσω internet, απλά το φόρουμ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ενημέρωση, επικοινωνία και προκαταρκτική οργάνωση.

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

To θέμα της αποδέσμευσης της ασφάλισης της ιδιότητας του μηχανικού είναι το μεγα θέμα που πρέπει να απασχολησει όλους τους άνεργους μηχανικους.....Τι θα πεί είμαι μηχανικός;Το ότι φορτώνομαι εισφορές;Αν δεν εργάζομαι γιατι πρέπει να πληρώνω εισφορές;Γιατι πρέπει να μους τις φορτώνουν ως χρέος στην πλάτη και να με έχουν δέσμιο στο μέλλον...Άν αφησεις τις εισφορές απλήρωτες 2 χρόνια..θα πρέπει να δουλευεις 4 χρόνια για να τα αποπληρώσεις...αν τις αφησεις να τρέχουν...θα ζεις για να πληρώνεις το κράτος..και αυτα βάζω μόνο απο ασφάλεια δεν μιλαμε για τους υπόλοιπους φόρους..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση λύνεται, σιγά μην χρειάζεται και αναθεώρηση του συντάγματος...αλλά μετά ποιο κορόιδο θα χρηματοδοτεί άλλα ταμεία θα κουρεύεται και θα κάνει ανακαιφαίοποιήσεις? Πολιτική αναλγησία υπάρχει και πέρα απο τη αναστολή πληρωμών το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η πίεση και η ανάδειξη της κρίσης απο πολιτικούς παράγοντες. Πρός το παρόν απο τα συγκυβερνόντα κόμματα προκοπή μην περιμένετε...το αγνοούν επίτηδες 

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μία ομερτα στο θέμα αυτό...όλοι ξερουν ότι αποτελεί ένα επιπλέον βάρος στους μηχανικούς αλλά κανένας δεν μιλάει (εννοω πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστες....παραβιζει τη ισονομία έναντι άλλων συναδέρφων...Πχ οι τεχνολόγοι πολιτικοί μηχανικοί όταν κλεισουν βιβλία κλείνουν αυτόματα και το ΤΕΒΕ οποτε δεν βαρύνονται με άλλες εισφορές..ενω οι μηχανικοι πρέπει να διαγραφουν απο μηχανικοι...δηλαδή ενας υδραυλικός αν κλεισει βιβλία πρέπει πρώτα να διαγραφεί απο το συλογο υδραυλικών για να σταματησει να πληρωνει ΤΕΒΕ; Δεν ισχυει σε κανένα άλλο κλάδο αυτό..άρα παραβιαζεται 100% η ισότητα στην ασκηση επαγγελματος..Μιλάμε για μασονικές τακτικές που τα μέλη είναι αναγκασμένα να υπακούν...Μου προκαλεί τετοια αηδία αυτος ο τομέας...αηδία...Αν διαγραφεις απο μηχανικός δεν μπορεις να αναζητησης εργασια...ενω οι τεχνολογοί μπορούν...άρε κρεμαλές που πρεπει να στηθούν..αν και στην μόδα ειναι οι αποκεφαλισμοι..

Edited by tomkat
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

τα  χρόνια της  ευμάρειας  πέρασαν  για  τους  μηχανικούς  θα  ανασκουμπωθούν

πολύ  σύντομα   ειδάλλως  θα  βρεθούν  με  μεγάλα  χρέη   και   με  πληστειριασμούς  περιουσιακών  στοιχείων .

Link to comment
Share on other sites

Χομπς......Καλά μία κουβέντα σου είπα 100 έγραψες και εντελώς ανούσιες. Η λογική μου είναι απλή. Δεν γίνεται τίποτα με συλλογικές δράσεις και ακκομάτιστα - ιντερνετικα κ.τ.λ. κινλήματα. Τίποτα όμως. Γιατί τσακωνόμαστε όμως ? Δεν μπορείς να συζητήσεις ήρεμα ?

 

Δεν σου κάνω επίθεση. Προσπαθώ να κάνω διάλογο. Αλλά είσαι διακρώς σε άμυνα.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

nik η αλήθεια είναι ότι τα πήρα στο κρανίο λίγο και ξέρεις γιατί? μας την έχουν πέσει από παντού, κανένας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν κάνει τίποτα, προσπαθώ από την πλευρά μου να βάλω το λιθαράκι μου στο κομμάτι της ενημέρωσης των συναδέλφων κατ'αρχάς και τρελαίνομαι όταν ακούω σχόλια του τύπου "τι ψάχνεις τώρα?", "τίποτα δε γίνεται" κλπ. Κι επειδή μου λες για κινήματα, εγώ δε μίλησα για κανένα παγκόσμιο ακομμάτιστο κίνημα. Να μαζευτούμε 200 άνθρωποι, να δώσει από 100 ευρώ ο καθένας και να καταθέσουμε μια προσφυγή είπα. Δηλαδή τόσο ουτοπικό είναι αυτό που περιγράφω? Εγώ εκτός φόρουμ θα σου φέρω τους 10. Στην τελική μην το δεις ούτε πολιτικά, ούτε συνδικαλιστικά, ούτε κινηματικά, ούτε τίποτα. Σαν επένδυση δες το. Δίνεις 100 και γλιτώνεις 100.000 από τις μελλοντικές αυξήσεις. Δε σου λέω ότι είναι σίγουρη η επιτυχία, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πιθανότητες κι έχεις μετά να λες κιόλας ότι έκανα την προσπάθεια μου. Δεν πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο και το ρίσκο?

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Kάθε κινηση είναι αποδεκτή εγω ειμαι μέσα..Bέβαια αν υπήρχε δικαστική εξουσία θα ήμουν  ποιο αισιοδοξος αλλα δυστυχώς όλες οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι πλέον πολιτικές αποφάσεις αφου την σύνθεση του συμβουλίου της επικρατείας το καθορίζει η κυβερνηση...άρα μόνο ρομαντικός πρέπει να είσαι συνάδερφε για να περιμενεις να δικαιωθείς...εγω προτείνω ποιό ριζοσπαστικές λύσεις...

1.Να καταθέσουμε μαζικά τα πτυχία..αν δεν υπάρχει μαζικότητα τότε

Να κάνουμε ένα blog με το τίτλό Διαγραμένοι μηχανικοί..όπου ο κάθε μηχανικός που διαγράφεται να αναρτάται η απόφαση διαγραφης του με σκοπό και στόχο να κινητοποιήσει και άλλους συναδέρφους.

Οταν οι αριθμοί μιλήσουν τότε το ΤΕΕ θα καταρρεύσει είναι ζητημα χρόνου...οταν η διαγραφή ενός ατόμου αποκτησει δημοσιότητα τότε δεν είναι ατομικό θέμα αλλά μαζικό.

Edited by tomkat
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.