Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αναβαθμισατε το στατικο προγραμμα που χρησιμοποιειτε με την αλλαγη του s500 σε b500c?εγω προσωπικα οχι και απλως αλλάζω τις τιμες στο τευχος και στα σχεδια για την πολεοδομια η οποια δεν καταλαβαινει τιποτα.ετσι και αλιως δεν ειναι προς το δυσμενεστερο να το λυνεις με s500?αν δεν κανω λαθος η κρατυνση εχει αλλάξει και οχι κατι πιο ουσιαστικο.οι πολεοδομιες δεν το καταλαβαινουν αλλα το θεμα ειναι αν υπαρχει προβλημα στην πραξη που ειναι και το πιο σημαντικο.

Δημοσιεύτηκε

έχω κάνει την αναβάθμιση, αλλά ακόμη και έτσι όταν επιλέγεις το υλικό στο πρόγραμμα το έχει ακόμη ως s500, στις εκτυπώσεις και σχεδιάσεις όμως βγαίνει b500c.

Δημοσιεύτηκε

Έχει διαφορά το S500 το από B500C;

Ίδιο όριο διαρροής δεν έχουν fyk=500MPa;

Σε μια ελαστική ανάλυση τι διαφορά θα έχουμε;

 

Παραθέτω παρακάτω τις διαφορές S500s (ΕΛΟΤ 971) και B500C (ΕΛΟΤ 1421-3):

 

S500s (ΕΛΟΤ 971)

fy >= 500 MPa

ft >= 550 MPa

Agt(%)

ft / fy >= 1,05

fy,act / fy,nom -

 

B500C (ΕΛΟΤ 971)

fy >= 500 MPa

ft >= 550 MPa

Agt(%)>= 7,50

ft / fy >= 1,15

fy,act / fy,nom <=1,25

 

όπου:

fy = τάση διαρροής

ft = τάση θραύσης (κράτυνση)

Agt = παραμόρφωση υπό το μέγιστο φορτίο

fy,act = πραγματική τάση διαρροής

fy,nom = ονομαστική τάση διαρροής

Δημοσιεύτηκε

και γω αυτο πιστευω Χαρη αλλα επειδη καποια στοιχεια στον μεγαλο σεισμοθα συμπεριφερθουν μη γραμμικα η κρατυνση θα προσφερει επιλεον πλαστιμοτητα και μπλα μπλα.. στην ουσια λιγα πραγματα αλλαζουν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται αναβαθμιση για αυτον τον λογο.

Δημοσιεύτηκε

Δεν καταλαβαίνω τι αναβάθμιση αν επιλύουμε ελαστικά ένα κτίριο. Το μόνο που λαμβάνουμε υπόψη είναι το fy και το Es και αυτά δεν αλλάξαν με τις νέες κατηγορίες.

 

Για να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά του νέου χάλυβα θα πρέπει να επιλύουμε μη ελαστικά δηλαδή πλαστικά δηλαδή με υπερωθητική ανάλυση (pushover) που όμως χρησιμοποιείται, προς το παρόν τουλάχιστον, μόνο για έλεγχο υπάρχοντος.

 

Κάνω λάθος;

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ Χάρη. Για μένα δεν έχει καμια ουσιαστική διαφορά. Λες και φτιάχνουμε τις κατασκευές μας στο εργαστήριο υπο συνθήκες πλήρως ελεγχόμενες. Να ναι καλά το 1.5 και το 1.15 και οι τοιχοπληρώσεις. Όλα τα άλλα έχουν κυρίως ακαδημαικό ενδιαφέρον.

Δημοσιεύτηκε

Εχετε δικιο η κρατυνση δεν παιζει ρολο στις νεες κατασκευες αλλα στα pushover αφου χρησιμοποιουμε δυγραμμικο διαγραμμα χαλυβα αμελωντας την .τωρα το οτι υπαρχει και δεν την χρησιμοποιουμε στην αναλυση καλο ειναι αλλα δεν καταλαβαινω αυτο που ειπες οτι λυνουμε ελαστικα αφου χρησιμοποιουμε q>1 δεχομαστε οτι θα υπαρχουν πλαστικοποιησεις - πλαστικες αρθρωσεις - και οτι ο χαλυβας θα διαρρευσει οποτε σιγουρα μας νoιαζει τι γινεται περα απο τα εy,σy...

  • 8 months later...
Δημοσιεύτηκε

μπορεί να μου πει κάποιος από πότε ακριβώς (ΦΕΚ??) ισχύει ο Β500c. Εγώ γνωρίζω από την αρχή του 2008, αλλά υπάρχει κάποια απόφαση?

Δημοσιεύτηκε

Η ελληνική νομοθεσία ΕΛΟΤ 959, 971 έως τον Ιανουάριο του 2007 επέτρεπε την κυκλοφορία του χαλύβων τύπου s. έπειτα πήρε ειδική άδεια από τη ΕΕ και άλλαξε το πρότυπο με τα ΕΛΟΤ 1421-1-2-3 και το ΕΛΟΤ ΕΝ10800 (αντί του 1421-1) η προσαρμογή του υπουργείου ανάπτυξης ολοκληρώθηκε τον ΙΑΝΟΥΆΡΙΟ ΤΟΥ 2007

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.