Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Εχω στο χωριό ενα μεγάλο δωμάτιο 8.5m (M) x 13m (Π) x 4.5m (Y) με 7 παράθυρα 1.40m x 1.20m το καθένα. Επίσης είναι και κοντά στη θάλασσα (50 με 60m)

Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ όλο και πιο πολλές μαυρίλες (σκούρο πράσινο είναι το χρώμα για την ακρίβεια) στους τοίχους. Στην αρχή ήταν στο ταβάνι, τώρα όμως αρχίζουν και κατεβαίνουν όλο και πιο κάτω και έχουν φτάσει 2m απο το ταβάνι.

Εκεί προς την άνοιξη είναι το χειρότερο θέαμα... Το βάφω καναδυό χέρια, εντάξει προσωρινά. Οταν όμως πιάνει ο χειμώνας αρχίζουμε πάλι τα ίδια.

Οπως καταλαβαίνετε το θέμα μου είναι πως να απαλλαγώ τελείως. Μου είπαν για ειδικές μπογιές που πρέπει να το περάσω 4-5 χέρια αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγουν τελείως οι μύκητες. Επίσης μήπως πρέπει να περάσω και τα κασώματα με κανένα σφραγιστικό;

Οτι πληροφορία μου δώσετε θα είναι χρήσιμη.π.χ. είδος επιχρίσματος κλπ. Θέλω να ξέρω τι γίνεται σ'αυτές τις περιπτώσεις...

 

Ευχαριστώ

 

 

Δημοσιεύτηκε

αν ο χώρος δεν αερίζεται επαρκώς και το χειμώνα και είναι κλειστός δημιουργείται μούχλα από την υγροποίηση των κουφωμάτων και του περιβάλλοντος (πολύ κρύο έξω/ πολύ ζέστη μέσα) , ένα σύνηθες λάθος είναι να υπερσφραγίζεται ο χώρος μέσα και να μην μπορεί να "αναπνεύσει"(κάτι σαν τα τζάμια του αυτοκινήτου το χειμώνα), προτείνω αν έχετε τζάκι να αφήνετε ανοικτή την καμινάδα και ας έχετε κάποιες απώλειες στη θερμότητα ή αλλιώς καλύτερος αερισμός του χώρου. θα βοηθούσε και ένας ξηραντήρας ή ένα κλιματιστικό που ξηραίνει κάπως την ατμόσφαιρα...η δεύτερη περίπτωση είναι να υπάρχει κάποια διαρροή υγρασίας από την οροφή ή τους τοίχους αλλά πιστέυω ότι πρόκειται για υγροποίηση

Δημοσιεύτηκε

1.Δοκιμάστε να καθαρίσετε τα μουχλιασμένα σημεία με χλωρίνη και σφουγγάρι. 

2.Αφού στεγνώσει περάστε τα με μυκητοκτόνο  σπρέυ.

3.Φροντίστε να αερίζεται ο χώρος.

Δημοσιεύτηκε

Θα επαναλαβω για ακομη μια φορα τον νοπμο που ισχυει στη Γαλλια και θα επρεπε να ισχυει εδω. Ελαχιστους μηχανικους εχω δει να το προτεινουν ως λυση επισης.

οταν ενα σπιτι εχει αλουμινενια κουφωματα λογω του σχεδον μηδενικου αερισμου του,προτεινεται να ανοιγονται σε αντιδιαμετρικους τοιχους (Β-ν, ή Α-Δ) 2 οπες με υψομετρικη διαφορα 1 μετρου μεταξυ τους, Φ100.Το προβλημα θα λυθει δια παντος!

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Επίσης, το κλιματιστικό στην χειμερινή λειτουργία, δεν αφαιρεί υγρασία.

Edited by nikmmech
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Σκούρος πράσινος μύκητας όπως στην φωτό σημαίνει πιθανότατα  Strachybotrys atra. Είναι ενας τοξικός μύκητας που μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα. Αν έχει επεκταθεί σε έκταση μεγαλύτερη απο 3τμ θα συνιστούσα καθαίρεση του επιχρίσματος. Συνήθως δημιουργείται απο την έντονη παρουσία νερού. Αυτο σημαίνει οτι πιθανότατα υπάρχει κάποια πηγή υγρασίας και όχι απαραίτητα μονο συμπυκνώματα.  Αν παρατηρήσεις χνούδι τότε παράγει σπόρους και πλέον είναι σοβαρότατο πρόβλημα. Η ύπαρξη χλωριόντων βοηθάει στην ανάπτυξή του. Το βάθος προσβολής είναι σημαντικό και πρέπει να τρίψεις σε βάθος τουλάχιστον 1 εκ για να δεις εαν συνεχίζετε. Η χλωρίνη δεν αποτελεί λύση δυστυχώς σε αυτόν τον μύκητα. 

 

Θα αγοράσεις βορικό οξυ σε σκόνη και θα βάλεις 3 μέρη σε 10 μέρη οξυζενέ. Θα φορέσεις μασκα και θα αρχίσεις το τρίψιμο με σφουγγάρι με μεταλλικές ινες. Ψεκασμός + τρίψιμο. Θα το αφήσεις 24 ώρες και μετα παλι ψεκασμος μόνο. Αλλες 24 ώρες και τελείωσες. Προφανώς θα πρέπει να σταματήσεις την υγρασία. Μετά απο 7 ημέρες θα βάλεις ειδικό υδροφοβικό αστάρι κατηγορίας ΙΙ και μετά θα αποκαταστήσεις με σοφά. Βάψιμο μόνο με βαφή ανοικτής διαπνοής.       

 

boric acid dissolved to saturation in 10 percent hydrogen peroxide

Read more : http://www.ehow.com/how_5657519_kill-stachybotrys-mold.html
  • Upvote 4
Δημοσιεύτηκε

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ τις αναρτήσεις. 2 ερωτήσεις παρακαλώ προς όλους :

1.) έχουν εφαρμοσθεί τα παραπάνω, αν ναι πόσες φορές και ποιές οι πιθανότητες επιτυχίας;

2.) τα παραπάνω εφαρμόζονται για μούχλα - μύκητες και σε τοιχοποιιες ανεξάρτητα απο τον τύπο των κουφωμάτων;

Δημοσιεύτηκε

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ τις αναρτήσεις. 2 ερωτήσεις παρακαλώ προς όλους :

1.) έχουν εφαρμοσθεί τα παραπάνω, αν ναι πόσες φορές και ποιές οι πιθανότητες επιτυχίας;

2.) τα παραπάνω εφαρμόζονται για μούχλα - μύκητες και σε τοιχοποιιες ανεξάρτητα απο τον τύπο των κουφωμάτων;

 

1.) έχουν εφαρμοσθεί τα παραπάνω, αν ναι πόσες φορές και ποιές οι πιθανότητες επιτυχίας; 80-85%

2.) τα παραπάνω εφαρμόζονται για μούχλα - μύκητες και σε τοιχοποιιες ανεξάρτητα απο τον τύπο των κουφωμάτων; Προφανώς!!!

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.