Manolis gon Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2014 Την Κυριακή 14-9-2014 στις 11:00 π.μ. διοργανώνεται από το ΤΕΕ-ΤΑΚ ημερίδα-συζήτηση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου (στο χώρο της πρώην βάσης Γουρνών), με τον τίτλο: «Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων: Ειδικά θέματα εφαρμογής Ν. 4178/2013» Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Επιδότηση εργασιών Ενεργειακής Αναβάθμισηςή Στατικής Ενίσχυσης από το Ειδικό Πρόστιμο Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων σε ΔιηρημένεςΑυτοτελείς Ιδιοκτησίες (Οριζόντιες ή Κάθετες) Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων σε εξ αδιαιρέτου ακίνητα Βεβαιώσεις Νομιμότητας και το μέλλον των Ρυθμίσεων μετά το 2014 Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που δεν θα μπορέσουν να παρευρίσκονται και που επιθυμούν να το δουν, να "συντονιστούν" με το φόρουμ και το WEB TV στις 11:00 π.μ. την Κυριακή. Download attachment: Πρόγραμμα Ημερίδας ΤΕΕ-ΤΑΚ.pdf Περισσότερες πληροφορίες στο: Πηγή: http://www.teetak.gr...wseis&Itemid=53 Δείτε μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση εδώ: και εδώ: Click here to view the είδηση 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαιδω Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2014 Μπραβο σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantsel Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2014 μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 (edited) Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω το γιατί μπράβο;;;;;; Είμαστε πιά σε φάση ..."τερματισμού", ή με άλλα λόγια "κάτι πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι για να τονωθεί η κίνηση στις δηλώσεις", όσο ακόμα προλαβαίνουν και προλαβαίνουμε!!!! Φτάνουν οι ...συζητήσεις, οι διαβουλεύσεις, οι helpdeskνομοθετήσεις, οι ερωταπαντήσεις κ.λπ. Καιροφυλακτεί οσονούπω το ...ΣΤΕ!!! Είναι απολύτως βέβαιο ότι, θα βγει αντισυνταγματικός κι αυτός ο νόμος!!!! Βεβαίως είναι πολύ θετικό "ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί - συνοδοιπόροι" να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συζητήσεις! Είναι όμως η περίοδος του ....σπρωξίματος κι εγώ ...σπρώξιμο δεν βλέπω!!! Θα ήμουν "ευτυχισμένος" αν από τη συνάντηση αυτή έβγαινε ένα draft προτάσεων με 5-10 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΕΚΑ, αν βεβαίως επιθυμεί (όσο κι εμείς) να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του νόμου!!!!! Και η αποτελεσματικότητα του νόμου μετριέται με το εξής δεδομένο: Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια υπάρχουν περίπου 6.500.000 κατοικίες (εγώ θεωρώ ότι, είναι περίπου 10.000.000, δηλαδή υπάρχουν και αδήλωτες....). Περίπου το 50% αυτών έχουν αυθαιρεσίες. Άρα εν δυνάμει ένας νόμος ρύθμισης αυθαιρεσιών σε ακίνητα μπορεί να υποδεχθεί περίπου 3.500.000 δηλώσεις. Ο συγκεκριμένος έχει μέχρι σήμερα υποδεχθεί μόνο π.χ. 200.000 (οι άλλες ήταν "αναγκαστικές"), δηλαδή, μόνο το 6%. Καλό είναι η εν λόγω συζήτηση ν' αποδεχθεί την παταγώδη αποτυχία του συγκεκριμένου νόμου, να εστιάσει στους λόγους που έγινε αυτή και να χαράξει το δρόμο, λαμβάνοντας υπόψην της τις οδηγίες του ΣΤΕ με τη γνωμοδότηση για τον 4014, για έναν άλλο, νέο αντίστοιχο νόμο, ίσως με εσαεί ισχύ και σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική ταυτότητα!!!!! Κι όχι ν' αναλωθούν σε "βλακείες" του τύπου π.χ. είναι μικρότερος ο αντισεισμικός αρμός, άρα χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας κ.λπ....... Edited Σεπτέμβριος 12 , 2014 by ΙΑΣΟΝΑΣ 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αδναν Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 σήμερα μου πήρανε τηλ απο το Ηelpdesk. Eίχα στείλει μια ερώτηση σχετικά με ένα διατηρητέο... ελεγε ότι να είναι η κοπέλα και μου λεει διαβάστε το νόμο . και της λέω σας έστειλα εμαιλ επειδη το άρθρο είναι ασαφες.. και μου λέει τι να κάνω κάντε ότι νομίζετε είναι σωστό... τι help desk mesk kaı χαζομάρες... χάσαμε τον ύπνο μας με το νομο. εαν το παράθυρο έχει φύγει 10 ποντους οχι το υψος έγινε απο ξεμπάζωμα... ειδικά άμα σου τύχει κανένα φρουρο που κολλάει στον έναν ποντο.... η λύση είναι απλη... Ηλεκτρονική ταυτότητα με πλήρες αποτύπωση κτιρίου.. αν έχει άδεια και επιπλέον τετραγωνικά να πληρώσει για τα επίπλεον (οχι με πατεντες με υπερβαση καλυψης δομησης αποστασης υφους κτλ) αν δεν έχει άδεια να έχει άλλο πρόστιμο.. και τελείωνει η φάση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post das96cnh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω το γιατί μπράβο;;;;;; Ούτε κι εγώ το καταλαβαίνω συνάδελφε ... Πάντως, όσοι έχουν παρακολουθήσει σχετικές με τα αυθαίρετα ημερίδες του ΤΕΕ/ΤΑΚ γνωρίζουν ότι το τελευταίο πράγμα που μας ενδιέφερε ήταν "να τονωθεί η κίνηση στις δηλώσεις". Αυτό που πάντα ξεκαθαρίζουμε είναι να δώσουμε την "ορθή" ή "συντηρητική" ερμηνεία σε ασαφή σημεία ώστε να είναι ασφαλής ο μηχανικός για τις επιλογές του ... Η καθημερινή πρακτική και η επαφή μας με τους μηχανικούς (ή και πολίτες) της Ανατολικής Κρήτης δείχνει ότι υπάρχουν απίθανες περιπτώσεις για τις οποίες οι συνάδελφοι θέλουν τουλάχιστον μια "δεύτερη άποψη" ή ακόμη και μια "λύση". Αυτό επιχειρούμε να πετύχουμε, με τις γνώσεις που διαθέτουμε ... κι ελπίζουμε να το κάνουμε καλά. Για τις μέχρι τώρα περί αυθαιρέτων ενημερώσεις μας ... να σας πω ότι οι συνάδελφοι μας ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήθελαν να συμμετέχουν και να βγουν μπροστά ενημερώνοντας άλλους συναδέλφους ... μέχρι τώρα. Καιρός ήταν ... Για το αν θα βγει αντισυνταγματικός και ο Ν.4178, παρότι πιστεύω ότι πρέπει να βγει ... έχω τις αμφιβολίες μου, με το ΣτΕ τελευταία, ποτέ δεν ξέρεις !!! Δεν είναι άμοιρο πιέσεων και μκροπολιτικής ... Για την παταγώδη αποτυχία των ρυθμίσεων... θα συμφωνήσω απόλυτα, αλλά η αιτία είναι στο γεγονός ότι στήθηκε στο πόδι, έγιναν σουρωτήρι οι νόμοι με τροποποιήσεις και ανατροπές ... καλλιεργώντας την πεποίθηση στον κάθε ενδιαφερόμενο "περίμενε ... θα έρθει η επόμενη αλλαγή και θα μειωθούν τα πρόστιμα" κλείνοντας προεκλογικά το μάτι και για τα μεταγενέστερα του 2011 αυθαίρετα. Μικροπολιτική και ρουσφετάκια δηλαδή ... της εποχής Μαυρογυαλούρου Στις αδυναμίες εστιάζουμε για τις οποίες το ΥΠΕΚΑ σφυρίζει απλώς αδιάφορα, γιατί πολλά από τα προβλήματα ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ (συγγνώμη για τα κεφαλαία), πράγμα που υπερβαίνει το ΥΠΕΚΑ ... Επτά στα δέκα άλυτα προβλήματα των τακτοποιήσεων (όσων γίνονται) αφορά σε ιδιοκτησιακά προβλήματα ... που η τακτοποίηση ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ και απλώς προσπαθεί να τα παρακάμψει. Ο κόσμος όμως πιστεύει ότι με την τακτοποίηση λύνει το πρόβλημα του και δυστυχώς το ΥΠΕΚΑ (και αρκετοί από εμάς ...) τον καθησυχάζει ... με πολύ άσχημες συνέπειες όταν οι άνθρωποι αντικρύζουν την αλήθεια. Για αυτά πιστεύω θα μιλήσουμε ... μιας θεωρώ κι εγώ επίσης ότι ακόμη μια συζήτηση για το πως κάνουμε το ένα ή αντιμετωπίζουμε το άλλο είναι ανούσια κι απλώς δεν οδηγεί πουθενά. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μια παράταση θα φέρει αποτέλεσμα είτε για τους αυθαιρετούχους (που έχουν στεγνώσει ... από τη φορολογία) ή για το ΥΠΕΚΑ. Χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ιδιοκτησίας σε συνδυασμό για την τακτοποίηση. Είναι καιρός να μιλήσουμε για εξωδικαστική επίλυση διαφορών με "Κτηματολογικό Διαμεσολαβητή" αντιμετωπίζοντας στο στάδιο αυτό και την αυθαίρετη δόμηση αλλά και την καταγγελιομανία που μας χαρακτηρίζει για μια αποδεδειγμένα παραδεκτή καταληκτική ημερομηνία (π.χ. το χρόνο φωτοληψίας κάθε περιοχής) Το κλειδί για το μέλλον είναι να μπορεί ο πολίτης με προσιτό κόστος να κρατά ενήμερη τη νομική, πολεοδομική και πραγματική κατάσταση για το ακίνητο του. Αν αυτό γίνει επιτέλους αντιληπτό, τότε θα πάμε ένα βήμα παραπέρα, χωρίς προβλήματα από ΣτΕ, γκρίνιες επαγγελματιών κτλ κτλ κτλ ... Ιδού η Ρόδος ... ιδού και το πήδημα !!! Θα τα πούμε την Κυριακή το πρωί ... Κωνσταντίνος Χαμηλοθώρης, ΑΤΜ 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 Τουλαχιστον οι συναδελφοι-εισηγητες εχουν επαφη με το επαγγελμα και τα ουσιαστικα προβληματα των μηχανικων και του Ν4178. Δεν ειναι τεμπεληδες-υπαλληλοι-διορισμενοι-νομικοι συμβουλοι του ΥΠΕΚΑ. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2014 (edited) Καλή επιτυχία λοιπόν! Βάζω και το παρακάτω "χαριτωμένο" σκίτσο έτσι απλώς για να τονίσω ότι, ...."υπάρχει κι άλλος δρόμος"!!! Edited Σεπτέμβριος 12 , 2014 by ΙΑΣΟΝΑΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisB Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2014 υπάρχει πρόβλημα στον ήχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkat Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2014 Ωραια ημερίδα χωρις ήχο...ειναι για να τους δουμε και να υποθεσουμε ποσο ωραια τα λενε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα