Μετάβαση στο περιεχόμενο

παρανομες οι αδειοδοτησεις του TALOS PLAZA


dimitris GM

Recommended Posts

Αφου στις 18-3-2013,  ειχε προηγηθει η αθωωση των κατηγορουμενων για  την  αδειοδότηση του TALOS PLAZA

 

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/06/talos-plaza.html

 

 

Σημερα,  με αποφαση του  ΣτΕ       διατασσεται το κλεισιμο ...

 

 

 Μια απόφαση, που βάζει φωτιά στις χρήσεις γης και στη λειτουργία των εμπορικών κέντρων του Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε πρόσφατα το 5ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και που διατάσσει το Δήμο να κλείσει τους κινηματογράφους στο Talos Plaza, το μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που αποκαλύπτει το cretalive.gr, ακυρώνεται η παράλειψη του Δήμου Ηρακλείου να σφραγίσει τα συγκεκριμένα καταστήματα και καλείται η δημοτική αρχή, μέσα σε διάστημα 60 ημερών να τα κλείσει, δικαιώνοντας επιχειρηματία που από έννομο συμφέρον είχε κινηθεί δικαστικά κατά της έκδοσης πολεοδομικής άδειας από το δήμο πριν από 7 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη του Talos Plaza γίνεται λόγος για απόφαση που δεν ευσταθεί πουθενά και ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτηση ακύρωσης της ποινής.


 
Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Γενικές παρατηρήσεις

Ο καθορισμός χρήσεων γης είναι χρήσιμος για την οργανωμένη ανάπτυξη μιας πόλης (μικρής ή μεγάλης)

Ο καθορισμός χρήσεων γης και η επιλογή συντελεστών δόμησης στην Ελλάδα χρησιμοποιείται πολλάκις για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων καθώς επηρεάζει άμεσα τις αξίες γης (βλ. π.χ. "Ελληνικό"). Έτσι. η απαγόρευση κάποιων χρήσεων σε μια περιοχή μειώνει την προσφορά γης για τη χρήση και αυξάνει την αξία των οικοπέδων στη γειτονική όπου η χρήση επιτρέπεται, ενώ μειώνει την αξία για την περιοχή που η χρήση απαγορεύεται. Οι "επιτήδειοι" ή "οι έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη", ωστόσο, θα αγοράσουν τη φτηνή γη και κατά παράβαση ή παρέκκλιση των διατάξεων θα εγκαταστήσουν την χρήση που θέλουν στην απαγορευμένη περιοχή. Εκ των υστέρων ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα τη νομιμοποιήσουν ή "τακτοποιήσουν". Κι αν τους καταγγείλει ο ανταγωνιστής ή ο οχλούμενος έχουν ένα τεράστιο χρονικό περιθώριο, μερίμνη της δικαστικής εξουσίας, να αποσβέσουν την επένδυσή τους. Μέσα σε αυτό το περιθώριο ο ανταγωνιστής θα έχει κλείσει και ο οχλούμενος θα έχει μετακομίσει. Άρα όλα καλά.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

 με πολλα +

 

Γενικές παρατηρήσεις

Ο καθορισμός χρήσεων γης είναι χρήσιμος για την οργανωμένη ανάπτυξη μιας πόλης (μικρής ή μεγάλης)

Ο καθορισμός χρήσεων γης και η επιλογή συντελεστών δόμησης στην Ελλάδα χρησιμοποιείται πολλάκις για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων καθώς επηρεάζει άμεσα τις αξίες γης (βλ. π.χ. "Ελληνικό"). Έτσι. η απαγόρευση κάποιων χρήσεων σε μια περιοχή μειώνει την προσφορά γης για τη χρήση και αυξάνει την αξία των οικοπέδων στη γειτονική όπου η χρήση επιτρέπεται, ενώ μειώνει την αξία για την περιοχή που η χρήση απαγορεύεται. Οι "επιτήδειοι" ή "οι έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη", ωστόσο, θα αγοράσουν τη φτηνή γη και κατά παράβαση ή παρέκκλιση των διατάξεων θα εγκαταστήσουν την χρήση που θέλουν στην απαγορευμένη περιοχή. Εκ των υστέρων ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα τη νομιμοποιήσουν ή "τακτοποιήσουν".

 

Κι αν τους καταγγείλει ο ανταγωνιστής ή ο οχλούμενος έχουν ένα τεράστιο χρονικό περιθώριο, μερίμνη της δικαστικής εξουσίας, να αποσβέσουν την επένδυσή τους.

 

Μέσα σε αυτό το περιθώριο ο ανταγωνιστής θα έχει κλείσει και ο οχλούμενος θα έχει μετακομίσει. Άρα όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.