Liaskos Antonis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2014 Καλησπέρα, είμαι ιδιώτης, παντελώς άσχετος σε θέματα οικοδομής και θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε-καθοδηγήσετε στο παρακάτω πρόβλημα μου. Οικοδομή κατασκευής 1999, ισόγειο 2 καταστήματα (ψηλοτάβανα), σπίτι 1ος όροφος 99τμ, ταράτσα με κλιμακοστάσιο 7τμ. Μόνωση με ασφαλτόπανο, παραπάνω λεπτομέρειες αγνοούνται, -έχω προσθέσει φωτογραφίες-. (Θυμάμαι τους γονείς πάντα να λένε πόσο κακή δουλειά τους έκανε ο ''μονωσάς''.) Όπως θα δείτε και στις φώτο που έχω επισυνάψει για καλύτερη κατανόηση του προβλήματος, ένα μέρος απ'τα ασφαλτόπανα έχει ξεκολλήσει αφήνοντας την ταράτσα ακάλυπτη. Προβλήματα 1. Το σπίτι (ενώ το χειμώνα η θερμοκρασία είναι καλή-ζεσταίνετε εύκολα) το καλοκαίρι ανεβάζει θερμοκρασία και ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες γίνεται φούρνος. Φαντάζομαι ότι σε αυτό θα συμβάλει κάπως και το γεγονός ότι το ασφαλτόπανο είναι μαύρο και 'μαζεύει' θερμότητα. 2. Υγρασία, κυρίως στις γωνίες (φώτο), αλλά και το ταβάνι σε κάποια σημεία είναι σαν να έχει βαφτεί εχτές και σε άλλα πέφτουν νιφάδες σοβά. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά σε παρόμοια θέματα του φόρουμ, απ'ότι καταλαβαίνω η εσωτερική μόνωση με γυψοσανίδα π.χ δεν πρόκειται να επιλύσει το πρόβλημα απλά να το συμμαζέψει λίγο. Μπορώ να κάνω κάτι για την εξωτερική μόνωση ή συνδυαστικά για την επίλυση του προβλήματος και με βάση τη στενότητα στα οικονομικά (20 ευρώ/τ.μ - διαθέσιμο) Ευχαριστώ εκ των προτέρων Λιάσκος Αντώνης
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2014 1) Χρειάζεσαι θερμομόνωση 2) Χρειάζεσαι υγρομόνωση Δύο διαφορετικά πράγματα, που μπορούν να συνδυαστούν. Η υγρομόνωση πάντως είναι αυτό που χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εσωτερική μόνωση δε θα προσφέρει τίποτα στη δική σου περίπτωση. Από ότι φαίνεται το ασφαλτόπανο δεν είναι για συντήρηση-διόρθωμα, είναι για ξήλωμα. Επίσης στον πρόβολο φαίνεται ότι μάλλον μαζεύει νερό, άρα χρειάζεται και διόρθωση στις ρήσεις. Αυτά, πολύ επιφανειακά, από 5-6 φωτογραφίες. Περίμενε και κάποιες γνώμες ακόμα από εδώ μέσα. Αλλά ζήτησε από ένα μηχανικό της περιοχής σου, να κάνει αυτοψία και μαζί να βρείτε την πιο σωστή λύση.
Kane Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2014 +1 στον φίλτατο συνάδελφο. Δυστυχώς θερμοϋγρομόνωση με 20ε /τμ δύσκολα όμως. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά τα χρήματα είναι πολύ λίγα για να γίνει σωστή δουλειά. Πάντως εινια κρίμα να κάνεις μονο υγρομόνωση (θα χρειαστείς και μπετά ρύσεων=κλίσεων). Οπότε αφού θα "πέσει" μπετό ούτως ή άλλως πρέπει να βρείς τρόπο (χρήματα να κάνεις και θερμονωση). Τελείως ενδεικτικά: 5ε ενα ασφαλτόπανο (πρός το καλό), και 3-4ε περαστικά; (υποκειμενικό αυτό). 10-11ε εξηλασμένη 9-10εκ, τα μπετά επίσης μια άλλη κουβέντα. Εγώ πχ χρειάστηκα 100 τσιμέντα για τις ρύσεις σε δώμα 130τμ, 100 τσιμέντα Χ 7ε = 700, + 400εργασία,ρητίνες για τα ελαφρομπετα , πάμε στα 1100ε / 130τμ = 8.5ε. (ΑΝ οι ρύσεις σου ειναι σωστες, μπορεις να διοθρώσεις τοπικά και να γλυτώσεις χρήματα...αλλά συνήθως δεν ισχύει). Οι τιμές επαναλαμβάνω είναι ενδεικτικές...Επίσης το παχος της θερμομόνωσης θα προκύψει απο μελέτη που θα εκπονήσει συνάδελφος. Ναι μεν οσο πιο...μεγάλο το πάχος τόσο πιο καλά, αλλά κοιτάζομυε το value for money και το τι προκύπτει απ'τη μελέτη! ετσι διαστασιολογούμε λέβητοκαυστήρες, σώματα κτλ κτλ κτλ.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2014 Πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλη κίνηση θα βγάλετε το ασφαλτοπανο σε σημείο που εμφανίζει ρωγμή και θα χτυπήσετε το μπετον με ενα σφυράκι. Αν ακούσετε υπόκωφο ήχο θα τρέξετε στον μηχανικο σας.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα