Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπογραφές από ιδιοκτήτες όμορου οικοπέδου


yiannis1980

Recommended Posts

είχα αναρτήσει και στο παρελθόν:

(http://www.michanikos.gr/topic/39074-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA/)  (-->ελίζω να φαίνεται).

επειδή, όπως μου εξηγούσε ο μηχανικός, δεν έγινε σωστή κατάτμηση κατά τη σύνταξη της διαθήκης το 1988, για να ανεφερθεί κατοικία στο 2ο μισό που δεν έχει τίποτα πρέπει να υπογράψει και ο ιδιοκτήτης (στην προκειμένη περίπτωση οι νόμιμοι κληρονόμοι) του 1ου μισού.

Επειδή ο μηχανικός είδε κι απόειδε και το παράτησε το θέμα μου είπε για μία πράξη αναλογισμού μόνο η οποία θα αργήσει (1-1,5 χρόνο) που ίσως να λύσει το πρόβλημα. Απ''οτι έψαξα στο google είδα ότι για να γίνει αυτή η πράξη πρέπει να υπογράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων.

Το πρόβλημα είναι ότι οι εν λόγω νόμιμοι κληρονόμοι δεν βρίσκονται πουθενά, ίσως έφυγαν στο εξωτερικό, ίσως πέθαναν ή ίσως από πείσμα να μην δέχονταν ποτέ να ανεγερθεί οικοδομή στο άλλο μισό.

Υπάρχει τρόπος να ξεκαθαρίσει το οικόπεδο ώστε να μπορώ να χτίσω χωρίς να χρειαστεί να βρώ κανένα γείτονα ιδιοκτήτη; Διότι έχω ένα οικόπεδο 230τμ εντός οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο το οποίο κάθεται...

Ευχαριστώ

 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Βρήκα τι χρειάζεται.......Πρέπει να μιζάρω το μηχανικό, τον υπάλληλο της πολεοδομίας, το δήμαρχο και τον υποθηκοφύλακα! Απλά τα πράματα βρε αδερφέ....! Για να 'μαι και νόμιμος δηλαδή....

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ρώτα καλύτερα και κανέναν δικηγόρο μήπως υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση εντός των πλαισίων της νομιμότητας πάντα. Πρέπει να βρείς τους κληρονόμους να τους ενημερώσεις για το θέμα. Αυτά είναι θέματα του αστικού κώδικα.

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα τι χρειάζεται.......Πρέπει να μιζάρω το μηχανικό, τον υπάλληλο της πολεοδομίας, το δήμαρχο και τον υποθηκοφύλακα! Απλά τα πράματα βρε αδερφέ....! Για να 'μαι και νόμιμος δηλαδή....

 

 

- το θεμα ειναι οτι...μεσα απο το google  δεν θα βρεις τις απαντησεις που χρειάζεσαι...όσο και να ψαξεις...

 

- και στην προηγούμενη αναρτηση σου εχεις παρει απαντησεις...

 

και

θεωρω -επιεικως- απαράδεκτο το περιεχομενο του μηνυματός σου

 

αυτα και τελος....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.