Faethon11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Κάτσε γιατί ίσως δεν έχω καταλάβει καλά.. Η hoc.. έχει πληρωθεί αλλά δεν έχει αποδώσει τον ΦΠΑ; Αν είναι έτσι, δεν νομίζω να τους αφορά το σχέδιο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 (edited) Είναι εκτός του καθεστώτος ΦΠΑ. Δεν πληρώνουν αυτοί..... Κορόϊδα είναι σαν εμάς κ.λπ..... Δες κι αυτό http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/09/blog-post_9211.html Edited Σεπτέμβριος 29 , 2014 by ΙΑΣΟΝΑΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Μάλιστα.. α να δούμε πότε και αν θα πληρώσει!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Μια ερώτηση. Εχει εκδοθεί τιμολόγιο προς φορέα ο οποίος μπορεί να υπαχθεί στο ανωθεν καθεστώς. Ο φορέας αυτός μου ζητά σήμερα να ακυρώσω το τιμολόγιο και να εκδώσω νέο "ανευ ΦΠΑ". Μπορεί να με υποχρεώσει να το κάνω; είναι αυτός με τη σειρά του υποχρεωμένος να το ζητήσει εκ του νόμου απο μένα; Εμένα πάντως δε με βολεύει, διότι είμαι πιστωτικός κατά πολύ, και αν εκδόσω ΤΠΥ χωρίς ΦΠΑ, δε συμψηφίζω τα χρήματα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 (edited) Είναι σίγουρο πως θα ισχύει και για παροχή υπηρεσιών; Α, και το ν/σ μιλάει για μη απόδοση ΦΠΑ μέχρι αυτός να εισπραχθεί, όχι για στοιχειο άνευ ΦΠΑ!!! Edited Σεπτέμβριος 29 , 2014 by Faethon11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Oχι φαέθων υπάρχει κι αυτό. Ανετρεξε στη προηγούμενη σελίδα. Το χει αναρτήσει σε λινκ στο ταξχεβεν ο ΔημητρηςΤζιΜι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2014 Νομίζω πως εξαιρεί την παροχή υπηρεσιών... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2014 (edited) Το συνημμένο είναι από http://www.newmoney.gr/article/67876/perimenontas-treno-me-tis-doseis-kai-alles-diataxeis που αναφέρει ότι αφορά "Πράξεις για τις οποίες υπόχρεος για την καταβολή του φόρου καθίσταται ο λήπτης των αγαθών ή υπηρεσιών" άρα να συμφωνήσω με τον Φαέθωνα. Edited Οκτώβριος 1 , 2014 by georgegaleos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2014 Ξαναδιαβάστε: 2. Μη επιβολή ΦΠΑ επί τιμολογίων τεχνικών έργωνΜε διάταξη της παρ. 10 του άρθρου 1 του Ν. 4281/2014 (ΦΕΚ 160/Α/8.8.2014) και για την κατασκευή τεχνικών έργων, υπόχρεος για την απόδοση του ΦΠΑ στο δημόσιο καθίσταται ο λήπτης τιμολογίου, αντί αναδόχου-εργολήπτη, που είναι ο εκδότης του τιμολογίου (αντιστροφή υποχρέωσης).Κατά συνέπεια οι εργολήπτες-ανάδοχοι τεχνικών έργων (ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, τηλεθέρμανσης κλπ) εκδίδουν τιμολόγια χωρίς να επιβάλλουν ΦΠΑ, εφ' όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην επομένη παρ. 3.Δεδομένου δε ότι πρόκειται για αγαθά επένδυσης, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε φορολογητέα (για το ΦΠΑ) δραστηριότητα, ο αναλογών ΦΠΑ προσαυξάνει τόσο το φόρο εκροών όσο και το φόρο εισροών της ίδιας φορολογικής περιόδου (χρεοπίστωση). Αποτέλεσμα αυτού του μηχανισμού είναι ο λήπτης του τιμολογίου να μην εκταμιεύει ποσό προς απόδοση ΦΠΑ στο Δημόσιο, αφού το ποσό που οφείλει να αποδώσει συμψηφίζεται στην ίδια περιοδική δήλωση με το ισόποσο που δικαιούται να εκπέσει.Στην παραπάνω διάταξη περί αντιστροφής της υποχρέωσης υπάγονται συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναλύονται στα επόμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2014 (edited) διαχειρηση απορριματων σε συντομογραφια = μπομπολας? Edited Οκτώβριος 1 , 2014 by OTTO_engine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα