antloukidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Για να πάρεις μια ιδέα, όπως σου είπε και ο συνάδελφος πιό πάνω, οι ονομαστικές αποδόσεις των σωμάτων (όπως φαίνονται στις λίστες των κατασκευαστών) ισχύουν όταν το νερό φτάνει στα σώματα με 90οC. Στο μονοσωλήνιο σύστημα, ακόμα και αν ο λέβητας ρυθμιστεί στους 90ο (σπάνια), η θερμοκρασία στο δεύτερο στη σειρά σώμα δεν είναι ποτέ 90ο, γιατί απλά έχει πέσει η θερμοκρασία περνώντας το νερό μέσα από το 1ο σώμα.
odysseas1988 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 (edited) Καλό είναι να τηρήσεις την μελέτη που σου έχει κάνει ο μηχανολόγος μηχανικός...τώρα οσον αφορά το προβλημα χωρου που λες οτι εχεις θα πρέπει να συνεννοηθείς με τον μηχανολογο που σου εκανε την μελετη να σου πει τι σωματα θα πρέπει να βαλεις στους χωρους που νομιζεις οτι εσυ έχεις προβλημα με τον χωρο αλλα με την ιδια θερμαντικη αποδοση που σου εχει υπολογισει αλλα με αλλες διαστασεις σωματων. πολλες φορές οταν ο διαθεσιμος χωρος δεν επαρκει για την τοποθετηση των σωματων, τοτε σε αυτη την περίπτωση ή θα πρέπει να επιλεξουμε διαφορετικη θεση να βαλουμε το θερμαντικο σωμα ή να τοποθετησουμε κι αλλο σωμα στο χωρο που εχουμε το πρόβλημα του χωρου ωστε το αθροισμα της ισχυος των σωματων να ισουται με το αθροισμα των απωλειων του δωματιου αν μπορουμε εννοειται να προσθαισουμε κι αλλο σωμα στο κυκλωμα μας επειδη στο μονοσωληνιο συστημα στο καθε κυκλωμα μπορουμε να εχουμε 4-5 θερμαντικα σωματα πολλοι βαζουν εως 3 αλλα και μεχρι 5 μπορεις να βαλεις. αλλιως επιλεγεις σωματα με την ιδια θερμαντικη αποδοση αλλα με αλλες διαστασεις μηκους-υψους.. γι αυτο καλο ειναι να σου πει ο μηχανολογος που σου εκανε την μελετη τι αλλαγες μπορεις να κανεις ωστε να μην κανεις εσυ λαθος εκλογη σωματων... Edited Σεπτέμβριος 29 , 2014 by odysseas1988
aithilenio Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 (edited) Καλησπέρα σε όλους, πρόκειται να προχωρήσω στην αγορά σωμάτων panel και έχω την εξής απορία: όταν μου είχαν υπολογίσει τα σώματα με τις αντίστοιχες θερμίδες που χρειάζονται σε κάθε δωμάτιο το σπίτι ήταν κενό από ντουλάπες, κουζίνα κλπ. Μήπως τώρα που έχουν προστεθεί και αυτά τα -μόνιμα- στοιχεία πρέπει να υπολογιστούν ξανά προς τα κάτω οι διαστάσεις των σωμάτων-θερμίδες τους ή σωστά έχουν υπολογιστεί με κενό το σπίτι; π.χ. σε έναν ενιαίο χώρο κουζίνα - τραπεζαρία - σαλόνι ~44m2(πριν μπουν τα ντουλάπια κουζίνας) έχουν υπολογιστεί 3 σώματα: κουζίνα 2.796kcal, τραπεζαρία: 1.614kcal, σαλόνι: 3.231kcal με άθροισμα θερμίδων: 7.641kcal Στο ένα Υ/Δ 12m2 (πριν μπει η ντουλάπα) σώμα 1.777kcal, στο άλλο Υ/Δ 15,5m2 (πριν μπει η ντουλάπα) σώμα 2.329kcal, στο μπάνιο ~5m2 πετσετο-κρεμάστρα 1.120kcal. Πως σας φαίνονται; μήπως είναι υπερβολικές αυτές οι θερμίδες; Το σπίτι είναι μονωμένο (Αθήνα). Ευχαριστώ Φίλε nick. Οπως σου είπαν και οι φίλοι παραπάνω το πιο πιθανό αυτές οι θερμίδες να είναι οι ονομαστικές σε συνθήκες 90-70-20 συνθήκες που δεν παίζουν πια.... Έπαιζαν τις δεκαετίες του 50-60-70-80 για άλλους λόγους και το γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε μείνει σε αυτές τις συνθήκες ας μην το συζητήσουμε τώρα...... Οι θερμοκρασία προσαγωγής που συναντάμε σήμερα συνήθως είναι 75 βαθμούς μέγιστη και όπως είπε ένα παλικάρι παραπάνω αν έχουμε μονοσωλήνιο υπάρχει περίπτωση κάποια σώματα να παίρνουν νερό και 60 βαθμών.... Αρα οι αποδόσεις των σωμάτων που έχεις πάνε περίπατο και μιλάμε για αποδώσει 30-40% παρακάτω που προφανώς ο μελετητής έχει λάβει υπόψη του. Συνήθως οι μελετητές λαμβάνουν υπόψη τους και την διακοπτόμενη λειτουργία και εμπειρικά έτσι όπως βλέπω εγώ τα σώματα μια χαρά είσαι για διακοπτόμενη λειτουργία.... Αν όμως σκοπεύει να λειτουργήσεις την θέρμανση συνεχόμενα και με αντιστάθμιση πολύ πιθανό να μπορείς να πέσεις και παρακάτω.... Εσύ επιλέγεις....... Σχετικά με τα μπάνια. Τα μπάνια ο καλός μηχανολόγος τα υπολογίζει σε θερμοκρασία υψηλότερη των υπολοίπων χώρων και για μένα που είμαι κρυουλιάρης καλά κάνει.....Αλλιώς αερόθερμο στο μπάνιο όπως κάνω εγώ..... Edited Σεπτέμβριος 29 , 2014 by aithilenio
nickgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2014 Φίλε nick. Οπως σου είπαν και οι φίλοι παραπάνω το πιο πιθανό αυτές οι θερμίδες να είναι οι ονομαστικές σε συνθήκες 90-70-20 συνθήκες που δεν παίζουν πια.... Έπαιζαν τις δεκαετίες του 50-60-70-80 για άλλους λόγους και το γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε μείνει σε αυτές τις συνθήκες ας μην το συζητήσουμε τώρα...... Οι θερμοκρασία προσαγωγής που συναντάμε σήμερα συνήθως είναι 75 βαθμούς μέγιστη και όπως είπε ένα παλικάρι παραπάνω αν έχουμε μονοσωλήνιο υπάρχει περίπτωση κάποια σώματα να παίρνουν νερό και 60 βαθμών.... Αρα οι αποδόσεις των σωμάτων που έχεις πάνε περίπατο και μιλάμε για αποδώσει 30-40% παρακάτω που προφανώς ο μελετητής έχει λάβει υπόψη του. Συνήθως οι μελετητές λαμβάνουν υπόψη τους και την διακοπτόμενη λειτουργία και εμπειρικά έτσι όπως βλέπω εγώ τα σώματα μια χαρά είσαι για διακοπτόμενη λειτουργία.... Αν όμως σκοπεύει να λειτουργήσεις την θέρμανση συνεχόμενα και με αντιστάθμιση πολύ πιθανό να μπορείς να πέσεις και παρακάτω.... Εσύ επιλέγεις....... Σχετικά με τα μπάνια. Τα μπάνια ο καλός μηχανολόγος τα υπολογίζει σε θερμοκρασία υψηλότερη των υπολοίπων χώρων και για μένα που είμαι κρυουλιάρης καλά κάνει.....Αλλιώς αερόθερμο στο μπάνιο όπως κάνω εγώ..... Καλημέρα aithilenio, μου έλυσες την απορία για την διαφορά που έβλεπα ανάμεσα στο φυλλάδιο του αντιπροσώπου(90-70-20) και στο site του κατασκευαστή(75-60-20). To θέμα με την αντιστάθμιση το έχω ακούσει, αλλά μου είπαν ότι άλλοι το θεωρούν κρύο το σπίτι ή ότι δεν δουλεύει η θέρμανση, ενώ απλά δουλεύει η αντιστάθμιση, οπότε δεν έχω άποψη για την αίσθηση θέρμανσης που δίνει αυτή η λειτουργία.
akaliak Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2014 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2014 Αν το σπίτι είναι κρύο, τότε ίσως ο θερμοστάτης είναι χαμηλά ή θέλει ρύθμιση η αντιστάθμιση για να πετυχαίνει το στόχο θερμοκρασίας που θέτει ο θερμοστάτης. Δεν φταίει η αντιστάθμιση, αλλά οι παράμετροι λειτουργίας της.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα