Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πας στο μενού "Βαθμοί ελευθερίας" και μετά πατάς δεξιά το κουμπί συνδέσεις.

Έπειτα πατάς επάνω στο μέλος που θελεις να βάλεις την ελευθερία, πάντα προς την πλευρά του κόμβου που θέλεις να ελευθερώσεις.

Έλεγχε πάντα στο παράθυρο που βγαίνει την αρίθμιση των κόμβων

Δημοσιεύτηκε

Τωρα αισθανομαι ηλιθιος...Ναι το ηξερα αυτο...Απλα νομιζα οτι τα χ,ψ,ζ ειναι του κυριου συστηματος κ οχι του τοπικου καθε ραβδου...

 

Ευχαριστω...

Δημοσιεύτηκε

Στα κατακορυφα χιαστι ενω αφηνω τις ψ,ζ στροφες ελευθερες μου βγαζει στην επιλυση Μz..To ποιο περιεργο ειναι οτι η μορφη του διαγραμματος ροπων ειναι παραβολικη...Δοκιμασα να αφησω ολες τις στροφες ελευθερες κ παλι το ιδιο...Στα οριζοντια χιαστι κανενα προβλημα...

 

Καμια ιδεα??

Δημοσιεύτηκε

terry μήπως είναι από το ίδιο βάρος την δοκού?

Και στα οριζόντια πρέπει να έχεις κάτι λίγα.

Αν δεν είναι αυτό δες μήπως δεν έχεις ελευθερώσει και το δύο άκρα

Δημοσιεύτηκε

Ναι ναι το βρηκα....Απο το ιδιο βαρος ειναι..Απλα επειδη τα οριζοντια τα εχω βαλλει για να προσομοιωσω το διαφραγμα δεν εδωσα ιδιο βαρος...Αλλες 2 ερωτησεις..

 

1. Εχω βαλλει δευτερευουσες δοκους (διαδοκιδες) ανα 2μ για να στηριξουν τα χαλυβδοφυλλα της πλακας σκυροδεματος...Ενω το διαφραγμα με τα οριζοντια χιαστι δουλευει βλεπω στις ιδιομορφες τις διαδοκιδες αυτες να κανουν τρελες κινησεις...Ειναι σωστο αυτο για την προσομοιωση..??Βεβαια αυτες οι δοκοι δεν θα ειναι συμμικτες..Απλα θα παταει πανω τους η πλακα.

2. Το διαφραγμα το προσομοιωσαμε...Ομως η πλακα σκυροδεματος εχει μια πολυ μεγαλη μαζα...Αυτη η μαζα εχει μεταφερθει σαν φορτια στις δοκους αλλα στην ιδιομορφικη αναλυση δεν υπαρχει πουθενα...Με αυτο τι θα κανουμε..??Δλδ το προγραμμα παραγει τις ιδιομορφες χωρις ολη αυτη τη μαζα των πλακων σκυροδεματος..

 

Σορρυ αν η ερωτησεις ειναι λιγο αφελεις αλλα δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει το Ινσταντ κ δεν ξερω τη λογικη του...Κ πρωτη φορα κανω πραγματικη μελετη για συμμικτο..

 

Ευχαριστω Αρη..

Δημοσιεύτηκε

1. Γιατί δεν θα είναι σύμμεικτες;

2. Η μάζα των πλακών (μόνιμα, κινητά) έχει κατανεμηθεί στις δοκούς. Άρα υπάρχει στο μοντέλο σου σαν μάζα που συμμετέχει στην ανάλυση. Η μάζα αυτή θα είναι είτε γραμμικά κατανεμημένη είτε σημειακά (σε κόμβους).

Δημοσιεύτηκε

1.Αυτες οι διαδοκιδες δε θα ειναι συμμικτες. Απλα επειδη τα χαλυβδοαφυλλα εχουν 6μ μηκος θα μπουν μονοκοματα κ θα πατησουν πανω στις κυριες δικους.

2. Ομως τα εξωτερικα φορτια δεν πρεπει να τα λαμβανει υποψη στην ιδιομορφικη αναλυση. Νομιζω στο μητρωο των μαζων για την ιδιομορφικη αναλυση δεν βαζει τα εξωτερικα φορτια..Μονο τα ιδια βαρη.Αυτα κατανεμει στους κομβους ή στις ραβδους...Διορθωσε με αν κανω λαθος..

Δημοσιεύτηκε

2. Τα λαμβάνει υπόψη και τα εξωτερικά φορτία, ανάλογα με τα ποσοστά που θα δώσεις.

Δημοσιεύτηκε

terry

1. σύμμεικτες θα λειτουργήσουν οι δοκοί εκείνοι στις οποίες είτε πατά άμεσα η πλάκα η οποία και συνδέεται με τις δοκούς με διατμητικούς ήλους/συνδέσμουςμ είτε βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τις δοκούς και το χαλυβδόφυλλο πατά στο κάτω πέλμα αυτών.

Αν έχεις κύριες δοκούς, πάνω στις οποίες πατούν δευτερεύουσες, πάνω στις οποίες πατά η σύμμεικτη πλάκα, τότε οι κύριες δοκοί δεν είναι σύμμεικτες, μόνο οι δευτερεύουσες είναι.

2. όπως σου απάντησε ο/η mkallio.

Δημοσιεύτηκε
Για να ξεκινήσω ένα άλλο θέμα που "καίει στα μεταλλικά".

 

Τι κάνετε με το συνεργαζόμενο πλάτος των μεταλλικών δοκών που επάνω εφαρμόζεται σύμμικτη πλάκα? Το λαμβάνεται υπόψιν στην διαστασιολόγηση (θλίψη)? Πώς? Στην περιοχή των συνδέσεων ειδικά για πολυόροφα τι πρέπει να προσέχουμε περισσότερο?

 

Το θέμα αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Εξαρτάται από το αν είναι κύρια ή δευτερεύουσα δοκός, το στατικό σύστημα και πολλά άλλα. Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να την συμπεριλάβεις στους υπολογισμούς σου χωρίς τη βοήθεια ανάλογου λογισμικού. Για κύριες δοκούς, συνοπτικά:

Για πλαισιακούς φορείς ή φορείς με εκκεντρους συνδέσμους με οριζόντια σεισμικά φορτία (οι περιπτώσεις δηλαδή που έχουμε στο Ellada), το συνεργαζόμενο πλάτος στις στηρίξεις λαμβάνεται από την ρηγματωμένη διατομή, με δυσκαμψία ΕΙ2, όπου η Ι2 είναι η ροπή αδράνειας της σιδηροδοκού, επαυξημένης ελαφρά λόγω του οπλισμού της πλάκας.Η συμμετοχή της πλάκας σκυροδέματος, λόγω ανάπτυξης ρωγμών, μπορεί (και πρέπει) να αγνοηθεί.

Στην ουσία δηλαδή, για να πάρεις ελαφρά μεγαλύτερη δυσκαμψία από αυτή της σκέτης σιδηροδοκού, πρέπει να έχεις ορίσει εκ των προτέρων τον οπλισμό της πλάκας, να κάνεις ξεχωριστούς ελέγχους στη φάση κατασκευής και στη φάση λειτουργίας, να υπολογίσεις διαφορετικές δυσκαμψίες στις στηρίξεις και στα ανοίγματα, και πολλά άλλα.

Οπότε αγνοείς την συνεισφορά της πλάκας, λαμβάνεις υπόψη σου μόνο την σιδηροδοκό, και παίρνεις ελαφρώς πιο συντηρητικά αποτελέσματα.

 

Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο πως ελάχιστες εταιρίες λογισμικού στον κόσμο έχουν ενσωματώσει τον ΕC4, και αυτό με περιορισμούς.Είναι ζόρικη η ανάλυση, ειδικά με σεισμικές προβλέψεις, ακόμα και για τα θηρία (etabs-sofistik-κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.